Thursday, April 29, 2010

From China With Love - Day 2 :)

Asalamualaikum dan hye..

Day 2 - Kilang Jade - Kilang Kristal - Great Wall of China - Dr. Tea

Pagi2 dah bangun, cuace teramatlah sejuk, ditambah pulak dengan hujan turun renyai2.. ish, terus pakai glove kami semua. Breakfast kat otel, tapi dek kerana rase was2, kami makan roti je. Sbb tak sure halal ke tak.. hehe.

Mula2, pegi Kilang Jade..wah, memang menggila rombongan wanita especially, membeli. Saya? Tak minat. Keje saya, snap aje bende2 yg best ade kat situ.. hehehe. Second, pergi ke Kilang Kristal. Lagilah masing2 gile nk membeli. Saya? Seperti biasa tak minat. Hahaks. Jalan2 sambil amik gamba lagik! Hihu..

Destinasi seterusnya, selepas kami lunch di satu Muslim rstoran, GREAT WALL! Dari kecik saya mengidamkan nk menjejakkan kaki ke sana. Dulu slalu tgk cite MULAN, ada gak great wall dalam cite tu. Hehe. Bile sampai je kat sane, tak terkata dibuatnya. Rasa puas sngatt! Kami pn panjat la ke atas.. kunun nk habiskan lah. Memang takkk! Dua station pon dah mengah, tangga2 dia pon sangatla curam. So kami batalkan niat nk mendaki, sebaliknya hanya berjalan di stakt yg mampu, dan camwhoring! Hihu! Plus, kami spend situ dalam 2 jam jek.. so ada limitlah sikit pendakian kami.. but, it was Great! The feeling was awesome .. :)

Lepas great wall, kami dibawa ke kedai teh terkenal di Beijing. Orang cine memang suke amalkan minum teh. Tapi kalau da ada darah original melayu, mata sepet ni pon tak mampu nk terima kepahitan teh2 yg dia bg rasa. hehehe.. so kami rase je la.. tak beli pon.. :D

Malam, kami dinner di restoran yg halal.. seperti biase, lauknya same je. Sup, Kanji, Sup, Kanji. Nasi pon lembik.. adeh. Ada 3 hari lagi ni.. hehehe..

Cheers!
Fana a.k.a Farsha

1 comment:

Budak Pensel said...

fana, nak tye, color tone gambar di atas ko edit guna software or application setting dalam canon?