Thursday, August 20, 2009

Kioshii ingat tak? :D


Kioshii ingat tak?
Dari darjah satu, sampai la tingkatan lima, kita satu sekolah. Tapi kelas tak pernah same. Malah, kita tak pernah bertegur sapa atau pon bercakap. Pelikkan? Sape yg sombong ek? Awak ke kita? Hehe. Tapi itula..rasenye kita berdualah manusia yang paling kontra masa skola dulu. Saya dulu hyper active dan terlalu agresif. Saya busy dengan kelas, busy dengan aktiviti kokurikulum, mesyuarat sane sini dan sibuk tolong cikgu. Sampaikan satu masa tu, dalam satu majlis kat skola, saya la main kompang, saya la bagi ucapan, saya la yg buat persembahan! Haha..gile kuasa. Semua saya sapu. Tapi awak? Awak atlet skola.. yg sangat terkenal dengan muka comel, plus pendiam. Pendiam sangat2..sampai kan saya pon terpk, "rasenye tak penah dengar suara mamat ni..."

Kioshii ingat tak?
Rasenye..ada SKALI tu je..kita lepak same. Itu pon sbb saya tengah main gitar kat blakang Blok A dengan Boboy. Tibe2 awak datang and join skali main gitar. Tapi masa tu kita tak cakap pon. Stakat main gitar same2 je. Saya tak pandang awak, awak pun tak pandang saya. Lagipon, masa tu saya tak cantik. Dengan peluh dan jerawat, plus muka hitam dan berminyak.. sape2 pon tak nak pandang saya masa tu. kan? Huhu..

Kioshii ingat tak?
Lepas kita habis skola.. kita tak contact pon. Ada la skali masa Raya tahun 2003 kot, kita terjumpa kat rumah Kak Yong masa tu. Masa tu masing2 baru nk naik. Awak berambut panjang..and kurus! Tapi tula, kita tak bertegur pon masa tu. Ish, sombongnya kita kan? Hehehe. Masa nampak awak kan, saya pk..

" eh2, mamat ni! Panjangnye rambut dia..lurus plak tu. Shampoo apa dia pakai ek? ".. hahaks.

Rambut awak punye la cantik dan terurus, kalah rambut perempuan tau! Auuww... :P

Kioshii ingat tak?
Tibe2 ada satu raya tu..tibe2 kita tersms. Masa tu saya kat Kedah, kampung mak saya. Tibe2 awak sms saya.. sbb saje nk tanye khabar. Masa tu pukul 10 mlm, malam raye. Mule2 pelik, knape la tibe2 dia sms..? Tapi pelik2 pon saya layan jugak. Mesti lah teruja kan? Ada mamat comel nk sms2 saya.. saya layan la. Lagipon, saya single masa tu! Hahaha.. gatalnya saya masa tu.. Tapi, sms tu stakat tu je. Terhenti kat situ.. Lepas raya kita langsung tak contact..masing2 senyap n busy dengan life masing2..

Kioshii ingat tak?
Rasenye..titik permulaan hubungan kita ni start masa kat majlis kawin member skola kita, si Fhadil. Bulan Mac..tahun 2008. Masa tu la kita terjumpa balik. Awak still dengan rambut panjang. Saya tetap same cam dulu. Kita sembang tanye khabar semua.. tapi sekejap je sbb saya busy masa tu, sbb saya kene amikkan gamba dorang kawin.. so tak sempat nk sembang lame2. It's good to see u at that time. Tapi..masa tu takde rase pape. Skadar kawan masa skola je. hihihi..

Kioshii ingat tak?
Start lepas kenduri kawin tu la.. awak sms saya balik. Masa tu saya kerja, saya dapat sms awak. Awak tanye samada saya nk ole2 dari Penang tak? Sbb masa tu awak ada kat Penang, outstation kat sane. Masa tu kan, saya pk...

"knape tibe2 mamat ni message tanye nk ole2 ke tak? ni mesti nk ngorat ni..."

