Tuesday, September 15, 2009

Berbuka Pose bersama Kawan2 :D

Asalamualaikum and hye..
Ari tu plan ramai2 kat Facebook, nk berbuka puase same2 dengan geng2 masa skola rendah dan menengah. Saya pon, On saja. So, we create a "meeting" thru Facebook. Berbincang dari tempat sampai la ke tarikh. Last2 decide nk buat kat Putrajaya je. G beli makanan kat Bazar, pastu same bebuka kat depan masjid putrajaya tu. Kiranya cam picnic dan potluck la ni.. Sambutan agak menggalakkan masa perbincangan tu. Tapi sayangnye, on dat day itself, ramai yang cancel last minit. Takpela..takde rezeki agaknya..

Petang tu..after Asar, saya dan Kioshii gerak ke Putrajaya. Janji pukul 5.30 ptang jumpa depan masjid. Tapi, sampai kul 5.45 ptang, tak nampak pon bayang sape2 yang dikenali. Dalam hati dah risau dah ni, ade ke kawan2 ni? Kang buatnye saya dan Kioshii je yg dtang. Hehe.

Call Liezza, she said dia on the way. So, Kioshii and saya proceed ke bazar Ramadhan dulu. Nak beli makanan.. takut lambat nnt. Later, jumpa Fala with his girl kat situ. Dia yang langsung tak reply pape kat Facebook, yang datang join. Hehehe. Thanks bro. Kioshii n me got some food - Yong Tau Foo, Nasi Ayam, Chicken Wings and Kambing Bakar. Makanan banyak sangat, sampai tak tau nk beli ape..

Then, kami gerak ke depan masjid..cepat2 CHOP tempat nk duduk. Agak ramai jugak orang kat kawasan dataran tu. Semuanya dah standby nk berbuka dengan makanan masing2. Dalam pukul 7, semua yg datang berkumpul. Kioshii, Me, Fala, His Gurl, Siti, Dinn, Lizza, Helmi, Fazlie, Hairul dan Farid. Tak ramai seperti yang dijangka, tapi best gile tak seperti yang ku sangka. Hehehe.

Walaupun tak ramai, tapi memang galak malam tu. Kami berbuka same2..and sembang2 sampai ke tengah malam. Siap ada sesi bergambar..well, tu memang wajib la kn. Mostly, masa skola dulu, kami bukan duduk dalam satu geng. Masing2 ada geng sendiri masa skola dulu. But, that nite..terasa cam kami dulu pernah duduk satu kelas plak. Hehe.. Sembang pasal macam2.. dari kenangan zaman skola, sampailah ke masa depan..

The nite ended at 10.55 pm. Masing2 nk balik sbb da letih + ngantuk + perut kenyang. Hehehe. Ada jugak yang suarakan.. "Knape tak ramai?".. Saya hanya cakap, maybe masing2 ada plan sendiri. Plus, weekend kan? So probably ada yang busy dengan persiapan nk raye.. Takpela, 11 orang pun dah meriah. Kalau 40 orang, runtuh plak kang Putrajaya tu. Hehehe..
Kepada kawan2 yang datang.. Thanks sangat2. Sangat menghargai kehadiran korang malam tu. Kepada yang tak dapat datang, Takpe! Nnt kita repeat lagi..! Next project, TRIP GI PULAU plak.. hehehehee...

Cheers!

- Fana a.k.a Farsha

1 comment:

FaNaQiLa said...

hua! jeles. i xdpt join dat day. kena teman my mum buka la. if not die dorg2 je.

pape pun nmpk best je. sgt jeles!