Tuesday, August 11, 2009

Naufal's 1st Birthday Bash :D

Asalamualaikum and hai...

It's gamba time! Hehehe.. On last Sunday, saya dipertanggungjawabkan untuk mengambil gambar birthday party someone.. wahhh..ni my first ever party shoot ni! I mean, officially la kan.. and my first client adalah, schoolmate saya, Natasha. Tasha was married in the year 2007 an
d was blessed with a cute baby boy named Naufal Syahmi. Ingat lagi..masa mula2 tgk dia, kecikkk je.. skang, dia dah masuk setahun. Sekejap je waktu berlalu.. :)


So..on dat Sunday, saya gerak ke rumah dia in Batu 14 Puchong. Tasha buat party ni kat rumah parents dia.. Heron Residency. Buat party kat pool side. Sampai saje kat sane, baru dapat tau.. i
t was a double birthday bash! Birthday Naufal..and Mak Ucu dia.. merangkap adik Tasha yang bongsu, Nurul Izzah. Hehehe.. The party started at around 4.00 pm.. and mostly yang datang adalah sedara mara family Tasha.


Mr. Clown arrived and started to make some ballons for the children... then we proceed to tiup lilin. Naufal nampak blur je masa orang dok nyanyi depan dia.. sangat cute! Dan kek dia memang marvellleesss...muka Elmo lagi, al maklumla..theme party ni Sesame Street..hehe. Then, lepas potong kek.. Mr. Clown take over for games. Macam2 ragam k budak2 ni... jom layan gamba! :D




















Lepas setel all the games.. kanak2 tu pon start terjun dalam swimming pool.. aa.. jelesnye! Dah la pool dia cantik. Hehehe.. so, time ni..saya fokus more utk shoot gamba burfday boy.. si Naufal... :)













Menurut kata mummy Naufal, Naufal tk leh jalan lagi.. tapi gigi dia dah tumbuh banyak dah. Takpe..orang tua2 kata, kalau gigi dah tumbuh, lambat skit dia nk berjalan.. tapi takpe, Naufal tetap cute.. Anyway, the party ended at around 6.30 pm. Mummy, Daddy dengan Naufal dah kepenatan.. si Naufal pon dah merengek2.. probably mengantuk.. hehe. Sian dia..

Anyway, thanks to Tasha and Abg Salleh sbb gave me the trust to shoot their son's birthday party. It was a good experience for me. Shooting budak2 can be hard..sbb dorang unpredictable. But, it was a great moment for me. Plus, seronok shoot birthday party ni.. sbb colorful and happy je.. ;)


Thanks again Tasha.. nnt saya kasik gamba2 ek.. ;) Hehehe..

And Happy First Birthday Naufal! May u stay cute and always be the angel for your mummy and daddy... :)

ps : Sempat jumpa dengan kawan masa skola rendah dulu.. Nazlia yang baru beberapa bulan Kahwin. Sebelum ni saya ada post gamba dia kawin kat UPM. Hehehe.. Dia tetap nampak sweet macam zaman skola rendah dulu.. hehehe. Dua2 kawan saya dalam gamba ni dah kawin.. Saya je belom lagi.. hihihhii...

Mummy Tasha, Nazlia and Me.

Cheers!
- Fana a.k.a Farsha

1 comment:

Hana Jaffar said...

tak lama lagi kawen la tu... :p