Friday, August 12, 2011

Entry agak berbulu.

*Amaran! Entry dipenuhi makhluk kiut-miut.

Cats_01
Cats_02
Cats_03
Cats_04
Cats_05
Cats_06
Cats_07
Cats_08
Cats_09
Cats_10
Cats_12
Cats_11
Cats_13
Cats_14
Cats_15
Cats_16
Cats_17
Cats_18
Cats_19
Cats_20
Cats_21
Cats_21a
Cats_23
Cats_24
Cats_25
Cats_26
Cats_27
Cats_28
Cats_29
Cats_30
Cats_31
Cats_32
Cats_33
Cats_34
Cats_35
Cats_36
Cats_37
Cats_38
Cats_39
Cats_40

Asalamualaikum and Salam Sejahtera! :)

5th HHP Malaysia Cat Show.

Since last 2 months, keluarga kami ada ahli baru, si kucing yg bernama Adik. Hehe. For the first time, kami bawak Adik menyertai Pertandingan Kucing. Yup, 1st time utk family. Actually adik ni dah biasa masuk pertandingan, so orang yg menjual adik kepada kami suggest utk join. So since my younger sister terajin plak nk bawak, kami sign up kan nama adik.

The event started at 8.00 am sampailah petang. Memang kejenye duduk and standby utk bawak kucing anda ke judge. They have 3 judges. Each of them akan nilai semua kucing2 ni ikut kategori, and akan pilih the top 10. Kalau menang, dapat lah a few prizes yang mostly adalah stok makanan kucing yg banyak.

So, adik tergolong dalam kategori "Jantan berbulu panjang dan mandul". Haha. What a funny name. Dalam kategori ni ada 30 lebih kot kucing yg masuk. And.. dari 3 judges, adik berjaya jadi top 10 utk 2 judges. Dapat no 6 and no 10. Yeay! Way to go adik.

Saya sempat snap a few pictures. Jadi giler jap sbb smua kucin kat situ comel2 belaka. Apa yg boleh saya nampak, those people yang bela this kucing-kucing memang terlalu sayangkan this cute creature. Samalah jugak macam kami, masa kami sampai, adik dah nampak moody n letih. Kami dah rasa nk bawak balik je sbb sian kat dia, terkurung satu ari.. but, gagahkan jugak tggu smpi petang sbb takleh nk tarik diri. Nasib baik menang. Hehe.

And here, saya kongsikan sikit gamba-gamba yg sempat saya snap. Oh ya, kalau korang nk tau, gamba kucing yang no 2 tu, yg mata agak besar2 tu kan? Dia lah paling glamer kat pertandingan tu.. sbb orang cakap muka dia sejibik karakter alien dalam movie CJ7 lakonan Stephen Chow tu. Heehehe.

Cats_41

Ada rupakah? Hehe. Tang mata memang sama. Geram!!

It was a great experience. One thing my family learn from this event is, TANAK JOIN DAH. Penat! Haha.

Love!
Fana a.k.a Farsha.

No comments: