Tuesday, February 23, 2010

You will be Okay. :)

They say that love make us do the craziest thing,
But it also can make us do terrible things.

But when that happens, it's not really love
..

It's fear,
Fear of being alone,
Fear of being replace
Fear of being forgotten..

BUT..

There is no better time than right now to be happy..
Happiness is a journey, not a destination..

So work like you don't need money..
Love like you've never been hurt,
and dance like no one's watching...

Hang in there, sayang.
Trust me, everything would be okay.
U will be okay.

:)

Monday, February 22, 2010

Outdoor Shoot, Bukit Melawati :)


This is a late entry.
( Busy sangat sampai tak sempat nk update ) :)

Last week, activity..
Join Geng Pixie bershooting di Bukit Melawati, Kuala Selangor..
Saya angkut skali Kioshii, Ryehanna dan Aniq..
Ee, Bal n Farid pon join same, dia bawak skali 5 kawan baru.. Hehe.

Kat sane, banyak sangat beruk n monyet..
Nasib baik semuanya stok jinak2..
Cume ada la yg gengster bile part nk berebut makanan. Hehe..
Selain shoot dorang, kami berjalan2 sekitar bukit tu utk amik gamba..

Hasilnya? Tersangat best..
Walaupon penat, dan panas..
Tapi saya rase best, sbb dapat improve skills, plus posing, plus dapat kawan baru..
Hehehe...

Thanks to Ee, Bal n Farid sebab sudi ajak.. ;)
and thanks to Kioshii, Ryehanna and Aniq sbb sudi ikut.. Hehe..

Cheers!
Fana a.k.a Farsha

Wednesday, February 17, 2010

.Hati Ku Berbisik, Aku Happy. :)


Hati ini berbisik.
Aku happy, Aku pasti.
Alhamdulilah.

I can't stop smiling. :)
Alhamdulilah.

:)

Tuesday, February 16, 2010

Hatim & Amy's Wedding Day :)


13.02.2010..
Yeay, kawan kawin lagi.. ;)

Kali ni classmate masa zaman di MMU dulu..
Congrats to Muh Hatim dan pasangannya, Amy di atas perkahwinan korang...

Saya sempat attend wedding reception dorang kat Kampung Pengantin..
Sememangnya modern wedding, sungguh berkonsep..
Siap ada gamba tergantung2, teddies, and ada basikal kat pelamin dorang..
I likee.. ;)

Sempat juga berjumpa dengan beberapa kawan2 masa di MMU dulu..
Best sangat dapat jumpa dorang..
Time2 camni la dapat jumpa kawan2 yg susah nk jumpa..hehe..
Love them all.. ;)

Anyway, it was a pleasant nite..
Tq Kioshii sbb jadi peneman setia, and also jadi my fotografer..hehe.. :)

Cheers!
Fana a.k.a Farsha

Tuesday, February 9, 2010

A Bunch of 25's and A River :)

Asalamualaikum dan hye..

Sesungguhnya, kegembiraan itu ada di mana-mana. Terpulang pada kita ma
camana nk cari.. kan?
Hehe..macam berfalsafah la pulak. Wanna share with you pasal last wiken, yang sememangnye best untuk saya, sbb saya berpeluang membuat aktiviti yang tersangat hapening and best.


It all started bile salah sorang my schoolmate msg kat YM saya. Liezza, dia ajak saya organize a trip to Sungai Genting at Ulu Yam. Dia kata dah lame tak lepak n gather dengan kawan2 skola. Saya pon terpk, macam syok jugak, sbb last jumpa geng2 ni, masa bulan puase dulu.

So, saya pon membantu Liezza, dengan menggunakan Facebook, kami invite and discuss about the event. So, we all decided, Sunday, 7.2.2010, kami nk konvoi ke sana. Alhamdulilah, respon pon ok. So, on the day itself, seramai 28 dewasa, dan 4 kanak2.. join this trip, dengan menaiki 9 kereta yg berlainan. Huiyoo, memang macam nk buat rombongan kahwin dah ni! :P hehehe..


Kami berkumpul di Puchong at around 8.30 am, dan bertolak ke sana secara berko
nvoi. Setelah melalui hiway, batu caves, bukit bukau, empangan yg indah.. kami sampai di sana dalam pukul 10.30. Yealahh! Hehehe. Sampai kat sane, kami bentang tikar, start the BBQ. Abang2 gagah la yang membakarnye, yg prempuan tgk saja..hehehe. Then.. kami mandi sungai, makan, mandi sungai balik, makan, mandi sungai lagi, and makan lagi.. hehe. Dan la sekejap kami merasa hujan, sbb tibe2 tengahari tu, hujan tibe2 trun plak.. saje kot nk membasahkan orang2 yg tak mandi sungai.. hehe.

Then, kami lepak, sembang2 and amik gambar sampai lah pukul 3 lebih. Sembang pasal ape? Pasal diri masing2, pasal keje, pasal gf/bf, pasal kawin, pasal tunang.. macam2 lah! Dan paling best, bile dh start stori kenangan masa skola2 dulu la. Ngihahaha.. memang lawak. Sebab banyak sangat sejarah kami masa skola2 dulu. But.. those memories yg membuatkan kami close sampai skang. Ye dak? Hehe..


After puas berendam and makan, kami kemas2.. n kami gerak ramai2 turun ke bawah bali
k, dan singgah di satu kedai Tomyam utk makan. Masing2 lapa sbb tak dapat mkn nasi. Hehehe. Then, after makan, some of us did go back, sbb ada yang nk kene keje. Yang remain, naik balik ke Empangan Batu untuk sesi amik gamba. Hehehe. Saya lah potografernye. ;)


Then, we all went back at 6.30pm.. memang best, memang havoc. Cukup membuatkan saya happy, dan dapat mereleasekan segala tension yang ada kat dalam hati ni. Yup, it is refreshing, since lately ni banyak sangat poblem yang saya hadapi. Thanks to all my schoolmate, sbb sudi datang n join this activity. Walaupon time skola dulu, kita semua lain2 geng, tapi lepas skola.. memang kita boleh jadi satu geng. Tu yg buat jadi lagi best tu.. ;)

Hope our frenship will last forever..insyallah, lepas ni nk buat trip ke Pulau plak. Bersemangat masing2! :)

Btw, thanks to Liezza for the great idea, and thanks to Adik, for preparing the great food for BBQ.

ps : The gathering was superb, tapi, kurang sikit bagi saya, sbb Kioshii tak dapat join same. Kesian dia. Dia keje kat Kuantan at that time. Takpelah Kioshii, nnt next trip kita g same2 yeh? :)

Cheers!
Fana a.k.a Farsha