Tuesday, September 27, 2011

16 & 18 Sept. :)

Suraya & Zubair
Soya01
Soya02
Soya04

Adeq & Remy
Adeq01
Adeq02
Adeq03
Adeq04
Adeq05
Adeq06
Adeq07
Adeq08
Adeq09
Adeq10
Adeq11
Adeq12
Adeq13
Adeq14
Adeq15
Adeq16
Adeq17
Adeq18

Erin & Ryzal
Erin01
Erin02

16.09.2011
Suraya & Zubair solemnization. Suraya was my friend during my study years in MMU. Pernah practical dengan dia skali masa di Aspati Sdn. Bhd. Alhamdulilah, kawin dah dia. The solemnization was nice and smooth. The reception will be in November. Tahniah Soya.. Hope perkahwinan kamu dan si dia dijadikan motivasi buat ibu mu utk sembuh sepenuhnya. Insyallah. Always doakan ur Lovely Mom. :)

18.09.2011.
Adeq & Remy. Ingat pre-wedding dorang? Sile tgk kat sini. Hehe. Alhamdulilah, mereka dinikahkan pada 17.09.2011 dan disandingkan pada hari seterunye. What more can i say? They both look lovely.. Adeq's dress was beautiful. Kene ok kaler biru n pink yg dorang pilih tu. Hehe. To Adeq n Remy, Selamat Pengantin Baru. Semoga kehidupan kamu sebagai suami isteri dilimpahi rahmat dan berkat dari Allah swt. :) Love yu both!

18.09.2011.
Erin & Ryzal get married on the same day as Adeq n Remy. Erin ni schoolmate jugak.. hehe. Alang2 kawan2 dah ramai di majlis Adeq, kami semua buat trip ke wedding dia plak. Tak jauh pon, dekat jek.. hehe. dalam 8 km camtu. To Erin n Ryzal, congrats dan Selamat Pengantin Baru. :)

Ok.. skang mmg ramai orang nk kawin. Ada lagi update nk masuk ni. Tunggu ye? Kene ikut turn. Hehehe.

Oh... asik upload gamba member kawin je, semua dok tanye. Bile saya dan Kioshii punye wedding?

-- Insyallah. Xlama lagi. Hehe. :)

Love!
Fana a.k.a Farsha.

Saturday, September 24, 2011

Fatheem's Engagement.

Fhateem01
Fhateem02
Fhateem03
Fhateem04
Fhateem05
Fhateem06
Fhateem07
Fhateem08
Fhateem09
Fhateem10
Fhateem11

*Unofficial Shoot.

17.09.2011.
Fatheem dah bertunang.
She was one of my Angels gang from MMU.

Tahniah Fatheem. Semoga ikatan pertunangan kamu dan si abang akan berkekalan sehingga ke jinjang pelamin, seterusnya ke akhir hayat. I know you have been through so many things, but i am glad where you are rite now. ;)

Selamat bertunang syg. Nnt kita countdown sama2 ya? :)
Love ya angels. ;)

Love.
Fana a.k.a Farsha.

Wednesday, September 21, 2011

Buah Hati.

Adik01
Adik02
Adik03
Adik04
Adik05
Adik06
Adik07
Adik08
Adik09
Adik10
Adik12
Adik11

Dia penyeri rumah kami.
Sayang adik. :)

Thursday, September 15, 2011

Berkecai Si Dia.

It was 8.30 am, dan aku masih bersiap nak pergi keje. Hari ni ada kerja shooting, so pakai tshirt dengan jeans aje lah, senang skit nk buat keje. Then, headed to kitchen, masukkan roti dalam toaster then tekan. Lepas 2-3 minit, roti gardenia yg berwarna putih tu, dan jadi warna coklat. Dh keras. Cedok skit kari ikan mak buat smalam, then bawak g depan.

Roti bakar cicah dgn kari ikan. Heaven!

Makan dengan mak n abah skali kat meja, when suddenly abah ckp :

"Adik.. abah nk hantar volvo g werksyop. Adik amik abah n hantar balik boleh?"

Aku kata OK. Dekat je pon, so hantar lah abah kejap, then terus g opis. After makan, gerak ke werksyop, abah drop the car, and aku bawak dia balik. Dalam kete sembang2 dengan abah. Sembang pasal hal keje, pasal isu semasa. Aiceh.

Sampai rumah, abah turun.. belum sempat dia tutup pintu kereta, dia cakap :

"Eh adik, mana cover sportrim belah sini? Hilang dah..?"

Aku terdiam. Turun kete n tgk, aah la.. dah hilang. Rongak dah sportrim belah depan. Almaklumla, mampu beli kete baseline je.. so sportrim nye itam. Proton ciptakan satu Cover Sportrim berwarna Silver utk menutup sportrim itam legam yg sesuai utk orang2 kurang berkemampuan macam aku ni pakai, bajet gojes, seolah2 kete ku pakai sportrim betul. Haha.

PersonaKu

Time tu, aku tak kata ape. Tak marah. Sebab 4 bulan lepas aku dah hilang satu cover dah. Masa tu aku meroyan macam orang giler. Almaklumlah, 1st time jadi. But, nasib baik dapat bli sekeping kat kawan, tu pon adik aku yg carikan. Dapatlah cover balik rongak masa tu. So bile kali kedua jadi, dah rasa cam imune. Xpela.. dah rongak nk buat cmana. Bende dah longgar la tu. Then, aku terus ramp kereta, nk pergi opis. Sebelum pergi, abah sempat cakap.. "tukala sportrim terus". Huhuu...

Lepas 1km dari rumah, aku berhenti kat simpang empat bertraffic lite kat simpang kawasan umah aku. Pada ketika itu lah aku nampak canteeeekkk je cover sportrim aku yg tercabut tadi kat tengah jalan. Dia duduk di TENGAH2 simpang empat, yg tengah busy giler, and penuh dengan kereta dan lori lalu lalang. Aku tersentak, alamakkkk. Camana ni. Elok lagi tu, takde sape langgar. Aku benti kete kat tepi.

Aku call Kioshii. Dia cakap cube lah amik, but aku pk..scary nk pi amik sbb kereta banyak sangat. Dia kata kalau bahaya, janganlah amik. Biarkan aje.. dah takde rezeki. Lepas tu.. aku call abah. Abah kata tunggu jap, dia datang dengan Aniq.. kalau bertiga mungkin sorang bleh jadi polis trefik sementara, sorang jadi runner and sorang lagi standby utk ape2. Aku pon kata ok.

Lepas 2 minit, abah sampai, aku parking, abah pun parking. Kami bertiga turun, berjalan ke arah simpang empat tu ala2 hero jalan yang dislow motionkan. Haha. Macam misi nk menyelamatkan ape je, sedangkan cover sportrim jek. Dan belum sempat kami sampai, tibe2 aku terdengar bunyi PRAKKKKKKKKKKK!!!...

Dan pada ketika itulah, aku nampak cover sportrim aku yg seketika tadi terbaring kaku di tengah jalan, HANCUR BERKECAI kerana dilenyek sebuah lori yang tidak ada perasaan. Eh, yang tak perasan bende alah tu ada kat tgh jalan. Time tu jugak, langkah2 3 hero tadi ni, terhenti. Aniq geleng kepala, abah tergelak.. aku? Diam je sribu bahasa. Aku rasa.. cara cover tu berkecai sama je macam hati aku berkecai. Huuuu.

Abah cakap.. "Takpela dik, nnt gi tuka sportrim baru je la. Senang.. takde cabut2 dah.."

Aku just jawab nntlah abah, bajet tggi tu. Xpelah.. aku rela lepaskan kau pergi. Aku terus sms Kioshii...

"Harapan tinggal harapan... Hancur berderai.."

Lepas berkabung selama 30 saat, aku meneruskan perjalanan aku ke opis, dengan keadaan satu sportrim ku rongak. Takpela.. rongak2 pon rongak lah, yg penting kereta masih segak dan mampu membawa aku ke mana aku nk pergi.

Tapi, hati ttp sedih. Huuu~

Wednesday, September 14, 2011

Wordless Wednesday #4 - His eyes.

Friday, September 9, 2011

Raya - The Wahabian's Style. :)

Raya-01
Raya-02
Raya-03
Raya-04
Raya-05
Raya-06
Raya-07
Raya-08
Raya-09
Raya-10
Raya-11
Raya-12
Raya-13
Raya-14
Raya-15
Raya-16
Raya-16a
Raya-17Raya-18
Raya-19
Raya-20
Raya-21
Raya-22
Raya-23
Raya-24
Raya-25
Raya-26
Raya-28
Raya-27
Raya-29
Raya-31
Raya-30
Raya-32
Raya-33
Raya-34
Raya-35
Raya-36
Raya-37
Raya-38
Raya-39
Raya-40
Raya-41
Raya-42
Raya-43
Raya-44
Raya-45
Raya-46
Raya-47
Raya-48
Raya-49
Raya-50
Raya-51
Raya-52
Raya-53
Raya-54
Raya-55
Raya-56
Raya-57
Raya-58
Raya-59
Raya-60
Raya-61
Raya-62
Raya-63

Hari raya tahun ini. :)

Raya kali ini membawa makna tersendiri.

Lepas 6 bulan berlalu, mak dah semakin pulih. Dah 95% pulih macam dulu. Lepas kene angin ahmar ujung bulan februari ari tu, skang mak dah boleh berjalan, makan dan minum macam biase, bercakap macam biasa, menulis macam biasa.. walaupun tulisan dia dah berubah sikit skang, semangat mak yg kuat tu telah membuatkan dia boleh buat tandatangan dia macam yg asal. ;)

Tahun ni punye raya pon agak lain skit, sbb dulunya kami balik kampung naik satu van. Tapi tahun ni naik dua kereta, sbb dah tambah lagi sorang.. Abang Hezri selaku menantu pertama dalam rumah. Hehe.

Dan.. tahun ni punye raya, adalah tahun yg bermakna buat saya. Sebab ini adalah hari raya dan jugak puasa saya yang terakhir sebagai seorang yang bergelar bujang. Insyallah. Huhuhu.. Doakan agar segalanya berjalan lancar ye? Insyallah. :)

Tahun lepas ber-6.
Tahun ni ber-7.
Harapnye tahun depan jadi ber-9.
Eh, kenapa 9? Kene pk sendiri. Hehe.

Alhamdulilah. Oh, im loving my raya. Suke dapat jumpa opah dan saudara mara! Tahun ni juga adalah tahun pertama saya bg duit raya. Ok la kan? :)

Love!
Fana a.k.a Farsha.
Alhamdulilah.