Tuesday, February 9, 2010

A Bunch of 25's and A River :)

Asalamualaikum dan hye..

Sesungguhnya, kegembiraan itu ada di mana-mana. Terpulang pada kita ma
camana nk cari.. kan?
Hehe..macam berfalsafah la pulak. Wanna share with you pasal last wiken, yang sememangnye best untuk saya, sbb saya berpeluang membuat aktiviti yang tersangat hapening and best.


It all started bile salah sorang my schoolmate msg kat YM saya. Liezza, dia ajak saya organize a trip to Sungai Genting at Ulu Yam. Dia kata dah lame tak lepak n gather dengan kawan2 skola. Saya pon terpk, macam syok jugak, sbb last jumpa geng2 ni, masa bulan puase dulu.

So, saya pon membantu Liezza, dengan menggunakan Facebook, kami invite and discuss about the event. So, we all decided, Sunday, 7.2.2010, kami nk konvoi ke sana. Alhamdulilah, respon pon ok. So, on the day itself, seramai 28 dewasa, dan 4 kanak2.. join this trip, dengan menaiki 9 kereta yg berlainan. Huiyoo, memang macam nk buat rombongan kahwin dah ni! :P hehehe..


Kami berkumpul di Puchong at around 8.30 am, dan bertolak ke sana secara berko
nvoi. Setelah melalui hiway, batu caves, bukit bukau, empangan yg indah.. kami sampai di sana dalam pukul 10.30. Yealahh! Hehehe. Sampai kat sane, kami bentang tikar, start the BBQ. Abang2 gagah la yang membakarnye, yg prempuan tgk saja..hehehe. Then.. kami mandi sungai, makan, mandi sungai balik, makan, mandi sungai lagi, and makan lagi.. hehe. Dan la sekejap kami merasa hujan, sbb tibe2 tengahari tu, hujan tibe2 trun plak.. saje kot nk membasahkan orang2 yg tak mandi sungai.. hehe.

Then, kami lepak, sembang2 and amik gambar sampai lah pukul 3 lebih. Sembang pasal ape? Pasal diri masing2, pasal keje, pasal gf/bf, pasal kawin, pasal tunang.. macam2 lah! Dan paling best, bile dh start stori kenangan masa skola2 dulu la. Ngihahaha.. memang lawak. Sebab banyak sangat sejarah kami masa skola2 dulu. But.. those memories yg membuatkan kami close sampai skang. Ye dak? Hehe..


After puas berendam and makan, kami kemas2.. n kami gerak ramai2 turun ke bawah bali
k, dan singgah di satu kedai Tomyam utk makan. Masing2 lapa sbb tak dapat mkn nasi. Hehehe. Then, after makan, some of us did go back, sbb ada yang nk kene keje. Yang remain, naik balik ke Empangan Batu untuk sesi amik gamba. Hehehe. Saya lah potografernye. ;)


Then, we all went back at 6.30pm.. memang best, memang havoc. Cukup membuatkan saya happy, dan dapat mereleasekan segala tension yang ada kat dalam hati ni. Yup, it is refreshing, since lately ni banyak sangat poblem yang saya hadapi. Thanks to all my schoolmate, sbb sudi datang n join this activity. Walaupon time skola dulu, kita semua lain2 geng, tapi lepas skola.. memang kita boleh jadi satu geng. Tu yg buat jadi lagi best tu.. ;)

Hope our frenship will last forever..insyallah, lepas ni nk buat trip ke Pulau plak. Bersemangat masing2! :)

Btw, thanks to Liezza for the great idea, and thanks to Adik, for preparing the great food for BBQ.

ps : The gathering was superb, tapi, kurang sikit bagi saya, sbb Kioshii tak dapat join same. Kesian dia. Dia keje kat Kuantan at that time. Takpelah Kioshii, nnt next trip kita g same2 yeh? :)

Cheers!
Fana a.k.a Farsha

3 comments:

Liexxa said...

sgt2 besh..~ahhahks

noor afzan said...

ooo...rugi x dapat pegi..
huhu~

Fanapicaholic said...

memang gempaks! :D