Thursday, May 10, 2012

Daud, The Untold. :)

Asalamualaikum.

Mommy To Be

This is my only Kakak, Diyana.

Now, she is in the Hospital. Dah 2 malam. Waiting for her first baby to come out. ;)

Well, this blog post memang didedikasikan kepada dia. Sebagai satu semangat utk dia terus bertahan n stay kuat for her little "Daud". Oh, lupe nk mention. "Daud" adalah nama yang saya hadiahkan kepada anak kakak di dalam perut tu. Hehe.

Dah tak ingat masa bile saya mula panggei Daud. Bukan ape.. bile dia cite2 kat kami pasal baby,

"Adik, baby dah ada tangan n kaki dah. Heartbeat pon kuat."

"Baby dah makin besar.. Doktor ckp dah 3 bulan."

Saya rasa, xsedap plak panggei dia baby je kan. Since doktor dah ckp it's a boy, I come out with the name DAUD for the little baby. Why Daud? Ntah. Sebenarnya sangat suke kan nama2 lama ni. Terpk masa tu, n nama tu kan bagus, nama Nabi lagik. So since then, kami satu famili start indicate the baby by the name Daud.

Abah - "Daud ok x? Doktor cakap ape..?"

Mak - "Mak nak masak lauk Mak Daud hari ni"

Rai - "Rai nak belikan rompers2 banyak utk Daud nanti"

Aniq - "Dyana, daud ok hari ni? Tendang lagik?"

Abg Hezri - "Banyaknya baju daud kita dah beli.."

Kioshii - "Daud ok ke? Kak Dyana dah cekap?"

Haha. Sweet kan? Ok pe.. at least dia dah ada nama timangan yg sangat klasik. But the best part is, kami satu famili dah tak biase nk panggei Daud dengan nama lain. Sebab dah terbiasa. Hehe. And MUNGKIN, my sis and her hubby nak kekalkan nama Daud for the baby. Sebab dorang kata dah rasa pelik nk panggei nama lain. Haha.. bestnye! Sbnrnye, saya tak kisah.. the main thing is, Daud will be born in a safe and good condition.. :)

Today, 10.05.2012.. my sis dah pun berada di wad hospital for 3 days. She went for her usual checkup on Monday, and doctor tahan since her blood pressure agak tinggi. Then, after a day monitoring, they decide utk tahan n induce her utk bersalin awal.. kerana takut risiko for little Daud. Now, dia dah 3 kali induce. N not sure what to expect, but the nurses said.. induce fail to help the process. Probably, esok, operation utk kuarkan Daud.

Saya xkisah mana2 cara, asalkan ok for the mummy and the baby. Tak sampai hati nk tgk kakak sendiri menahan sakit contraction, after the second induce semalam. :( Hari ni, dia ok walaupun dapat induce ketiga. Laluan tak bukak lagi, doktor kata Daud tanak kuar. Dia selesa duduk dalam perut mak dia agaknye..Uhuk.

Pape pon, my pray will always be with her. To mummy to be, stay strong, ingat Allah swt selalu dan banyakkan berzikir. Insyallah, ur hubby, ur parents, ur adik beradik will always support you all the way. Sebetulnya, the whole family can't wait to see little Daud. Dah lama sangat tggu ni.. :) Hehe. Kawan2 pun ramai yg doakan.. Insyallah..semuanya akan ok.

Doa adik sentiasa bersama Diyana ok. Stay strong mummy. Insyallah, Daud akan menyusul. And i bet, he will be the most cute and handsome baby boy ever born in this world. Insyallah. Moga semuanya selamat. I LOVE YOU. :) Always.

Oh, lupe nk cakap. Walaupun family kami amat risaukan keadaan mummy to be.. actually ada lagi satu makhluk yang teramat risaukan mummy to be. U know who? ADIK the cat. Since last week, dia nampak resah and stress. Since Diyana masuk hospital, dia byk menung. Makan pun sikit, tak banyak manja dengan orang lain. Always duduk dalam bilik, at Diyana's bed. I guess he is worried, and miss her sister also. Awww.

AdikSad

See his eyes? Sedih kan. :(

Even adik si kucing pon ada perasaan sedih n risau, apakan lagi kami2 ni.. Uhuk. Semoga Allah swt memudahkan semuanya utk Diyana. Adik doakan, setiap saat dan waktu. Insyallah. Amin.

Auntie Daud yang tak sabar,
Fana a.k.a Farsha.

No comments: