Wednesday, April 28, 2010

From China With Love - Day 1 :)


Asalamualaikum dan hye..

Day 01 - LCCT-Tianjin-Beijing

Sampai LCCT tepat pukul 7, Kioshii n Yusry yang hantar..
Flight berlepas pukul 8.30 pagi..
Syahdu2 jap masa nk babai Kioshii.. uhuk2, sedey tau! :P
Naik plane..
Lepas 5 jam yang agak restless dalam plane, akhirnya kami sampai di Tianjin Airport.. wee..

Sampai, kami sempat lunch, makan Hot Dog 1901 keluaran Malaysia.. Ole!!
Berkenalan dengan tourist guide kami, Ahsan. ( Bleh ckp melayu ) :D
Terus ke station Bullet Train, dapat lah kami merasa naik kereta api paling laju dalam dunia..

300KM tak rase pape k.. air pon tak tumpah.. dasat! :D
Kelajuan 300km sejam, kami sampai Beijing 27 minit je. Padahal kalau naik bus, mau 4-5 jam jugak tu.
Sampai di Beijing, kami naik bus dan pergi makan sahaja, sbb dah malam dah masa tu...

Terus Check in di Timbo Hotel..

Punyelah sejuk, jaket pon tak beri function ape2.. kene beli jaket baru ni. Hehehe.

Ok, sambung lagi utk Day 2. :)

Cheers!
Fana a.k.a Farsha

No comments: