Thursday, July 10, 2014

GobocBaby by Ibu Ahmad Ilyas. :)

Asalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Bismillahirrahmanirrahim..

Hello. :)

It is a humble and small beginning for me. I would like to introduce my small business called GOBOCBABY clothing. Hehe. Segalanya bermula bila saya jatuh cinta dengan tshirt yg ade tulis GEEK tu. I find it hard to buy one for my Ilyas, sebab kebanyakkannya dijual utk orang dewasa. Susah sangat nk cari size budak-budak kecik, especially 2 tahun ke bawah.

Then I got the idea, "Kenapa tak buat sendiri je?"

Ya I know, agak terlebih di situ, but I couldn't help it. Hehe..

So here goes, introducing GOBOCBABY first batch of customized tshirts! Black / White Baby Geek Tshirt. Available in three sizes :

1) Size 1 - (0-6 months)
2) Size 2 - (1 year old)
3) Size 3 - (2 year old)

Introductory price at RM25.00 sahaja (exclude postage). Hehe, so jom mommies and daddies out there.. Dapatkannya sekarang sbb stok sangat limited. :)

FacebookPromo05
FacebookPromo06
FacebookPromo07
FacebookPromo08
FacebookPromo02
FacebookPromo09
FacebookPromo10
FacebookPromo03
FacebookPromo04
FacebookPromo01
FacebookPromo11

See how adorable Ilyas and Daud wearing the tshirts? Hehe. Oh ya, depa dua ni dah jadi Duta rasmi utk GobocBaby.. hehe.

Please text/whatsapp for purchase yah? 
019-2060424 (Farsha Farhana)

If ada Instagram, please folllow @gobocbaby yeah? 
Thanks for reading and supporting.

Love!
Ibu Ahmad Ilyas. :)
GobocBaby.

Wednesday, July 2, 2014

The Engagement : Raihana & Salihin.

RaiHin01
RaiHin02
RaiHin03
RaiHin04
RaiHin05
RaiHin06
RaiHin07
RaiHin08
RaiHin09
RaiHin10
RaiHin11
RaiHin12
RaiHin13
RaiHin14
RaiHin15
RaiHin16
RaiHin17
RaiHin18
RaiHin19
RaiHin20
RaiHin21
RaiHin22
RaiHin23
RaiHin24
RaiHin25
RaiHin26
RaiHin27
RaiHin28
RaiHin29
RaiHin30
RaiHin31
RaiHin32
RaiHin33
RaiHin34
RaiHin35
RaiHin36
RaiHin37
RaiHin38
RaiHin39
RaiHin40
RaiHin41
RaiHin42
RaiHin43
RaiHin44
RaiHin45
RaiHin46
RaiHin47RaiHin48
RaiHin49
RaiHin50
RaiHin51
RaiHin52
RaiHin53
RaiHin54

21. June. 2014.

Alhamdulilah. My younger sister selamat mengikat tali pertunangan bersama boifren tersayang, Encik Salihin. Alhamdulilah. Alhamdulilah.

The Wahabians look so biru thay day. Hehe. Alhamdulilah, the ceremony went well, siap ade sesi pembetulan nama sbb wakil dari rombongan pihak lelaki tersebut salah nama plak. Aiyo, pakcik tu ckp dia jadi wakil bidan terjun. Sbb tu banyak detail dia xtahu. Haha. But it was funny, luckily my abah handled that matters dengan cun melecun. Hehe.

Majlis kali ini, diri ini memang sangat kelam kabut. Kelam kabut sebab mengejar si Ahmad Ilyas dan Daud. Aiyo, makin hyperactive dedua budak ni. Hehehe.

Alhamdulilah, sesungguhnya Jodoh itu rahsia Allah swt. Setiap yg terjadi, ada hikmahnya yang tersendiri. Hadirnya lelaki yg jauh lebih baik buat my sis, I am happy. Moga jodoh mereka berdua sentiasa berada di bawah rahmat Allah swt. Akak doakan, ikatan Rai dan Hin akan berkekalan hingga ke jinjang pelamin, seterusnya ke akhir hayat.

Congratulation Raihana, you know you earn this. Selamat bertunang adikku. :)

Cheers,
Ibu Ahmad Ilyas.