Thursday, October 27, 2011

I Love Rackfast. :)

RackfastSurprise01
RackfastSurprise02
RackfastSurprise04
RackfastSurprise05
RackfastSurprise06
RackfastSurprise07
RackfastSurprise08
RackfastSurprise09
RackfastSurprise10
RackfastSurprise11

22.10.2011
After some long long long thread of email, Rackfast akhirnya berjaya merealisasikan satu plan utk mandi sungai together-gether. :)

Alkisahnya, si mummy to be yang ajak.. katanya, baby nk mandi. So aunty2 lain semua on saje lah kan? So kami semua ke Sungai Sendat, kat area Hulu Yam. Tour Guide? Dylla. Agak jauh sikit dari Hulu Yam, but it was worth it. :) Sungainye bersih, and tak brape crowded. So, memang seronok dapat kawasan yg best tanpa penuh dengan orang.

And guess what, I got another surprise! Yeay. Actually tak expect ape2.. since morning. Since dari Fifi jemput dari umah, masak kat rumah Zanna sampailah ke Sg. Sendat.. tak syak ape2 pon. Saya mula syak, bile tibe2 Fifi datang and tutup mata saya. Cewah, siap maintain kata.."Eh, ape ni? Nk buat ape ni?" Haha..

Then.. lepas beberapa ketika, Fifi bukak mata saya, serentak dengan itu, berkumandang lagu Happy Birthday, dan serentak dengan itu jugak.. TEPUNG MULA TURUN DARI LANGIT. Waaaa.. siap masuk mulut! Haha. Sungguh tak sangka depa nk bg saya hadiah tepung dengan kek. Ehehe. But, it was great. Seumur idup tak pernah kene lumur dengan tepung, and dat day, satu kilo tu mmg khas utk saya. So.. hamek! :D Hehe.

It was a great experience. The feeling when your lovely adik2 sings together for ur birthday, and bawak kek kat kite.. it was overwhelmed. Saya amat terharu. Tapi airmata tak jatuh, dia dah disejat oleh tepung. Hihi.

After that, we ate some cakes. Oh xlupe, sebelum tu da bantai makan nasi dengan sambal sotong, ayam goreng n sayur goreng by Zanna. Sandwich, hotdog n nugget by Yann.

It was a great great day. And it made me realize, i love these girls more than anything. :)

To my lovely adik2,
Fifi, Zanna, Nadd, Yann, Mysha, Niess, Dylla..
Thank u so much for the trip, the food, the cake, the tepung and also the birthday song. Kakak appreciate semua effort korang to make it work. Memang akak tak syak ape2. Walaupun pada hakikatnya, Fifi ckp cake tu ada kat blakang akak je masa dalam kete. Hehe.. Dh tua2 ni mmg lambat pikap. Thanks again korang. So so much.

Korang ni ibarat dadah utk akak.
Kene selalu dapat, kalau tak, jadi tak betul. Hehe.
Yes, akak addicted to Rackfast. :)

Kakak loves you. Till the end of my life. Insyallah. Muahs!

Love,
Kakak a.k.a Fana a.k.a Farsha.

Sunday, October 23, 2011

Birthday Surprise, by Great Friends. :)

Party01
Party02
Party03
Party04
Party05
Party06
Party07
Party08
Party09
Party10
Party11
Party12
Party13

Saya :
Ala.. malas la yang. Malam ni rasa lemau nk melepak. Lagi pun dah pukul 10. Adek dengan Ky semua senyap je? Tak sms pon kata nk melepak?

Kioshii :
Ala.. jom la. Dorang ajak melepak malam ni kat pelita. Jom la.. orang amik dia yeh?

Saya :
Erm.. orang tak larat sbnrnye ni. Rasa lemau.

Kioshii :
Takpe, orang amik dia. Orang drive. Dia rehat dalam kete je eh?

Eh? Awat Kioshii ni eksited sampai pakse2 saya nk kuar lepak ni? Pelik kan?

We headed to IOI area. Dorang ajak lepak pelita, tapi "berkumpul" kat Boulevard, tmpt Adeq bekerja. Masa tu dah pelik dah, awat la nk kene berkumpul dulu, sedangkan otw tu mmg dah lalu pelita. Disebabkan Kioshii yg drive, saya ikutkan aje.

Sampai sana.. siap tggu g 10 minit. Tunggu Elis kata Kioshii. Saya skali dah kata "Heh?" dalam hati. Tapi, takpela... ikutkan ajek. Last2, Kioshii dah jumpa Elis, kebetulan Linie n Che pun sampai. So kami berjalan ke The Loaf.

