Friday, October 18, 2013

Dia hadiah harijadi yang paling abadi. :)

AISupermanHandsome

Alhamdulilah.
28 tahun.
Terima kasih semua yang sudi mendoakan diri ini.
Wasap, BBM, FB, Twitter, Instagram, SMS dan Phone call.

Tahun ini tahun pertama menyambut hari jadi dengan gelaran Ibu.
Alhamdulilah. Diri ini terlalu bertuah.
Alhamdulilah.

Terima kasih Ya Allah. :)

LOVE.
Farhana Wahab.

Thursday, October 10, 2013

Sungai Bil. :)

SGBil01
SGBil02
SGBil03
SGBil04
SGBil05
SGBil06
SGBil07
SGBil08
SGBil09
SGBil10
SGBil11
SGBil12
SGBil13
SGBil14
SGBil15
SGBil16
SGBil17
SGBil18
SGBil19
SGBil20
SGBil21
SGBil22

06.10.2013.
The Wahabians Clan pergi picnic bersama Keluarga EE dan Iqbal. :)
Sungai Bil is located in Slim River. Sbnrnye Sungai ni banyak memori, sbb dekat dengan rumah arwah Opah. Dari kecik memang slalu mandi sungai ni. The last time datang sini, masa belom kahwin lagi.. even Kak Dyana pon belom kahwin. So, kali ni giliran Daud dan Ilyas plak datang merasa mandi kat sini. Hehe.

Kami ajak Ee, Iqbal dan anak comel dorang si Wafi. Ee bawak skali anak sdara dia Hannan, dan forever handsome neighbour, Adik. :P Sepanjang masa kat sungai Abah dok panggil si adik ni "handsome" jek. Haha.

Ilyas was so excited. Dia tak takut air ye. Selamba je dia dok rendam dalam air sejuk2 tu, sampai biru kaki tangan semua. Daud xberapa nk mandi air, dia kejap2 nangis, disbbkan dia dah bleh jalan, dia lagi suke berjalan kat kawasan kampung. Mak Ngah la jenuh kene kejar dia. Si Wafi a bit demam, celup kaki nangis, bila masuk tengah air, baru steady. Hehe.

Alhamdulilah. Best dan best bila bawak anak2 ke tempat camni. Dulu ibu ayah pantang nampak air terus terjun, skang kene behave sbb ada Ilyas. Hehe.

Thanks Ee and family for the precious day. ;)

Love!
Fana a.k.a Fanapicaholic.

Monday, October 7, 2013

Ragut. I hope you morons will soon be punished by Allah swt.

Snatch

Perkara yang paling ditakuti, terjadi juga kepada ahli keluarga sendiri. My younger sister became a victim of snatch thief and this is my first time terdengar kejadian ragut dengan menggunakan kereta. She was with a friend, and baru park kereta di sebelah kanan jalan. Her friend was driving, and my sis keluar dari sebelah kiri kereta. It was a Jalan Sehala, so dia memang mengadap ke jalan besar. At that time she was walking towards the back of the car, a Vios appear beside her, slowly datang mendekati dia.. all that she can think is, that Vios wants to park there too. 

She can clearly see 4 guys in that car, sbb semuanya turunkan tingkap. At a split second the guy yg duduk di blakang driver seat, snatch her handbag hanya dari tingkap kereta. YES, that guy masih duduk dalam kereta, dia tarik dari tingkap dia je. Disbbkan posisi my sister memegang handbag kat lengan dia, she was stuck. Dia jatuh, and dia diseret for at least maybe 80 meters. Dia xsempat buat apa-apa sbb tangan dah sangkut kat beg. 

The moron who’s holding the handbag sempat jerit kat my sis “Lepaslah! Lepas!”. But my sis tak lepas, dia panik and terkesima, dia tak buat apa2. After a few meters, dorang lepaskan, and they drove away. My sis terjatuh and handbag tercampak. Her friend dan juga sorang pakcik yg kebetulan ada kat situ cube kejar, but dorang dah pecut laju. Disebabkan panik, dorang xnampak no plet kereta tu. It happened so fast.

Nasib Baik :
  1. My sister jatuh dalam keadaan mengiring. Kalau ikutkan situasi, badan dia berada betul2 di sebelah tayar kereta tu. Alhamdulilah, dia dijauhkan dari kecederaan yg lebih teruk.
  2. My sister is wearing JEANS. Seluar dia tebal, n mengelakkan kaki dia cedera lebih teruk. Her jeans was torn out.
  3. Tak ada kereta lain kat belakang Vios tu. 
  4. The HANDBAG itself is so strong. Bygkan the handbag mampu tarik my sis sepanjang beberapa meter. Yes, beg tu tak koyak sikit pon. Btw, it was CHARLES & KEITH.
  5. Alhamdulilah, walupun dia luka-luka dan lebam, dia dijauhkan dari kecederaan yg melibatkan kereta atau tindakan agresif dari orang2 tak berguna tu sendiri.

Please my friend and all ladies out there.. be alert on our environment. Selalu tgk kejadian ni dalam paper or TV, but bila jadi kat ahli keluarga sendiri, saya sendiri jadi SERIAU dan RALAT. Ape jenis manusia yg sanggup meragut dan menyebabkan orang lain tercedera sampai tahap macam ni. Dahla berempat, melayu semuanya.. dan depa meragut menggunakan KERETA VIOS. Seriously, saya tak faham kenapa dorang takde hati perut.. dan saya mendoakan agar mereka2 ini akan mendapat balasan yg setimpal dunia dan akhirat.

Please take care everyone, and moga Allah swt menjauhkan malapetaka sebegini dari kita, family kita, orang yang kite kenali dan sayangi. Be safe everyone.


Get well soon, Rai. We love you.

Wednesday, October 2, 2013

Eksperimentasi.

AI_Daud

Oh, I Love Photography!

Tuesday, October 1, 2013

The Solemnization of Natasha & Jebril.

JebNasha_01
JebNasha_02
JebNasha_03
JebNasha_04
JebNasha_05
JebNasha_06
JebNasha_07
JebNasha_08
JebNasha_09
JebNasha_10
JebNasha_11
JebNasha_12
JebNasha_13
JebNasha_14
JebNasha_15
JebNasha_16
JebNasha_17
JebNasha_18
JebNasha_19
JebNasha_20
JebNasha_21
JebNasha_22
JebNasha_23
JebNasha_24
JebNasha_25
JebNasha_26
JebNasha_27
JebNasha_28
JebNasha_29
JebNasha_30
JebNasha_31
JebNasha_32
JebNasha_33
JebNasha_34
JebNasha_35
JebNasha_36
JebNasha_37
JebNasha_38
JebNasha_39
JebNasha_40
JebNasha_41
JebNasha_42
JebNasha_43
JebNasha_44
JebNasha_45
JebNasha_46
JebNasha_47
JebNasha_48
JebNasha_49
JebNasha_50
JebNasha_51
JebNasha_52
JebNasha_53
JebNasha_54
JebNasha_55
JebNasha_56
JebNasha_57
JebNasha_58
JebNasha_59
JebNasha_60

29 September 2013.
Majlis Pernikahan Natasha & Jebril.

Selamat Pengantin Baru, moga jodoh kalian dipanjangkan hingga ke hujung nyawa, seterusnya ke Syurga Allah swt. :)

Thanks for hiring Fanapicaholic.
Assisting : Fahd Sheardean.