Wednesday, July 28, 2010

Malacca Getaway Weekend.

Malacca again. :)

Tapi kali ini bersama orang2 lain. Bersama kawan2 dari ofis.
The purpose of the trip - to get away, and have a pleasant short holiday session.
And yeah, it was one of the best trip I ever had.

We went straight to Malacca on Friday nite, and arrived there a bit late. So malam tu terus tido di hotel aja. Oh, kami tido di Hotel Johan, dekat aje dengan Dataran Pahlawan Mall. Hehe.

On Saturday, we had a long session of walking around Bandar Hilir.

- Menara Taming Sari, Afamosa, Castle, Dataran Pahlawan, Cendol, Selat Melaka, Jonker Street.
Satu je tak dapat gi, Umbai. Agak terkilan, tapi takpe, kami sempat tgk wayang midnite kat Dataran Pahlawan Mall. Dan saya takkan lupe pengalaman tgk midnite kat Melaka. 1st time tgk wayang sambil tido. Haha. Hampesh.

On Sunday, we had our lunch at Mahkota Parade. Then we headed to Taman Mini Malaysia. Haha, memang best! Even tho kami semua dah sakit kaki, tapi kami masih gigih utk masuk ke setiap rumah2 yang ada kat Taman Mini tu. Semangat kawan2 saya ni. :)

Then, we headed back at 5.30 pm.

To my gurls, Azila, Shein dan Zarin, tq sbb sudi meluangkan masa2 korang utk join trip ni. Kita plan just to getaway and menenangkan pkran, and i guess we did achieved that + plus dapat sengal2 otot kaki. haha.. Oh ya, minta maaf la banyak2 sbb saya ni dok jadi photographer yang agak bossy. Asik suruh korang posing sane sini, sampaikan tak pasan saya ni dah buat korang penat. Haha. Ampun sayang2. But, hope u guys enjoy the piccas. I love shooting u guys. Ini yg mampu diupload, selebihnye, simpanan peribadi ye. Seribu keping ok~ Hehe.

Sesungguhnye, saya sangat mencintai Melaka. :)
Tak gitu sayang2? Thanks again Azila, Shein and Zarin.

ps : Sempat jumpa one of close fren during study years in MMU, Jaclyn Chua.. She is my kekasih wajib jumpa, everytime saya pergi ke Melaka. Hehe. Love yu lah sayang! :)

Cheers!
Fana a.k.a Farsha

8 comments:

Ruby said...

waaah beshnya g jalan2 melaka...rindu kot nk pi melaka tempat menimba ilmu dulu ceewah...eee farsha, dah nmpk kurus la, diet ek? ke byk sgt keja smpi kurus? ke ruby dh terbau nasik minyak dah? hehehehe

atie_zarin said...

dear....
thx jugak....
sgt2 happy luvs a lot tuk awk shein & zila :)

Aza said...

Wah, nice picas..ko semakin improved! good...uhuuuu...jeles...

Bro Framestone said...

i already paid to zarin but xdibenarkan itot n ditinggalkan di ofis T-T

hope minggu nie dapat turun melaka la ek

Fanapicaholic said...

Ruby, thanks cik ruby sbb sudi menyinggah blog orang ni. hehe. uish, mana ada kurus. tu effek lens je tu. Nasi minyak? blom lagii.. bau nasi minyak ruby pun xhabis lagi tau. hehe.

Zarin, love ya too~ :)

Kak Aza, mekasih kak aza ku! Jangan la jeles, jom2 kita outting same2 jom? :)

Bro, hihik. Payment ko tak sampai kat aku la. Mggu ni ko repeat ngan Zarin eh. Hehe.

TOLANIC said...

Syok betul korang posing kat kapal layar! =)

fndrocka said...

no wonder lah skrg ramai minat photography..lawa kut gamabr2

Fanapicaholic said...

Syafiq, tq.. ehehe. and thanks for dropping by kat blog i ni. hehehe.

fndrocka, thanks bro! :)