Monday, October 7, 2013

Ragut. I hope you morons will soon be punished by Allah swt.

Snatch

Perkara yang paling ditakuti, terjadi juga kepada ahli keluarga sendiri. My younger sister became a victim of snatch thief and this is my first time terdengar kejadian ragut dengan menggunakan kereta. She was with a friend, and baru park kereta di sebelah kanan jalan. Her friend was driving, and my sis keluar dari sebelah kiri kereta. It was a Jalan Sehala, so dia memang mengadap ke jalan besar. At that time she was walking towards the back of the car, a Vios appear beside her, slowly datang mendekati dia.. all that she can think is, that Vios wants to park there too. 

She can clearly see 4 guys in that car, sbb semuanya turunkan tingkap. At a split second the guy yg duduk di blakang driver seat, snatch her handbag hanya dari tingkap kereta. YES, that guy masih duduk dalam kereta, dia tarik dari tingkap dia je. Disbbkan posisi my sister memegang handbag kat lengan dia, she was stuck. Dia jatuh, and dia diseret for at least maybe 80 meters. Dia xsempat buat apa-apa sbb tangan dah sangkut kat beg. 

The moron who’s holding the handbag sempat jerit kat my sis “Lepaslah! Lepas!”. But my sis tak lepas, dia panik and terkesima, dia tak buat apa2. After a few meters, dorang lepaskan, and they drove away. My sis terjatuh and handbag tercampak. Her friend dan juga sorang pakcik yg kebetulan ada kat situ cube kejar, but dorang dah pecut laju. Disebabkan panik, dorang xnampak no plet kereta tu. It happened so fast.

Nasib Baik :
  1. My sister jatuh dalam keadaan mengiring. Kalau ikutkan situasi, badan dia berada betul2 di sebelah tayar kereta tu. Alhamdulilah, dia dijauhkan dari kecederaan yg lebih teruk.
  2. My sister is wearing JEANS. Seluar dia tebal, n mengelakkan kaki dia cedera lebih teruk. Her jeans was torn out.
  3. Tak ada kereta lain kat belakang Vios tu. 
  4. The HANDBAG itself is so strong. Bygkan the handbag mampu tarik my sis sepanjang beberapa meter. Yes, beg tu tak koyak sikit pon. Btw, it was CHARLES & KEITH.
  5. Alhamdulilah, walupun dia luka-luka dan lebam, dia dijauhkan dari kecederaan yg melibatkan kereta atau tindakan agresif dari orang2 tak berguna tu sendiri.

Please my friend and all ladies out there.. be alert on our environment. Selalu tgk kejadian ni dalam paper or TV, but bila jadi kat ahli keluarga sendiri, saya sendiri jadi SERIAU dan RALAT. Ape jenis manusia yg sanggup meragut dan menyebabkan orang lain tercedera sampai tahap macam ni. Dahla berempat, melayu semuanya.. dan depa meragut menggunakan KERETA VIOS. Seriously, saya tak faham kenapa dorang takde hati perut.. dan saya mendoakan agar mereka2 ini akan mendapat balasan yg setimpal dunia dan akhirat.

Please take care everyone, and moga Allah swt menjauhkan malapetaka sebegini dari kita, family kita, orang yang kite kenali dan sayangi. Be safe everyone.


Get well soon, Rai. We love you.

2 comments:

ehhbulan said...

Sy doa kan dia sembuh dengan sejahtera

Fanapicaholic said...

Thanks ehhbylan :)