Monday, October 26, 2009

Kalau anda tension, gi main dengan Rabbit! :D

Asalamualaikum dan hai...

Bulan Oktober pada tahun ni sememangnya amat meriah. Bukan hanya disebabkan birthday saya.. but also sambut Raya, Open Houses, Kenduri Kawin kawan-kawan, Majlis Pertunangan, Dinner & Lunch with frens, pindah opis.. dan macam2 lagi. Ish2..ish..boleh dikatakan stiap kali wiken je, saya memang tak dok
diam.. hehe.. ada je la aktiviti.
But..one of the most interesting activity yang nak saya cite kat blog, adalah activity last Sunday. My Famili + Mr Boyfren dan saya pergi ke launching / opening Taman Arnab. Hehehe.. dekat je kot dengan rumah. Ada satu syarikat swasta ni bukak Taman Arnab.. khas utk tempat orang ramai utk buat akiviti riadah. At first, cam malas nk pergi..sbb cuaca last Sunday teramatlah panas. Tapi rase cam rugi plak, comel tu tgk nanab! Hehehe..
So...lepas Kioshii dtg umah at 11.30am, kami plus my sis, Dyana gerak ke tempat Taman Arnab. Dekat je..dalam 2 km je dari umah. Hehehe..sampai je, memang dah ramai orang. Ari ni admission fee dia percuma..sbb nk promote kat orang. Kata owner, ada lebih kurang 100 ekor arnab masa tu. Kami pon trus masuk ke dalam kawasan kandang dia..
Punyelah penuh budak2 kecik dok kejar2 arnab yang ada.. ada yang pegang, ada yang ramas, ada yang cekik.. ish2, ganas btul dak2 ni main dengan arnab. Sian jugak tgk arnab2 tu...tak pasal2 kene cekik. Hehe..

Saya? Em..mule2 masuk.. tk brani nk pegang. Dah lame tak pegang arnab. Slalu pegang kucing ngan hamster je. So..Kioshii la yang amikkan. Dia ada pengalaman..hehe, skang ni pon dia ada 16 ekor baby arnab kat rumah dia. Kaw2! Dapatla pegang beberapa ekor arnab..
Ish..comel gile ok.. macam2 kaler ade.. Paling comel, of course lah yang warna putih. But, warna kelabu dengan coklat pon cantik jugak.. geram je..rase cam nk bawak balik pon ada. Paling best, jumpa arnab yang pakai celak.. hahaks! Activity ni pon turut di join oleh my parents, my other Sis, Ryehanna and Boyfy.. dan jugak Aniq, my younger brother...
Sempat spend kat situ selama sejam lebih..lepas tu balik, dah tak larat. Cuaca panas gile.. rasenye dh sunburn dah pon. Hehee...

Anyway, it was great..lepas ni nk tggu baby2 nanab si Kioshii besar.. nk bawak g taman, lepas tu nk buat shooting.. mesti cute je..kan? Hehehehe...

ps : Oh ya.. im 24 years + 8 days today.. hehe.. ( Nk jugak tu )

Cheers!
- Fana a.k.a Farsha

4 comments:

rinaKeiko said...

wabbit kawaii!!! XD

Waida said...

nak g jugak. i dok kat sk jer. sila bg tau dimana boleh saya dpt tgk rabbit2 cute2 nie. pls.pls

Aqmalaily Tahir said...

eh sibuk la wai nak rabbit. hahaha
yang, beli kat ai satu boleh? hehe. mmg plan nk bela satu. ngehehehe.

Waida said...

eleh qema nie. nnt aku beli kat hg rabbit horny ok.. hahahaha oopps!