Tuesday, September 5, 2017

.Setahun Sudah Berlalu.

Asalamualaikum.

Oh wow, this is pelik. Rasa mcm baru je update blog, then bukak2 tgk dah dekat setahun dah takde update apa-apa. Oh my. Time do fly so laju-laju nowadays. Huuu.

Sebenarnya, masa zaman bujang dulu, me still have a lot of time walaupun masa tu banyak aktiviti, banyak keje and banyak tanggungjawab. Well.. when you are married, and have kids, baru sedar yang sehari tak cukup utk hanya ada 24 jam sahaja. Haha. You don't have time, at least for yourself.

Setahun sudah berlalu. What's new? Oh, ce tengok both of my kids. Depa dah besaqqq dah. :)

04EA0870-DECE-48E8-92A7-B1719CC58A0A
8E7FC1C0-63A0-4850-9786-BD1229EAE7C4
9AA6EE45-03E5-4073-B476-A2F746EA319B
669BE8C3-F57D-46C2-B608-56D06468DAA2
849DE960-663C-42D6-B8E8-9D3DC1565430

Over kan depa dua ni? :D

Alhamdulilah, both of them are healthy and growing up so fast!

Ahmad Ilyas gonna be 5 this year, and he is now attending his tabika already. Dia dah nampak bujang sangat, ditambah dengan fizikal dia yang tinggi kurus tu.. nampak abang-abang sgt. But, he is still a baby to his Ibu. Dia memang x matang sangat, masih manja, suke merengek.. and dia yg nangis kat ibu kalau kene buli dengan adik dia. Haha. Oh abang Yash, you are soooo manja!

What about Laila? Oh.. dia dah besar of course! She is 2 already this year.. and she is one super active, super mak nenek, super talkative and have a lot of akal you know. Haha. Tak tau dia dapat perangai dari sape, tapi dia memang lain dari yg lain. Sangat matured, sangat pandai cakap, sangat pandai berdikari and sangat pandai bwk diri. Dia lagi super kuat dari abang dia, and she is a bully too.. haha. Especially to his cousins, si Harun and Daud. Hehe. But, ciri-ciri Ketua Pengawas dah nampak dah kat si Laila ni.. haha. Inshallah, brutal mcm ibu juga. :)

Oh, didn't I mention? :)

IMG_2475

I have a new addition in my family, kenalkan anak kita yang no 3, Ahmad Ishak. :D

Hehe. Alhamdulilah, he was here on 30th of June 2017. Ahmad Ishak is a blessed to me and my husband, pelengkap kepada keluarga sederhana kami, penambah keceriaan buat Abang Yash and Kakak Laila. It was a smooth pregnany for me.. xbanyak ragam. In fact, terasa terlebih kuat pulak masa mengandungkan si Ishak. Delivery was a bit tense, ada complication sikit. Ishak pun kene prolonged jaundice. But alhamdulilah, towards the end of my confinement, both of us and much better and healthier, all praise to Allah swt. :)

Now.. ibu dah start keje dah pun. Dulu anak sorang, rindu giler. Anak dua, rindu giler-giler. Anak tiga ni? Takyah cakap la.. rindu tahap dewa punye.. huhu. But ibu kene keje.. demi cari rezeki utk korang bertiga ye sayang-sayang. Inshallah, Allah knows best! :)

Inshallah, akan cube update blog dengan lebih kerap. Harapnye ibu ade kerajinan huhu. Banyak gambar kahwin xmasuk dalam blog ni wei, rugi woooo. :)

Laters!
Farsha a.k.a Fana :)

No comments: