Monday, January 30, 2012

Surprise Party For Fiefie. :)

PartyFifi01
PartyFifi02
PartyFifi03
PartyFifi04
PartyFifi05
PartyFifi06
PartyFifi07
PartyFifi08
PartyFifi09
PartyFifi10
PartyFifi11
PartyFifi12
PartyFifi13
PartyFifi14
PartyFifi15
PartyFifi16
PartyFifi17
PartyFifi18
PartyFifi19
PartyFifi20
PartyFifi21
PartyFifi22
PartyFifi23
PartyFifi24
PartyFifi25
PartyFifi26
PartyFifi27
PartyFifi28
PartyFifi29
PartyFifi30

The idea came from Fifi's boyfie, Mr. Fahd.

Jenuh pk kat mana nk buat surprise party ni. Last2 decide buat kat KFC baru kt area Puchong Utama. Hehe.

Alhamdulilah, semuanya berjaya dirahsiakan. Birthday Girl langsung tak jangka yg boyfie and her Rackfast can pull off something yang macam ni. After all, memang Fifi ni yg slalu buat surprise utk org. Dia selalu jadi AJK yg paling utama kalau nk organize ape2 utk kekawan dia..so, it is time for her to get a surprise of her life! So, alang2 boyfie dia ajak, kitorang join skali buat plan utk surprisekan dia.

How it goes? The pictures do tell the story kan? :)

Dia terkejut tahap dewa..sampai meleleh airmata. :) Hehe. Dia kata dia tak sangka yang org2 yg dia syg ni akan buat something yg macam ni utk dia. Well my dear, we all do love yu very much.. and you are important to us.. ok syg? :)

Congrats to Mr boyfie, En. Fahd sbb berjaya.. ehehehe.. and to Rackfast n Partners, thanks for all the effort n the hardwork. Aiceh. :)

To my dearest Fiefie, Selamat Hari Jadi.. walaupun agak lambat jgak akak upload gamba ni, but gamba2 tu masih tak basi. Hope that party would make you feel happy and appreciated. Hey, ramai yg sayangkan Fifi.. ;) Btw, untunglah En. Boyfie hadiahkan BB. Bold 3 lagi tau. Kelassss~~

To my dearest Fifi, my adik angkat and also my BFF.. Selamat Hari Jadi yang ke 25. Semoga Allah swt akan sentiasa memanjangkan usiamu, memurahkan rezeki mu.. serta sentiasa melimpahkan rahmat dan kesejahteraan buat mu.. sehingga ke akhir hayat. Insyallah. Kakak sayang kamu bangat2 ye wahai adikku.. :)

Love yu my Fifi.. as always. ;)

Love!
Kakak, Fana a.k.a Farsha :)

Friday, January 20, 2012

Guide to A Better Life.

Seorang pesakit kanser pankreas yang meninggal pada tahun 2008 telah menulis sebuah buku yang bertajuk “The Last Lecture” di mana buku ni adalah antara bestsellers pada tahun 2007. Salah satu legasi yang hebat yang ditinggalkan.

Dalam surat beliau kepada isteri nya Jai dan anak-anaknya Dylan, Logan dan Chloe, beliau telah menulis ‘Guide to A Better Life’ untuk menjadi panduan kepada mereka.

Diubahsuai dari bahasa inggeris dan dikongsikan melalui forwarded email.


Bagaimana Untuk Memperbaiki Kehidupan Kita

Personaliti

1. Jangan membandingkan kehidupan anda dengan orang lain. Anda tak tahu bagaimana perjalanan hidup mereka yang sebenarnya.
2. Jangan ada perasaan negatif pada perkara-perkara yang tidak dapat anda kawal. Tanamkan semangat positif di dalam kehidupan anda hari ini
3. Jangan berlebihan, tetapkan had
4. Jangan terlalu serius, tiada siapa yang serius
5. Jangan bazirkan tenaga dengan ber’gossip’
6. Bermimpilah ketika anda berjaga
7. Mengagumi cuma membuang masa. Anda sudah ada apa yang anda perlukan
8. Lupakan kisah yang lama. Jangan ingatkan pasangan anda tentang kesilapan beliau di masa lampau. Ia cuma akan merosakkan kebahagiaan anda sekarang
9. Hidup terlalu pendek untuk membuang masa membenci sesiapa. Jadi jangan membenci sesiapa
10. Berdamailah dengan masa lalu supaya ia tidak merosakkan hari ini
11. Tiada siapa yang dapat mengawal kebahagiaan anda kecuali anda sendiri
12. Sedarlah bahawa kehidupan ini adalah umpama sekolah dan anda berada di sini untuk belajar. Masalah yang muncul seumpama ko kurikulum dan akan menghilang seperti kelas algebra tetapi akan menjadi pembelajaran yang anda akan ingat sepanjang hayat
13. Lebihkan senyum dan ketawa
14. Anda tidak perlu menang dalam pertelingkahan. Setuju untuk bersetuju


Komuniti

15. Kerap menelefon ahli keluarga
16. Setiap hari berikan sesuatu yang terbaik untuk orang lain
17. Maafkan semua orang untuk segala galanya
18. Luangkan lebih banyak masa dengan seseorang yang berusia 70 tahun ke atas dan bawah 6 tahun
19. Cuba buatkan sekurang kurangnya 3 orang tersenyum setiap hari
20. Apa yang orang lain fikir tentang anda bukan masalah anda
21. Pekerjaan anda tidak akan menjaga anda apabila anda sakit. Tapi keluarga dan kawan-kawan yang akan menjaga anda. Jadi sentiasa berhubung dengan mereka


Kehidupan

22. Letakkan Allah dalam apa jua yang anda fikir, cakap dan akan lakukan
23. Allah akan mengubati segala galanya
24. Buat perkara yang betul
25. Bagaimana buruk atau baiknya sesuatu situasi itu, ia pasti akan berubah
26. Walau bagaimana anda rasa, anda masih perlu bangun, siapkan diri dan bersedia
27. Yang terbaik masih belum tiba, tetapi akan tiba
28. Hapuskan perkara-perkara yang tidak berguna, tidak cantik dan tidak menggembirakan
29. Bila anda terjaga di pagi hari, berterima kasihlah kepada Allah
30. Kalau anda dekat dengan Allah, anda akan sentiasa gembira. Jadi, gembiralah

BdaySuprise

Senang nk jadi jahat, susah nk jadi baik. Yg penting, maafkan diri sendiri dahulu, move on, dan beri peluang pada diri sendiri utk maju ke hadapan.

Namun, bukan senang nk jadi seorang yg pemaaf dan sabar. I have to cry one million litre of tears, before I can become what I am today.

Allah swt tu Maha Mengetahui, dia yang Maha Mengerti. Bersangka baik dengan setiap ujian Allah swt. Dia sedang uji kita sejauh mana kita ingatkan dia ketika kita susah.. mahupun senang. Mungkin ujian2 ini juga datang disebabkan dosa-dosa kita yg lalu. Percayalah, setiap ujian Allah swt tersembunyi suatu hikmah yg pasti. Tugas kita sbg hambaNya utk mencari apakah hikmah tersebut.

Jauh lagi perjalanan hidup ini. Moga Allah swt akan sentiasa bersama kita. Insyallah.
Wallahualam.

Tuesday, January 10, 2012

Please save the date! :)

SaveTheDate

Please save the date my dearest frens & readers. :)
Doakan segalanya akan dipermudahkan buat kami.
Insyallah.

See you in March. :) Hehe.

Love!
Fana a.k.a Farsha.

Monday, January 9, 2012

Bachelorette Dinner. :)

Bachelorette01
Bachelorette02
Bachelorette03
Bachelorette04
Bachelorette05
Bachelorette06
Bachelorette07
Bachelorette08
Bachelorette09
Bachelorette10
Bachelorette11
Bachelorette12
Bachelorette13
Bachelorette14
Bachelorette15
Bachelorette16
Bachelorette17
Bachelorette18
Bachelorette19
Bachelorette20
Bachelorette21
Bachelorette22
Bachelorette23
Bachelorette24

My 1st activity for the year of 2012.

Aktiviti Rackfast dimulakan dengan dinner bujang for one of us who is getting married soon. Guess who... ME! Hehehe. Yup, the wedding is around the corner and Rackfast memang dah plan for this dinner for 3 months. Advance x advance la dorang ni. :)

We had the dinner at Bagan Seafood Klang. What can I say, memang MAKAN BESAR kali ni. Hehe. Thanks so much my adik2 for the lovely treat. Pelik sbb slalu buat dinner bujang utk adik2, kali ni adik2 buat utk kakak dorang yg paling tua ni. Huhu.

Soon, very soon. Semoga semuanya dipermudahkan oleh Allah swt.

To my Rackfast, I love yu guys more than anything. Thanks for the lovely dinner, lovely karok session, and lovely sleepover at Zanna's place. :) Titew sukeeee sangat! :D

Oh ya, there are 7 of us in the picture.
But it's actually 9 there.
2 orang akan bergelar mummy tak lama lagi.
Insyallah, sorang lagi soon. Hehe.

Muah! Love yu guys munch2.. :)

Love,
Kakak a.k.a Fana a.k.a Farsha.