Tuesday, December 22, 2009

Apa saya buat masa weekend? :D

Asalamualaikum dan hye.. ;)

*Pling Pling..

Apabila mood "travelling" dah menular kat ahli keluarga saya, jadinya semua tak reti dok diam. Ni nak cite sikit aktiviti last wiken.

Jumaat - Cuti Awal Muharram.

Saya dan family g Melaka. Kenapa? Sbb saje, dan bosan dok umah. Hahah..leh lak camtu kn? So kami pergi ke Melaka, dengan niat kunun2 nk amik gamba banyak2 masa kat sane. Last2.. Hujan selebatnya masa kami di Afamosa. Ceh, tersangkut la jap kat situ. Hehehe. So, sesi potografynye tak banyak, tapi kenangan jugak yg banyak.

Kenangan jumpa Jaclyn, kawan masa saya di MMU. Comel dia skang! :D Kenangan saya dan adik saya basah sbb berlari dari Afamosa ke Dataran Pahlawan Mall sbb nk beli payung. Konon2 nk selamatkan famili dari basah la, nk jadi hero.. last2 masa nk beli payung, Abah call, kata hujan dah stop.. adoiyai! Sia2 lari bagai nk rak.. :P

Sebelah malamnya, kami pergi naik Nite Cruise yang merupakan tumpuan utama sekarang di Melaka. Oh memang best! Redeem balik sbb tak dapat naik masa g dengan Rackfast ari tu. Hehe.. Lepas tu, kami pergi makan di Muara Sungai Duyung, direkemen oleh kawan Dyana, Kak Fathin, yang merupakan pemastautin tetap di Melaka. Hehe.. sungguh comel kakak ini.. akak tggu eh? Nnt kami datang sane.. meroyan kat umah akak! Hehehe.. Makanannye boleh tahan, tapi ikut pengalaman saya, Umbai lagi sedap kot.. hehe.

Kami balik..dan sampai umah, tepat pukul 2 pagi. :D

Sabtu - World Marching Band Competitio
n

Sabtu tengahari, saya teman kakak saya g wedding kawan dia.. dari tengahari sampai ke petang, lepak je dengan kawan2 dia.. hehe. Pada sebelah malamnya, abah ajak saya dan famili pergi tgk World Marching Band Competition di Stadium Bola Sepak, Cheras. Sepatutnya ada meet up dengan kawan2, so kene extend skit masanya.. hasilnya, saya ajak Ammar join skali. Dia jadi anak angkat. Hehehe. Kak Iva, kawan Dyana pon trut join same. Ramai anak2 mak ngan abah ari ni! Hehee..

As expected, masa sampai..memang dah ramai orang. So dapat tempat duduk pun kat belah tepi, tak syok sangat. But the adrenaline memang superb! Eksaited tgk Band2 ni perform.. bile wakil Msia muncul, terjerit2 kami semua menyokong, sampai kan suara pon ilang.. hahaks!

Kami tgk sampai kul 11 lebih, sampai band yang terakhir. Kami tak tggu keputusan, sbb Ammar dan saya dah panas bontot nk balik awal, sbb ada appointment lain. Hehe. But, dengarnya Thailand yang menang. Memang dorang best pon! Siap bawak satu grup sarkas datang.. :P

Lepas balik, saya terus ke Bravo's jumpa besties. Jumpa Kak Yong, Ammar, Shahnur, Hashim dan Nuar.. it was a great nite. Alamak, gamba takde..ada dalam hp je.. tak transfer lagi.. hehe. But the good news was, one of us dah nk kawin.. yes! Shahnur nk kawin, 1 January 2009.. i'm so happy for him.. :)

Malam tu, saya balik umah tepat pukul 3 am.. :D

Isnin - Konsert Gambus di Central Market

Yeahh! Saya berjalan lagi semalam.. abah ajak g tgk Konsert Gambus kat Central Market. Saya dengan eksaitednya, mestilah nk ikut. Tapi kali ni, kami g dengan abah dan adik badik je. Mak saya takde, g meeting katanya...

The show started at 8.30pm.. takde pape yng luarbiasa, cume persembahan dari Group Gambus dari seluruh Malaysia. But tarikannya, apabila Ella dan Ito from Blues Gang muncul. Masa tu penuh orang depan stage. Hehehe.. Syok tgk Ito nyanyi, lagu Blues + Gambus.. memang superb. Plus, 1st time tgk kemunculan pemain gambus perempuan, Fauziah Gambus. She was super talented.

Sempat jugak jalan2 jap kat Central Market.. hehe. Tak pasal2 tersopping jugak kat situ. Ngehehe. But it was fun! Lepas show, kami g makan kat satu restoran kat Jalan Raja Laut. Sedap gile ok! Nnt saya cube cek apa nama restoran tu.. hehe..

Lepas makan, kami pun balik. Dan malam ni.. saya sampai umah tepat kul 11 malam. :D
My weekend was full with activities, it's tiring, but it was damn fun. Kalau tiap2 minggu camni, alamatnye..penuh la blog ni dengan gambaaaaaa je..! Ahaks..! Tapi takpe, seronok dapat buat macam2 benda...and dapat spend time dengan orang2 tersayang...

Life is too short to be sad..kan? So..ape lagi..? Kene la enjoice! Yehhuu!!

Cheers!
Fana a.k.a Farsha

2 comments:

FaNaQiLa said...

whoap!

amboi..sakan nya jln g sana cni smbil snap pic..

kalo la sy xsarat cam ni. sy pun nk jln merata jugak. xpe, tunggu...

pas baby kuar nnt, jalan2 bawak baby pulak!

i'm happy for you...

ch0co holiCx said...

cantek.. kamu pakai camera ape yer?