And from far, I can see balloons. Macam2 colour. Terus tergamam. Oh, a surprise party! Adeq, Lieza, Kak Yong, Aweh, Alam, Rayme, Wan dah pun menunggu sambil menyanyikan lagu Happy Birthday. I was speechless. Kioshii dah tersenyum gembira, bangga la tu dapat wat surprise.. :)

They all manage to pull the surprise.. to celebrate the October babies! Wan, Che n Me! The feeling was great. I am overwhelmed. :) We spent a few hours together, chit chat, gossip, eat cake while makan some kacang. Oh yes, im loving my nite.

From the deepest of my heart, thanks so much to my great frens... Lieza, Adeq, Kak Yong, Elis, Linie, Aweh, Alam, Rayme for the surprise party. Thank u also to my lovely Kioshii for the bunga. You are too sweet Mr. Fiance. ;)

En. Amad bangga sbb dia dapat tipu saya malam tu. Hampeh kan?

Oh, I LOVE MY FRIENDS. :)

* Credit pictures to Lieza and Adeq.

Tuesday, October 18, 2011

26.

Umur 26.

18.10.2011

Angka 26.
Banyak yang berlaku.
Banyak yang aku banggakan.
Banyak yang aku sesalkan.

Namun itulah kehidupan.

Ya Allah, panjangkan usiaku, murahkan rezekiku, tenangkanlah hatiku, permudahkanlah segalanya2 buatku, ikhlaskan hatiku, kuatkan jiwaku, sehingga ke hari aku dijemput oleh Mu.

Bantu aku, menjadi hambaMu yang lebih baik.

Amin.

Alhamdulilah.
Thanks to all who wish n pray for me. I love you guys more than anything.
You know who you are. :)

Monday, October 10, 2011

Nadirah & Zikir

Nadirah01
Nadirah02
Nadirah03
Nadirah04
Nadirah05
Nadirah06
Nadirah07
Nadirah08
Nadirah09
Nadirah10
Nadirah11
Nadirah14
Nadirah12
Nadirah13
Nadirah15
Nadirah16

09.10.11
Another beautiful wedding, Nadirah & Zikir. Nadirah was one of my friends in MMU. Dah lama tak lepak dengan depa2 ni, jumpa pun kalau ada majlis sape2. Thanks to Nadirah kerana sudi menjemput diri ini ke majlis kamu. :)

And, yeah, it was a great day.. sbb dapat jumpa kawan2 MMU yang tersangat lama tak jumpa. :)

To Nadirah & Zikir, Selamat Pengantin Baru. Semoga rumahtangga yang dibina akan berkekalan sehingga ke akhir hayat. Oh.. sukenye wedding dress si Nadirah ni. Sweet je. ;)

Thanks also to my dear Fifi, sebab sudi teman. Muahs~ :)

Sunday, October 9, 2011

Rapuh.

Cameron

Sayang,

Kuatkan hati kamu,
Ikhlaskan jiwa kamu,
Tenangkan raga kamu,
Aturkan langkahmu, segagah langkahku.
Aku akan sentiasa bersama kamu.

Ya Tuhan,
Kuatkan hati aku, untuk sentiasa percaya, bahawa dia akan sentiasa redha dengan setiap ujian Mu.
Kuatkan hati aku, untuk sentiasa percaya bahawa ada hikmah yg terbaik untuk dirinya di sebalik setiap ujian Mu.

dan..
kuatkan hati aku, utk sentiasa kuat di sisinya.
Kerna kadang aku tak mampu, utk tahu yang aku tidak mampu membahagiakannya.

Aku rapuh. Aku tewas.

Wednesday, October 5, 2011

Wordless Wednesday #5 -Vacation.

Vacay

Tuesday, October 4, 2011

Nanie & Uteh. :)

nanie01
nanie02
nanie03
nanie04
nanie05
nanie06
nanie07
nanie08

* Unofficial Shoot.

25.09.2011. - Nanie & Uteh.

Congratulation to Nanie dan hubbynye, Uteh. Dulu dia pernah cakap yg saya akan kawin dulu sebelum dia.. but last2, dia jugak yang kawin dulu. Saya dah tertinggal train. Nak buat camana. Huhu...

Semoga perkahwinan Nanie n hubby dirahmati Allah swt serta dilimpahkan seribu kebahagiaan. Ingat g, masa jumpa Nanie kat wedding dia.. sempat salam dan say congrats. Then dia ckp.. "Heee.. kita dah jadi bini org dah".. sambil angkat kening. Haha. Sabor je la Nanie ni.. hehe.

Love!
Fana a.k.a Farsha.