Friday, October 8, 2010

Khas buat Pengantin Baru, Diyana Suraya. :)

Entry ini adik tujukan khas buat satu2nya kakak kandung adik yang bernama, Diyana Suraya.

Kurang dari 10 jam lagi, Dyana akan bergelar isteri orang. Adik nk tulis sesuatu supaya adik takkan lupe apa perasaan adik pada saat dan ketika ini. :)

Dyana ingat x?
Dari kecik adik tak pernah panggil Dyana dengan panggilan 'kakak' or 'kak long'? Hehe. Ingat lagi masa kita kecik2 dulu, adik cube panggil Dyana ALONG. Tapi Dyana terus cakap, "Eh tanak
la, tak vogue langsung, tak glamer". Haha. Kecik2 dah pandai ckp pasal vogue kan? Gojes la tu.


Dyana ingat x?
Masa kite kecik2 dulu, kita slalu men basikal kat blakang umah. Main kat lopak2 air tu. Hissh. Tak pon, kita main masak2. Haha, tapi slalunye adik ikut je apa Dyana suh buat. Yela, u kan kakak sulung i. Kene la dengar cakap u. Yang si Rai, dia lagi la, ikut je. Masa tu dia pakai pampers lagik. Hehehehee.

Dyana ingat x?
Masa famili kita duduk kat Batu Gajah, Perak? Masa tu Dyana darjah 1 kan? Kita pernah naik basikal same2 dengan Marfuzah ngan Najwa kat ujung kampung? Ada skali tu, adik nye kaki masuk dalam rim basikal, kaki adik luka. Adik ingat lagi, Dyana macam orang giler kayuh basikal bawak adik balik dengan kaki berdarah masa tu. Dyana takut adik nangis masa tu. Ish, sayangnye Dyana kat adik yeh? Heee.


Dyana ingat x?
Masa kita kat skola menengah dulu, kita slalu bergaduh kan? Yela, masa tu masing2 nk naik.. dua-dua nk tunjuk terer. Tapi, gaduh2 pon.. adik slalu gak banjer Dyana masa kat skola dulu. Haaaa ingat tak? Masa zaman tu, adik suke bg duit syiling RM1 kat Dyana. Tak tau knape. Kalau tak bg, adik akan rase bersalah je. Hehe.

Dyana ingat x?
Zaman kita dating2 kat pasar malam dulu? hahahahahahaha. Ok2, takleh ungkit. Yang tu P & C ok? Hahaha. (Rai, jangan bocor rahsia ok). Hahaks.

Dyana ingat x?
Time2 Dyana baru nak naik dulu? Ala.. masa zaman lepas2 rambut, pakai jeans ngan baju kecik, pakai spek "alternative".. ha ingat tak? Masa tu kan, adik tak tipu la, adik terasa, sbb masa tu Dyana sibuk dengan kawan2 je. Asik tinggalkan adik n Rai je kat umah, sbb Dyana busy kuar dengan kawan2. Tak pon, Dyana slalu tido kat umah Pak Long kat Cheras. Tapi adik tak penah ckp, sbb adik takut Dyana ckp adik buang tebiat ke ape. Hehe.

Dyana ingat x?
Masa zaman Dyana blaja kat kolej. Masa tu la Dyana jumpa Abg. Hezri. Ingat lagi masa mula2 dia ngorat Dyana, Dyana slalu cite kat adik. Hihi. Masa tu adik tak kenal Abg Hezri lagi. Masa mula2 korang declare pon, adik cam tak caye je, sbb korang buat cam rileks je... macam takde pape. Hihu.


Dyana ingat x?
Masa zaman Dyana tengah kemaruk bercinta dengan Abg Hezri dulu? Korang slalu kuar dating, ish, mmg macam belangkas la. Nampak korang ni sayang menyayangi sungguh. Ada la few times Dyana bawak kitorang kuar skali masa korang dating. Adik slalu perhati je gelagat Dyana ngan Abg Hezri. Korang nye tangan tak pernah lekang, sntiasa erat. Dari situ adik tau, u guys are meant for each other. ;)

Dyana ingat x?
Benda yang baik, selalunya akan ada pasang surutnye kan? Adik slalu teringat, time Dyana gaduh2 ke dengan Abg Hezri. Biaselah, gaduh2 manja. Sedangkan lidah lagi tergigit...kan? Hehe. Dyana slalu duduk dalam bilik, murungkan diri. Tapi, adik, Rai ngan Aniq slalu try buat Dyana happy. Kitorang cube sedapkan hati Dyana supaya pk, yang everything wud be ok. Dan selalunye, tak lame lepas tu, Dyana dengan Abg Hezri mesti ok balik, loving balik. Heeee. Masa tu adik bersyukur sangat. Sbb korang dah ok. :)

Dyana ingat x?
Adik rase...semenjak 3-4 tahun kebelakangan ni, hubungan kita sbg adik adik beradik terlalu rapat...kan? Dyana, adik, Rai ngan Aniq close sangat2. Kita selalu gi dinner same2, gi tgk wayang same, gi amik gamba same, gi shopping same.. and even g karaoke same2. Everything kita buat same2. Kadang2, adik dating dengan Kioshii pon adik bawak korang same. Ish, rapatnye kita kan?


