Tuesday, February 28, 2012

Solemnization Whyda & Syawal.

Nikah01
Nikah02
Nikah03
Nikah04
Nikah05
Nikah06
Nikah07
Nikah08
Nikah09
Nikah10
Nikah11
Nikah12
Nikah13
Nikah14
Nikah15
Nikah16
Nikah17
Nikah18
Nikah19
Nikah20
Nikah21
Nikah22
Nikah23
Nikah24
Nikah25
Nikah26
Nikah27
Nikah28
Nikah29
Nikah30
Nikah31
Nikah32
Nikah33
Nikah34
Nikah35
Nikah36
Nikah37
Nikah38
Nikah39
Nikah40
Nikah41
Nikah42
Nikah43
Nikah44
Nikah45
Nikah46

Asalamualaikum. Halwa mata sebelum majlis sendiri. :)

Waida & Syawal. 28 January 2012.

Waida was one of my Angels frens. One day she message me through FB, mintak jadi photgrapher dia for her wedding day di Penang. Uish. Sungguh goyang! Hehe. Sbenarnya, saya tak pernah jadi official photog for any wedding before. But disebabkan Waida was one of my close frens, I accepted! :D

Walaupun agak "neves" and takut, yela majlis besar n skill ini belom lagi di tahap yg membanggakan, Alhamdulilah.. semuanya went well.

So, enjoy the first part, masa nikah. They nikah n sanding on the same day. :)
Congrats Waida n Syawal. :)

Thursday, February 23, 2012

Taken for Granted.

BumbleBee

Pernahkah anda menyayangi someone, with all your heart?

Say you love someone, I bet.. u would be the "hero" for him or her. Kan?

U would be nice to him/her, like all the time. Day and night.
U would be there, if they need a shoulder to cry on.
U would still be happy to share the great news, even though u are the last person that he/she would call.
U would buy things for him/her, even though they just said "Canteknye baju tu, kan?"
U would always love, to surprise him/her. Even, sometimes he/she forgot your anniversary.
U would stay up, late at night, just to make sure, he/she is safely home. Oh, lupa nak mention, he/she went out with some dude/chick/friends.
U would always say you are ok, even though u are not.
U would always cancel your plan with your other friends, just to make sure that you could accompany him/her, just to buy their shampoo. ( or else )

And ultimately, u would still be there for him/her.. walaupun diorang tak mintak.. and walaupun dah berkali he/she broke your heart ...Kan?

Trust me.. U will end up, be taken for granted by him/her. Why? Because You Are Too Good To Be True. And they intend to forget to appreciate you, because u are always there for them. Seems not fair? Kan?

Yup. Sometimes.

Tapi.. Allah swt tu kan adil. You would say that you will always be the best for him or her. But trust me on this also, Allah swt would send someone else to be the best for you, without you even realize it. Sebab ape?

Sebab you also.. always take the someone else, for granted too. Sebab you are too busy being there for that someone who's taking you for granted right now.. Kan?

Susah kan nak paham? :)

Tuesday, February 21, 2012

Friendzoned.

Skang suke share video2 yang boleh dikatakan best dari Youtube. Tak tau kenapa? Hehe.



Admit it, at least once, u go through the same experience as Jim.. rite?

But, different story with me. Dah kene banyak kali. Until I met the right one. :)

Friday, February 17, 2012

Abuden.

Aku mematikan enjin kereta, amik beg yang bersepah di kerusi sebelah, bukak pintu kereta, menuju keluar. "Dup". Aku tutup pintu kerete dengan gagah. Aku berjalan masuk ke halaman rumah. Aku bukak pagar, masuk, dan tutup semula.

Aku bukak pintu rumah, "Asalamualaikum..."

Tiada sesiapa yang menjawab. Semua dalam bilik agaknye. Tapi, seketika kemudian, setelah aku amati, aku terdengar bunyi seperti orang memasak di dapur. Aku berjalan menuju ke dapur. Yes, terlihat kelibat mak sedang memasukkan bawang ke dalam kuali, nk tumis sayur agaknye. Beberapa ekor ikan yang sudah siap digoreng terhidang di atas meja.

Lalu dengan girang aku berkata, "Masak ke mak?", sambil aku menghadiahkan satu sengihan kepada mak.

Lalu, mak menjawab.

"Eh, taklah. Tengah main GOLF!"

Aku terdiam. Xtau nk gelak ke x.

*bunyi cengkerik*.



Haha. Like the very 1st one.
"No lah, i'm bathing the caterpillars"

Haha. Epic.

Wednesday, February 15, 2012

Tulis.

Asalamualaikum.

Hey.

Rasanya macam dah lama xupdate blog ini dengan TULISAN. Dah bertahun jugak blog ini dihiasi dengan gamba2 dan aktiviti. Hehe. Well, i am grateful with my life, and love to share those moments in my blog.

But, i miss those days, where I love to write. Serius, aku sbnrnye suke menulis. Dulu masa skola rendah, aku siap buat satu cerita, konon2 bajet nk buat cam cerpen la. Huhu. Tapi jalan cerita ampeh. Ada la skali masuk pertandingan cerpen masa kat skola rendah. Main anta je karangan kat cikgu. Tup tup, 2 bulan lepas tu dapat sijil. Cikgu kata aku menang peringkat daerah. Heh? :P

Masuk sekolah menengah, oh xda jugak. Yang ada, masa jawab exam bahasa melayu. Haha. But oh, i did wrote once, a story called "Kasihmu Teman". And, dat story hanya sorang je yg dah bace. Huhu. Biarlah, tamau publish. Malu. Even, dat person did tell me yang the story was great. Hehe. Thanks dear, aku harap dia sorang je simpan citer tu. Hehe.

Maybe dah kene start menulis balik. Even kalau bukan novel pon, maybe bebel kat blog? Almaklumlah, xlama lagi nk jadi Puan. Kot2 lagi kuat plak membebelnye plak kan.

Tapi, ada ke orang sudi nk bace? Hmm.

Melaka

Nowadays, otak xpernah berhenti berpk. Macam2 yang aku pk. Buruk, baik, sedih, happy. Aku kecamuk. Allah, moga kamu sentiasa bersamu aku, dan dia. Amin.

Farsha.

Tuesday, February 14, 2012

Something to be cherish someday. :)



Pre-Wedding Video by Pixiegraphy.
Song by Hujan, "Kotak Hati".

Majlis Perkahwinan Farsha Farhana & Zam Kioshii

04.03.2012

Majlis Perkahwinan Zam Kioshii & Farsha Farhana
11.03.2012

Save the date yah? :)

Monday, February 13, 2012

Bridesmaids.

Bridesmaid01
Bridesmaid02

Stop feeling sorry for yourself. Cause I do not associate with people that blame the world for their problems, cause YOU are the problem Annie. And you are also your solution.

- Megan (Melissa Mccarthy), Bridesmaids.