Hahaha.. tapi, saya buat biase je ( maintain la konon, tapi suke..ngeee! ). Saya pun layan je sms dengan awak. Yg bestnye.. dari perkataan KAU AKU, jadi SAYA AWAK.. dan terus tuka jadi ZAM DAN FANA. Dasat evolusi nama tu, berlaku tanpa sedar! Hehehe.. masa tu saya dah tau.. Awak nk ngurat kita. Mulanya, saya tak percaya. Ye, saya memang susah nk percaya kalau ada lelaki nk ngurat saya. Tk tau kenape. Tapi alhamdulilah, lame2 saya terima. Hehehe. Kita bersms je keje slame beberape minggu. Dan buat pertama kali dalam hidup saya, saya topup RM10 TIAP2 HARI selama 2 minggu. Huiyoooo! Dasat... Ada satu masa tu, Kioshii tengah message tu, tapi saya tengah kelam kabut bawak kete g 7E sbb nk topup!

Bile Kioshii tanye.. " Eh ade kredit lagi ke? "

.. dengan maintain saya jawab.. "Ada je..banyak lagi ni"....hahah! Kaver baik punyaaaa... :P

Kioshii ingat tak?
Selepas fasa kita bersms dan berkenalan.. kita pon memeteraikan hubungan kita ni ( Oh so suwiiit.. ). Hehe.. Tapi pada hari kita declare tu, kita deal nk jumpa.. so, kita pun g la dating buat kali pertama.. Ngiahahaha. Dekat jek, Kelab Komuniti Cyber je.. haha. Nasib baik kawan2 MMU saya semua takde kat Cyber dah. Kalu tak..kantoi! :P Masa dating tu kan, macam2 saya pk.. malu la, segan la.. ckp pon pelan2 je masing2.. tapi..it was a great day. Sampaikan tak perasan kita duk sembang sampai ke senja.. kan?

Kioshii ingat tak?
Masa kita mula2 declare..kita tak bgtau sape2. Semuanya rahsia. Macam lagu Siti Nurhaliza tu, Biarlah Rahsia..cewah! Yang tau pon, Famili saya je. Bukan tanak bgtau kawan2, tapi takut kawan2 takleh nk terima. Yelah..saya ni ganas n hyper, tibe2 kapel dengan the most silent boy in school. Mana tak pelik? Hehe.. so, slowly kita bgtau kawan2. Lepas 2 bulan kot, baru saya start upload gamba kita dalam Fesbuk. Memang havoc la kn masa semua tau tu. hehehe. Ingat lagi masa bgtau kat Kak Yong. Dia menjerit macam nampak hantu ok? Hehehe.. but all of them, walaupon terkejut, tetap mendoakan hubungan kita berkekalan.. thanks korang. :)

Kioshii ku,
Siape sangka.. sekejap je hubungan kita dah masuk setahun. Plus, saya still tak sangke kita berdua leh kapel! Hehe. Tapi ape2 pon, saya tetap bersyukur kerana ditemukan dengan awak. Pada saya, awak la lelaki yg paling baik dan ikhlas menerima saya dalam hidup. Saya slalu berdoa, agar jodoh kita berdua berkekalan sampai lah ada ikatan yg sah..dan juga hingga ke akhir hayat. Kadang2.. kalau saya tension, awak la yang mengajar saya erti bersabar. Kalau kita gaduh pon, tak pernah lame2. Paling lame setengah jam. Maksimum tu! Hehe.. awak tak pernah marah2 or tengking saya. Awak terlalu menghargai saya.. dan kerana itu, saya turut menghargai kehadiran awak dalam idup saya.. harap2, kita akan berkekalan mcam ni sampai bile2.. :)

Kioshii..
Selamat menyambut hari lahir yg ke 24 tahun.. ni kali kedua saya dapat celebrate besday dengn awak. Saya doakan.. awak sentiasa dipanjangkan umur..dimurahkan rezeki..dikurniakan kesihatan yg baik.. dan sentiasa mendapat keberkatan dari Yang Maha Esa.. Insyallah..