Dyana ingat x?
Kita adik bradik ni slalu kuar makan. Tak Nandos, mesti TGIF. Makan nk demand saje, especially Aniq tu. Hehe. And adik tau, kebanyakan sesi kita kuar makan, mesti Dyana yang bayar. Murah sangat hati Dyana asik blanjer adik2 Dyana ni. Paling untung, si Aniq. Adik tak tau brape banyak dah barang mainan, baju, seluar..or even ikan siakap yang Dyana dah invest kat dia. Hehehe. Well, after all, Aniq memang same je mukanya dengan Dyana. Sbb tu dia manja lebih dengan Dyana kn?

Dyana ingat x?
Kita slalu ym kan? Kalau masa Dyana kat opis, and adik pon kat opis, kita slalu YM. Selalunye gosipping and cite pasal diri sendiri. Gaya kite cite, macam kita tak jumpa je kan? Padahal petang tu,
kita memang akan jumpa kat umah. Hehehe.

Dyana....
Adik sayang Dyana, terlalu sayangkan Dyana. Kurang 10 jam lagi, Dyana akan bergelar isteri orang. Adik happy, happy sangat2. But at the same time, adik sedih, sebab lepas ni Dyana akan jadi milik orang lain.

Adik syukur sangat, sebab hubungan Dyana dengan Abg Hezri yang berusia 7 tahun ni, akan sampai jua ke jinjang pelamin. Terlalu banyak benda yang dah korang berdua hadapi. Segala kegembiraan, kesedihan, dugaan n cabaran, korang berjaya harungi. And adik happy sangat2. Adik doakan, perkahwinan korang ni, akan dirahmati Allah s.wt, dan akan kekal sehingga ke akhir hayat.


So, ari ni.. kita tengah busy buat preparation for ur wedding. Adik tgk Dyana rajin sangat buat keje, padahal pengantin patutnye takleh buat keje dah. Hehe. But, remember.. u'll always have ur loving parents. Mak ngan Abah sangat teliti and bersungguh2 nk memastikan majlis Dyana ni berjalan lancar. And ur adik2 pon, akan berusaha untuk membuat yg terbaik for ur wedding. So dun wori ok? Everything wud be ok.. and ur wedding day will be super great, gorgeous... and full with love.

Adik akan rindu, sesi Dyana tunjuk baju kat adik. Ala, adik ni kan perunding imej Dyana. Tiap kali Dyana bersiap nk gi mane2, mesti Dyana datang bilik adik, buat catwalk and tanye, "Ok tak?". Hehe. But i guess, adik kene resign dari jawatan tu, sbb lepas ni Dyana dah ada orang baru utk tentukan bende tu. :) Hehe.

Oklah, adik nk sambung buat keje. Banyak btul bunge kat umah kita ni kan? Can't wait to see u tonite and tomorrow. U will look super gorgeous and beautiful... :)

I love you, Diyana Suraya.

Selamat pengantin baru. :)

And to my bakal abang ipar, Abang Hezri, Selamat Pengantin Baru juga ya.
Welcome to the family. :)

Nota kaki : Gambar2 pre-wedding kakak sulung saya. ;)

Your adik,
Farhana Wahab. :)

4 comments:

Matasepet said...

Waaa....so touching...menyentuh ati & perasaan..so sweet punya sibling yg saling loving2...hukhukhuk...so bertuah punyai famili like ur famili...n i wish too...

khairilmustafa said...

wuhuuu

gmb2 pre wedding ni sgt best

simple but nice

selamat pengantin baru for ur sis

iva said...

fana..akak da finish bc luahan hati fana..rs syahdu pon ada..fana jgn rsau..fana tetap dihati diyana..the same thing will happen to u..lps ni mst rai pulak rs mcm ni..nyway..tahniah unt pengantin ngan kluarga..

HaNiKo AriYosHi said...

fana....really touching n kalo akak kita kawin nnt sure mcm ni kot feeling dia....uhhh wanna cry ady!!