Wednesday, March 14, 2012

Friday, March 2, 2012

A letter to Myself - Part 2.

Asalamualaikum...

Hey myself. Rasanya dah lama since the last time i wrote something to you. How long has it been? 4 years? Wow.. lamanya. I bet, a lot of things had happen to you.. kan myself? :)

Hey myself..
Is it true that u are getting married? Wow. Alhamdulilah. Tak sangka kan? Teringat balik masa dulu, masa myself skola.. myself pernah berangan, nk kawin masa umur 24? Skang myself dah nk masuk 27 kan? Haha. What happen to ur plan? Huhu. Xpelah, jodoh tu kan di tangan Allah swt? Alhamdulilah. Dah sampai dah seru kamu ye myself? :)

Hey myself..
Ingat x masa myself skola dulu? Myself tak penah ada bf. Haha. Ingat x, ada la satu masa tu myself cam down sbb takde sape ngorat. Haha. Oh man! Lawaknye masa tu. But lame2, myself pon jadi tak kisah kan? And u enjoyed ur moment kat skola sepenuh-penuhnya kan? Hehe. N now.. i wanna ask u.. who is ur bakal suami? En Ahmad Ferrozam yang sememangnya satu skola dengan myself dari darjah satu kan? Hehe. Lawak kan bile pk? Hehe.

Hey myself..
Ingat x the first time En Amad nk ngorat? Haha. Ok la, xyahla kita ingat semua episod. But myself sendiri tak sangka kan yg myself akan bertemu jodoh dengan kawan satu skola? Dah la satu skola dari darjah satu.. yg paling best, myself dengan dia xpernah bercakap walaupon skali masa skola dlu kn? Last2 melekat.. hehe. Kelakar kan?

Hey myself..
Dengarnye.. dah dekat nk kawin ni, myself banyak dugaan ye? Biasela tu myself.. org kata, lepas tunang, ada macam2 dugaan. Lagi nk dekat kawin ni, mesti lagi kuat dugaannya. Kekadang pasal duit.. kekadang pasal perasaan. Kekadang pasal bende kecik pon, akan bergaduh teruk. Tapi, kalau myself dengan En Amad ok & ikhlas, insyallah.. semuanya akan ok. Yang penting, kita usaha, tawakal.. dan sentiasa percaya kepada setiap kententuan Allah kn? :)

Hey myself..
Dengarnya.. 3 minggu sebelum nk kahwin ni, myself macam panik yeh? Dari segi perasaan dan pikiran ye? Huhu. Ape yg myself risaukan? Oh.. yela kan? Myself ni jenis independant dari dulu.. Selalu buat keputusan sendiri, keluar pada bile2 masa, lepak dengan kawan2 sampai tgh malam, dan macam2 lagi.. Myself takut yeh? Kalau2 lepas kahwin, myself akan loose semua tu? Hey, jangan pk camtu. Insyallah, En Amad tu nampak jenis yg memahami n sentiasa mengutamakan myself. Pelan2 ok? Mungkin perubahan tu mendadak.. tapi, Insyallah.. kene tolak ansur n pelan2 adapt. Nnt nk kuar dengan kawan2 ajak la En. Amad skali.. kawan2 korang kan same jek? Hehe.

Hey myself..
Menjadi seorang isteri.. besar tanggungjawabnya. Myself akan menjadi milik seseorang yg bergelar suami.. tanggungjawab sbg isteri sangat besar.. kene jaga makan suami, jaga penampilan suami, kene dengar kata suami.. kene sentiasa menjaga maruah diri utk suami. Ya Allah.. seram jugak dengar. But hey, Insyallah.. Myself mampu utk pikul semua tu. Jadikan perkahwinan ni sebagai satu permulaan utk myself berubah menjadi hamba Allah yg lebih baik.. k?

Dear myself..
Dah nak masuk 27 tahun myself hidup di muka bumi ini. Selama ini, berada di bawah tanggungjawab mak dan abah. Lepas je akad nikah sah, myself akan menjadi milik bakal suami myself, buat selamanya. Ingat, sentiasa kenang jasa mak dan abah yang terlalu sayangkan myself, dan telah besarkan myself dari kecik sampai sekarang. Ingat, besar jasa mereka. Sentiasa doakan mereka ok?

Walaupun segalanya akan berubah.. tapi myself kene percaya, setiap apa yg tertulis oleh Allah, ada hikmahnya. Terima perkahwinan ini seikhlas hati.. dan janji yang myself akan lalui perkahwinan ini dengan tabah, sabar, dan sentiasa bertawakal.. ok myself? I do believe that you will experience more good things, after you get married. Ok?

Insyallah. Jodoh dan pertemuan terletak di tangan Tuhan. Allah telah mentakdirkan jodoh myself dengan seorang lelaki yg setaraf dengan myself, yang setimpal dengan myself.. dan tentunya yang boleh jaga myself. Allah Maha Mengetahui. Insyallah, myself akan bahagia.. Ok myself?

Skang, umah myself tgh kelam kabut dengan persiapan. Hope semuanya akan run smoothly. Semoga semuanya lancar.. hari tak ujan.. semua yang dirancang akan menjadi kenyataan.. Insyallah. Berdoa pada Allah agar semuanya selamat ok myself? :)

Always remember.. always cherish the people who are in your life. Your mak abah, your siblings, your deary bff, your sisters, your darla's, your angels and all your friends. They are the ones who always made you happy, and stronger as u are now. N remember to cherish ur future husband also.. :)

Oh Allah. Myself is getting married. Alhamdulilah. Semoga semuanya selamat ye myself? Kita sama2 doakan ok? Love you myself. :)

Fanapicaholic

Kadang2 terdetik di hati, aku takut nk hadapi dunia baru aku nanti. Aku takut dengan setiap perubahan yang bakal berlaku.. kerana aku dah terlalu biasa dengan keadaan yang aku lalui selama 27 tahun ni. Tapi, aku pasti.. ada hikmah yg lebih baik utk dunia baru aku. Semoga Allah swt memanjangkan jodoh antara aku dan dia sehingga ke akhir hayat kami, dunia dan akhirat. Insyallah.

Mungkin banyak yang bakal berlaku. Namun aku masih diri aku. Aku tetap percaya pada yang Satu itu, aku percaya kepada setiap takdir Dia. Amin.

Im getting married. Alhamdulilah. :)