Monday, May 3, 2010

Brutal la konon.


Dia - "Itoshii, orang kene g Sarawak la nnti... maybe sebulan.."

Saya - "Yeke? Ala takpe.. kejap je sebulan tu.."

Brutal la tu konon. Kuatlah tu konon. Saya gelak bile pk reaksi yang saya bg pada Kioshii bile dia ckp dia nk kene outstation sebulan kat Sarawak. Tiap kali dia ngeluh kata dia tak suke, saya jugak yg ckp dengan maintainnye, Ala.. takde pape lah. Kejap je tu. Handphone kan ade? - Kesian Kioshii. Mesti dia ingat tunang dia sangat super ganas and kuat, dan tak rindu dia bila dia gi nnt.

Secara auto, bila dia bgtau, saya keep cool. Tak tau kenapa. Kioshii asik buat muka masam bile mengenangkan dia kene berjauhan dengan saya nnt. Tapi saya rase, ok jek. Saya rasa saya boleh lalui situasi tu nanti. Ala.. handphone kan ada? Facebook kan ade? Kan nk simpan duit utk kawin, kene lah keje keras sikit kan?

Tapi semalam, bila saya duduk sebelah dia dalam kereta, on the way nk pergi LCCT, saya yang masam. Bila dia pandang saya, saya yg tak sampai hati nk pandang dia. Bila dia bawak laju, saya suruh dia slow, tamau cepat2 sampai. Bila dia dah nak check in, saya diam. Bila dia nk masuk gate berlepas, saya rasa sedih.

Tibe2 rase SEBULAN tu macam SETAHUN.
Tibe2 rase handphone tu tak MEMBANTU.
Tibe2 rase, takpelah... biarlah lambat kawin, takyah la dia pergi. :(

Uhuk. Betullah orang ckp, brutal mana pon perempuan, ganas mana pon perempuan, tapi bile sampai soal orang yg disayang.. tewas jugak..

Masa Kioshii masuk kat gate, airmata ni jatuh jugak kat pipi.. Lepas dia dah masuk, saya sayu je jalan sorang2 ke kereta... aaaa......

(Bukan jiwang, bukan syok sendiri, tapi meluahkan isi hati )

Uhuk,
Fana a.k.a Farsha

3 comments:

Anonymous said...

pejam celik pejam celik..musti cukup sebulan tuh...kann???

Princess DiCaprio said...

saya suka post nih.. sangat jujur dan sangat terasa...

aishh... tape sayang.. die wat sume ni utk u jugak..

Anonymous said...

sabar ye fana..jap jek tuh.. :)