Tuesday, June 25, 2013

Wednesday, June 12, 2013

Abang-abang seksi mandi kolam.

ADPool01
ADPool02
ADPool03
ADPool04
ADPool05
ADPool06
ADPool07
ADPool08
ADPool09
ADPool10
ADPool11
ADPool12
ADPool13
ADPool14
ADPool15
ADPool16
ADPool17
ADPool18
ADPool19
ADPool20
ADPool21
ADPool22
ADPool23

Sunday evening. Bawak Ilyas pergi rumah Mak Long dia, sbb nk tumpang mandi skali dalam kolam Daud. It was one of Daud's birthday present, oh.. Saya yg kasik. Hehe.

Daud was naughty dalam kolam. Dia dok sebok campak bola-bola tu keluar kolam. Hehe. Si Ilyas? He was super hyper. Tak diam. Nk ke sana sini.. macam dah pandai berenang. X takut langsung dengan air. Disbbkan Ilyas takleh duduk agi, terpaksa Pak Su masuk skali dalam kolam tu. Eleyyy..Pak Su suke sbnrnye, cover je macam tanak masuk. Hihik.

It was a pleasant evening. Kan best kalau ada kolam besar, leh mak-mak n ayah-ayah ni masuk skali. Semua teringin sebenarnya. Hehe. ;)

Cheers!
Fana a.k.a Farsha.

Monday, June 10, 2013

KLMJ.

Asalamualaikum.

Ok, kali ni tanak letak gamba. :p

Baru sat tadi tergerak hati nk tgk post-post lama dalam blog. I've started blogging since 2008. Now dah 2013.. ok dah brape dah tu? 5 tahun. Baru 5 tahun? Rasa macam dah lama.

Ok like seriously, memang tergelak tgk post-post lama. Penulisan budak-budak, gambar huru-hara, gamba kecik-kecik.. and penggunaan bahasa yang agak budak sekolah. Eh yeke? Huhu.

But one for sure, i miss some of my old times. :(

Bile tgk post-post lama, memang sangat obvious byk perbezaan dalam photography skills dan jugak content blog. Dulu banyak mengadu tentang resah gelisah kehidupan, ada masalah mesti update blog, stress je update blog. Pastu kalau kuar dengan sape2, mesti update blog. Banding skang? Dah xbanyak bebel.. more to share gamba. Ada la mengadu, tu pon mana yg perlu n penting jek. Kan?

Hmmm, shud i write again? Or just share gamba? Or both?

Ok penin. Nantilah decide.


#KLMJ.

1) Zaman malu-malu bercinta. Amboi kemain share masa memula kapel dengan Kioshii. Tak malu betul.

2) Tulis surat untuk "Myself". Ok ni dah sangat lama xbuat. I miss myself.

3) Rindu zaman banyak keluar n beraktiviti dengan kawan-kawan. Serious rindu.

4) Rindu zaman bujang. Oh man. Sungguh lama jugak tempoh bujangan dalam blog ni.

5) Missing some of the people yang pernah dimention dalam blog ini. Ada certain tu dah lama sangat xjumpa.

6) I miss my guitar.

7) Patch things up again with my BFF. Yeah, she's my Wadi Unung now. Alhamdulilah.

8) My sister got risik, tunang and married. Same goes to me.

9) Update blog utk melepaskan perasaan tentang pergaduhan percintaan orang lain. Haha. Ada gak berkali2 dok buat pasal ni. :p

10) Rindu mak yang sangat sihat dulu. :)

Banyak dah berlalu, banyak dah berubah. But im glad some of the memories are here. Dapatlah KLMJ skali-sekala. Hehe.

Oh, shud I make this blog as www.fanapicaholic.com? Uiyooo. Best gak nih. :D

Love!
Fana a.k.a Farsha. :)

Wednesday, June 5, 2013

Tiba-tiba pergi Cameron.

Cameron01
Cameron02
Cameron03
Cameron04
Cameron05
Cameron06
Cameron07
Cameron08
Cameron09
Cameron10
Cameron11
Cameron12
Cameron13
Cameron14
Cameron15

One fine day, we all were having some tea at our home. When suddenly, abah start up the conversation.

Abah : "Eh, jom pergi Cameron?"

*dipendekkan perbualan*

Kami semua : "Ok, JOM!"
So kami pun pergi. Sabtu pergi, Ahad balik.
Daud and his parents xdapat join, daddy have to work on weekend.

Sangat suke the pasar malam, sbb sejuk.
Sangat suke the steamboat, sbb sejuk.
Sangat suke lepak kafe, sbb sejuk.

Ahmad Ilyas xcranky, he was happy, always smiling and giggling, SBB SEJUK.
Mana taknye, free aircond everywhere. Memang tmpat dia lah kan? :P
Hehehe.

Sunday, June 2, 2013

My Happy Ahmad Ilyas. :)

AIToncit01
AIToncit02
AIToncit03
AIToncit04
AIToncit05
AIToncit06
AIToncit07
AIToncit08
AIToncit09

Ahmad Ilyas was having fun on Mak Tok's bed, with his toncit.
Oh anakku, Sayangnya Ibu kepada kamu.
Terima kasih Ya Allah utk dia.
Alhamdulilah.