Monday, November 23, 2015

Super super short vacation, again. :P

Asalamualaikum.

Dah hujung-hujung tahun ni asik berjalan je keje.. hehe. Kali ni, Rackfast buat aktiviti tahunan lagi skali. Selalunya deal, every year kitorang mesti pergi vacay sama-sama. So, utk tahun ni, tema percutian.. DEKAT + MURAH + ADA POOL. Hehe. So search punya search, kitorang jumpa Sally's Cottage kat Banting. Within budget, dekat and ada swimming pool for budak-budak.

My family and me join a bit lambat since that day ada job shooting. So sempat sampai sana kul 8.30 malam. Mentang-mentang la dekat.. hehe. Ok la.. kecik je rumah dia, ada dua bilik. So kami amik dua umah, satu for mak-mak and anak-anak, satu lagi for bapak-bapak. Memang penuhla umah mak-mak, sbb semuanya tido merata-rata dengan anak masing-masing. Hehe.

The kids were the ones who enjoy the stay sbb dapat mandi pool. Oh pool pun bukan built in punye, portable je pon.. tapi jenis yg besar. OKLAAAA dari takde hehe. Mak-mak tak mandi pon sebab xmuat. Hehe.

Gambar? Kita xsempat snap gamba sebab busy masak n jaga anak. Ni je yg ada, tu pon masa dah nak check out. Xsemua ada ni, ada anak-anak yg dh tido dalam kete.. hehe.

00

After check out, we head out for Morib since dah dekat. Semua lapa nk cari makanan.. so we went there. Panas btul cuaca petang tu. After makan-makan kat area situ, kitorang lepak sekejap kat tepi pantai main bubbles. Oh sangat best sebab melayan kerenah anak-anak. Here are some pictures :

01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14

Nampak kan anak-anak happy? Bukan anak-anak je.. mak bapak pon sama eksited dengan bubbles-bubbles tu. Wehehehe. Ade video jugak! Rajin plak kali ni nak mengedit.. hehe.



Alhamdulilah, walaupun short vacation, we all had fun. Walaupun busy dengan anak-anak, riuh rendah kat space yang kecik, we were happy. As long we can lepak with each other. ;) Oh, tak lengkap sebenarnye ni sebab Diella and Amy xdapat join, sedangkan dorang yg plan dari awal hehe. Takpe, next time hopefully dapat kumpul semua.

15

Lastly, our family wefie before we went back. Alhamdulilah, banyak cabaran tahun ni, but I am happy for my small family. Kioshii, Itoshii, Yayashi and Lailashi. Hehe.

Thanks for reading!

Love,
Fana a.k.a Farsha

No comments: