Friday, January 1, 2010

Coretan buat si 2009 ;)


Asalamualaikum...

Coretan khas buat ingatan diri sendiri sempena tahun baru..

2009..
Terima kasih sebab 2009 kerana telah membuktikan sememangnya 2009 merupakan tahun yang best buat diri ini. Tak tau kenapa, tapi di hari terakhir 2009 ni, rase sedih sangat nk tinggalkan 2009. Sebab, tahun 2009 lebih banyak memberi makna buat saya dan orang2 sekeliling.. mungkin sbb masa 2008, saya banyak kenangan pahit dan kesedihan.. dah alhamdulilah, tahun 2009 membawa lebaran indah buat saya..

2009..
Thanks so much sbb 2009 bagi banyak masa dan ruang untuk saya spend time dengan famili. The holiday, the jalan2 session, the ikan bakar jalan belamy session, the muzium negara visit, the balik kampung event and macam2 lagi! Terasa sangat tahun 2009 ni, banyak sangat time yang saya spend dengan family..malah lebih banyak dari tahun yg sebelumnya. Best sangat. Dan thanks 2009, sbb masih lagi memberi peluang kepada Mak, Abah, Dyana, Ryehanna, Aniq dan saya untuk celebrate birthday dengan kek masing2.. ;) dan rasenye, tahun 2009 ni best sangat, sbb kami sekeluarga lebih banyak berkasih sayang.. walaupon kadang2 ada jugak selisih fahamnya... tapi, tu lumrah hidup kan?

2009..
Terima kasih kerana masih lagi mengutuhkan hubungan saya dengan Kioshii. Alhamdulilah, masa 2009 la dapat celebrate anniversary 1 tahun.. hehe. Walaupon masih muda hubungan tu, tapi dalam tahun 2009 la, kami dapat kenal dengan lebih rapat lagi. Kioshii pon dapat kenal rapat lagi dengan famili dalam thun 2009. Siap g dinner, tgk wayang, mandi manda dan lepak dengan family lagi. Dan nampaknya, pihak atasan dapat menerima kehadiran Kioshii dengan baik.. hehehe.. pass! :D 2009, jangan lupe pesan kat tahun2 yang seterusnya, panjangkan jodoh saya dengan Kioshii sampai akhir hayat eh? Janji? :D

2009..
Rasenye tahun ni pon, 2009 banyak bg pluang kat diri ini untuk berhubung dengan kawan2 kan? Dengan geng Kak Yong ( Adik badik angkat ) pon, rasenya tahun ni banyak lepak session. Hehe, bermalam dari kul 12 sampai Subuh tu dah perkara biase.. dari 2007 dah buat dah. Tapi 2009 ni beza sikit, sbb masing2 dah dewasa, so lepak session dia pon jadi agak 'matang'. Tapi tetap best! Tak kurang jugak, rezeki adik bradik saya ni melimpah ruah.. ada yang nk kawin, ada yang nk kene risik, ada yang nk tunang, ada yang dapat keje best, ada yang dah beli kete, dan ada yang dah dapat anak! Oh..bestnye 2009. Thanks sangat! And utk adik badik angkat ku, sayang bangat sama kamu.. u know who u are rite? :)

Buat ANGELS pon same.. walaupon 2009 ni tak banyak sangat sesi lepak n manje2 dengan dorang, tapi rasenye 2009 ni menjadi saksi utk ANGELS, sebab banyak dugaan, cabaran yang dilalui. Dan melalui bende2 tu la, hubungan ANGELS jadi lebih rapat.. kan? Rekod camwhoring session ANGELS memang kurang sikit tahun ni dari tahun sebelumnya.. tapi takpe, 2009 dah janji dengan 2010 untuk memperbanyakkan sesi itu khas untuk ANGELS kn? :D Hehehehe.. so to my ANGELS, hope tahun depan akan menjanjikan yang lebih baik buat kita semua.. ok? Love ya guys...

Tahun 2009 jugak merupakan tahun yang agak meriah buat adik2 RACKFAST. Setelah lame tak jumpa lepak, 2009 la yang bg kami pluang utk tebus balik masa bersama. Lepak session, maple session, vacation and roadtrip session. Memang best! Saya dengan adik berjaya buat roadtrip and vacay ke Melaka dan Pulau Pangkor tahun ni. Sekaligus merapatkan balik hubungan saya dengan dorang. It was a great year for us.. dan harap sangat, tahun depan, kami akan berterusan camni.. insyallah.. ;) Dan memang tahun 2009, banyak giler gamba dorang yang saya amik. ahaha.. penuh harddisk! :) So to my Rackfast sistas, love yu guys.. ;)

Tahun ni jugak saya jumpa seorang adik yang mampu mendengar semua luahan hati saya.. babe, u know who u are.. thanks for the love mr teddy yang besar itu.. ;) Muahx!

Opp..jangan lupe, 2009 jugak telah bg saya ruang utk berjumpa dengan some of my old frens.. thru gatherings and reunions. It was fun. Sesi berjumpa adik2 angkat pon lebih banyak dalam tahun 2009. Hehehe.. masing2 dah busy dengan life masing2, but still contact with each other. It was a bless year for me and them.. ;)

2009..
Pasal kerjaya? I think.. 2009 membawa banyak rezeki kepada diri ini.. alhamdulilah. Syukur kepada Allah s.w.t di atas segalanya. 2009, membuka lembaran baru dalam dunia kerjaya saya. Dari bekerja di tempat yang agak robotik, sering dicaci dan dihina.. saya dapat kerja baru di tempat baru yang lebih baik. Boss baik, opismates yang super best, and environment yang best. Alhamdulilah.. walaupon orang kata, ada gak berita2 yang kurang baik, tapi pada saya..semuanya OK! :) Dan saya berharap.. dunia kerjaya saya akan lebih bertambah baik di masa depan.. Insyalah..

2009 ni pon, sememang tahun yang membuatkan saya lebih banyak praktis skill amik gambar. Cita2 satu hari nnt nk jadi profesional photographer.. insyallah, who knows? :D So, tahun2 depan pon nk pektis banyak2 lagi.. ehehehe..

Tahun ni jugak, tahun yang best sbb.. saya mendapat rezeki untuk merasa beli kereta sendiri. Alhamdulilah. Dah 4 bulan dah kete tu.. dah 10,000 pon milege dia.. hahaha! Kuat merayau tol saya ni!!

2009..
Tahun ni ramai jugak kawan2 yang kawin dan dapat baby.. kan? Eii.. besttnyeee.... :)

2009..
Kalau diikutkan, panjang lagi nk bebel.. tapi cukupla kot. Biarlah yang lain2 tersemat di dalam hati ini. Sesungguhnya, diri ini amat gembira dan bersyukur utk segala yang pernah terjadi sepanjang tahun 2009. Saya harap, tahun akan datang.. akan menjanjikan perkara yang lebih baik untuk diri ini, keluarga, kawan2 dan semua orang yang saya kenal.. Insyallah...

Dan saya berazam, untuk berubah menjadi insan yg lebih baik..untuk diri sendiri, dan utk orang lain.. ;)

Sedih nk tinggalkan 2009, tapi teruja menantikan kedatangan 2010.. :)

Goodbye my lovely 2009... I'll miss u.. ;)

ps : Selamat tahun baru buat semua pembaca2 yang sudi baca blog saya.. semoga tahun akan datang membawa seribu makna buat kalian semua... muahx! :)

Cheers!
Fana a.k.a Farsha

No comments: