Wednesday, November 6, 2013

Kene Langgar.

Semalam, kereta saya kene langgar dari belakang. Kami kat traffic light, waiting for the green light. Bila lampu bertukar hijau, kereta di depan saya was a bit lambat, dia lambat bergerak dalam 2 saat. Bila saya masuk ke gear D, and baru nk tekan minyak, BAMMM, my car got hit from the back.

It was a Volkswagen. Kereta dia takde apa-apa. Not even a scratch. Luckily kereta saya pun takde apa-apa sangat. Just no plate je pecah, and bumper patah sikit.

Bila saya tanya dia, - “How come U boleh langgar kereta I sedangkan I tak jalan lagi? 

Dia cakap, “I nampak lampu hijau, I terus jalan”.

Then I ask him again, - “You tengok handphone kan?”

Dia diam for 2 second and reply. - “Takde takde. I nampak hijau I terus jalan”

No logic man. Kalau saya nampak lampu hijau pon, saya takkan terus jalan kalau kereta depan saya tak jalan lagi. (Lagi-lagi kalau saya drive Volkswagen.. kan?)

Luckily my husband, Ilyas and I are ok.

The guy memang serba salah. Sebab nampak saya dukung Ilyas, ada anak kecik. He said he was sorry. Alhamdulilah, takde ape-ape yang serius.

So please, NO HANDPHONE WHILE DRIVING. EVEN WHEN YOU ARE STOPPING AT A RED LIGHT. - Note to diri sendiri jugak.

No comments: