Wednesday, August 24, 2011

Depa Yg Happening. :D

Berbuka_01
Berbuka_02
Berbuka_03
Berbuka_04
Berbuka_05
Berbuka_06
Berbuka_07
Berbuka_08
Berbuka_09
Berbuka_10
Berbuka_11
Berbuka_12
Berbuka_13
Berbuka_14
Berbuka_15
Berbuka_16
Berbuka_17
Berbuka_18
Berbuka_19
Berbuka_20
Berbuka_21
Berbuka_22
Berbuka_23
Berbuka_25
Berbuka_24
Berbuka_26

20.08.2011.
Hari birthday Kioshii dihiasi dengan majlis berbuka puasa beramai2 bersama teman-teman seperjuangan masa zaman skola menengah dulu. Thanks to Adeq and Liezza kerana effort mereka utk menganjurkan majlis sebegini.

The event started at 6.30 pm, until 9.45 pm. The food was great, the crowd mmg sangat happening. Ada yang bawak pasangan, bawak anak and bawak kad jemputan kahwin. Hehe.

Satu je tk syok, the restaurant itself. Depa dok suh kami makan sampai pukul 8.45 malam sahaja. Depa kata akan ada sesi kedua pada pukul 9. And i was like, heeelllloooo. Xpenah seumur hidup saya pi makan buffet ramadhan yg ada sesi2. Well, nampak sangat depa nk untung lebih. Saya sempat me'nyekolah'kan a few staff of the restaurant. Agak2 la, kalau nk untung pon, takkan sampai makan time pon boleh buat sesi.

Nasib baik kawan-kawan saya jenis pandai makan n makan laju2. Kami bantai makan bende2 yang mahal je yg ada kat buffet tu. Haha. Make it worth every RM we pay. Hehe.

Conclusion? Great nite, great time, great people.. great FRIENDS. Tapi xsempat nk kenekan Kioshii dengan telur n tepung, since tak sempat nk bli kat hypermarket. Plus, kami dua pakai baju baru malam tu, tamau kotor2. Haha. *Alasan*.

Love!
Fana a.k.a Farsha

Sunday, August 21, 2011

Forgive me. :)



Raya dah nak dekat.
Ampun maaf dipinta andai ada khilaf yg saya timbulkan sepanjang persahabatan kita, atau pun kat blog saya..? :)
Sorry eh?

Ps : Lovely adv from Digi. Super love.

The "Dear Malaysians" campaign was created to help Malaysians say "I'm sorry" and seek forgiveness from one another during the festive season. Hopefully, it'll teach us how to brighten someone's day, one apology at a time.

Spread the joy of forgiveness at www.dearmalaysians.com

Saturday, August 20, 2011

Salam Hari Jadi, En. Amad Ku. ;)

HB Amad
Suatu hari bukan di hari raya,

Handphone Kioshii berbunyi.

Kioshii - "Hello"

Mak - "Zam, ni mak ni. Nanti sementara g rumah Mak Yam amik lauk tu, pesan kat Fana suh gi kedai skali ye, belikan ais utk buka puasa nanti. Ye?"

Kioshii - "Okei. Nanti kami pergi beli."

Kioshii menekan butang merah kat handphonenye. Seketika kemudian, dia tersenyum lebar yang amat, sambil menjeling sinis ke arah saya. Saya heran.

Saya - "Kenapa? Mak cakap ape?"

Kioshii - "Mak pesan suruh belikan ais nk berbuka nnt."

Saya - "Ooo. Ok, kejap lagi kita g la.."

Kioshii masih tersenyum sambil memandang saya. Saya pelik. Ni kenapa nk senyum2 ni. Saya ada hutang dia ke?

Saya - "Kenapa en amad? Senyum2 tak habis ni?"

Kioshii - "Mak awak gelarkan diri dia "mak" bile ckp tepon tadi. Haaaaa.. sukenye..."

Saya buat muke pelik. Eh, aah la. Mak gelarkan diri dia mak bile bercakap dengan Kioshii. Sedangkan kami blom kawin lagi, dia belom jadi menantu lagi. Hep! Tak aci. No no no.

Saya - "Eiiii. X aciii.. no no no! X aciiiii! Dah komplot dengan mak la tu!"

Kioshii - "Ahh.. ahh.. Takde2. Saya dah jadi menantu dia. Ahhhh.."

Ish, tak aci. Tapi takpela, dah Mak sendiri yang start dulu, ok la tu kan. Hehee. Comel gak pk. But dek kerana peristiwa tu, Kioshii tak sudah senyum sampai ke malam. Punyela teruja n eksaited. Sabor jek la.

This is one of the million reason why I love Mr. Kioshii. He is sweet in such a way. ;)

Dear En. Amad ku, today is 20.08.2011, and it is ur birthday. Happy Birthday my dear. Semoga sentiasa dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki, diberkati serta dirahmati Yang Maha Esa. Genap tarikh hari ini, kita dah couple selama 3 tahun 2 bulan, dah bertunang selama 1 tahun 5 bulan. Alhamdulilah. Semoga ikatan kita akan sentiasa berkekalan sehingga ke tahap yg kita impikan.. ;)

Kurang 7 bulan lagi, Insyallah. :)

Happy Birthday En. Amad ku. Love yu always dear.

Love,
Itoshii.

Friday, August 12, 2011

Entry agak berbulu.

*Amaran! Entry dipenuhi makhluk kiut-miut.

Cats_01
Cats_02
Cats_03
Cats_04
Cats_05
Cats_06
Cats_07
Cats_08
Cats_09
Cats_10
Cats_12
Cats_11
Cats_13
Cats_14
Cats_15
Cats_16
Cats_17
Cats_18
Cats_19
Cats_20
Cats_21
Cats_21a
Cats_23
Cats_24
Cats_25
Cats_26
Cats_27
Cats_28
Cats_29
Cats_30
Cats_31
Cats_32
Cats_33
Cats_34
Cats_35
Cats_36
Cats_37
Cats_38
Cats_39
Cats_40

Asalamualaikum and Salam Sejahtera! :)

5th HHP Malaysia Cat Show.

Since last 2 months, keluarga kami ada ahli baru, si kucing yg bernama Adik. Hehe. For the first time, kami bawak Adik menyertai Pertandingan Kucing. Yup, 1st time utk family. Actually adik ni dah biasa masuk pertandingan, so orang yg menjual adik kepada kami suggest utk join. So since my younger sister terajin plak nk bawak, kami sign up kan nama adik.

The event started at 8.00 am sampailah petang. Memang kejenye duduk and standby utk bawak kucing anda ke judge. They have 3 judges. Each of them akan nilai semua kucing2 ni ikut kategori, and akan pilih the top 10. Kalau menang, dapat lah a few prizes yang mostly adalah stok makanan kucing yg banyak.

So, adik tergolong dalam kategori "Jantan berbulu panjang dan mandul". Haha. What a funny name. Dalam kategori ni ada 30 lebih kot kucing yg masuk. And.. dari 3 judges, adik berjaya jadi top 10 utk 2 judges. Dapat no 6 and no 10. Yeay! Way to go adik.

Saya sempat snap a few pictures. Jadi giler jap sbb smua kucin kat situ comel2 belaka. Apa yg boleh saya nampak, those people yang bela this kucing-kucing memang terlalu sayangkan this cute creature. Samalah jugak macam kami, masa kami sampai, adik dah nampak moody n letih. Kami dah rasa nk bawak balik je sbb sian kat dia, terkurung satu ari.. but, gagahkan jugak tggu smpi petang sbb takleh nk tarik diri. Nasib baik menang. Hehe.

And here, saya kongsikan sikit gamba-gamba yg sempat saya snap. Oh ya, kalau korang nk tau, gamba kucing yang no 2 tu, yg mata agak besar2 tu kan? Dia lah paling glamer kat pertandingan tu.. sbb orang cakap muka dia sejibik karakter alien dalam movie CJ7 lakonan Stephen Chow tu. Heehehe.

Cats_41

Ada rupakah? Hehe. Tang mata memang sama. Geram!!

It was a great experience. One thing my family learn from this event is, TANAK JOIN DAH. Penat! Haha.

Love!
Fana a.k.a Farsha.