Saya sayang awak. Awak tau kan? :)

Selamat Hari Jadi.. Amad Pelojam apek! :D

13 comments:

Hana Jaffar said...

awwww fasha..sweet habes post ni :)

i pon childhood sweetheart gak. classmates during primary 1-3. hahaha tapi time kecik2 tak amek port pon, ada je hasad dengki gaduh2 tak puas hati. hahaha. sekali, hambek kau..melekat! :p

HANIKO ARIHYOSHI said...

so sweet n cutenya!!!!
kata org tua2 (tp akak bukan tua g ek..ehehe)...kalo face kita sama wit couple..jdoh berkekalan tu...amin!!

Aza said...

A'aah tak ngaku dulu..ada bf..sorok la konon..cis..mkn tengahari cari kedai top-up tapi kedai selalu tutup kan..kah..kah..moga bahagia..

Saavi said...

I like your all the names i have seen two movies in the name of fana and farsha


Saavi

Cash Online Get Easy cash at your door step

rinaKeiko said...

oh. this is too sweet.
*tears*

FaNaQiLa said...

Beb!

I suka baca ur post this time. Touching & so suwittt!
Mseti Kioshii pun sgt suka n senyum2 masa baca post ni. Hope u guys relationship berakhir ke jinjang pelamin. Amin..

Eh, Kioshii dlu sekolah rendah sama ngan kita ke? xtau pun. die kelas mana? i musykil ni. cam xpnh kenal die pun.

Ee said...

uhh... tidah tahhann... kawan ku ini sedang jiwang jiwangan... :D

eloleos said...

aaaaaaaaaaaaaaaaa~~~ nak nanges.. comel sweett romantik yg tak berlebihan.. cukup rasa.. terharu..sume ada laa.. rase nak peluk ko je walopon aku ni bukan koishii ko kan.. serius babes.. dia akn menghargai n menyayangi ko lagi lepas dia bace ape yg ko tulis ni..

Linie said...

comel... sangat comel...
but wait a minute, ZAM is the most silent boy in school.... are u sure fana....
hahahahahahahahahah

Aqmalaily Tahir said...

nak menitis air mata baca..mmg tersgt lak betui sifat paca begitu. Loving and sgt care kat org yg dia syg.

*hugs*

p/s: Lan & Kukis, sweet giler entry sampai ku mau pengsan. hehe. rindu semua. muah muah

Fanapicaholic said...

Hanna:
Thanks hanna..hehe. Ha! You pon lebih kurang cam i.. ni mesti dulu2 gaduh2 manja je.. but later, sangkut jugak..ehehe!

Haniko :
Thanks akak.. tula.. muka ala2 same je..:P Adik badik lain mak ayah. Heheh..

Aza :
Shhhh! Kantoi org camni kak aza! :P

RinaKeiko :
I lap ur tears.. rindu kat u.. :(

FanaQila :
Thanks babe! Mula2 nk tulis pendek2 je.. tetibe terpanjang n syahdu plak. Heheh. And thanks for ur pray.. :) Dia mmg skola same dari darjah 1, tapi dia low profile..hehe.

Ee :
*Blush - skali skale je Ee..hehehek!

Lann :
Lannnnn... thanks! Mesti u rase apa yg i rase pasal post i ni kan.. nnt jumpa tau! Rindu kat u n angels..:(

Linie :
Thanks linie.. title the most silent boy tu, pada mata I je la.. kan.. tak tau masa korang satu kelas dia camana. Sure kecoh jugak kot? Hehehehe..

Que :
Sayang.. I Loving and sgt care kat u jugak tau..and also angels.. nnt kita jumpa k.. miss u so munch2!

Princess DiCaprio said...

waaaa... saya sangat suka cara awak mengekspresikan kasih sayang dgn mengungkap sejarah dulu yang akan sangat dikenang....

ur are so good in words,dun u..
im grateful to be apart of u both history...

sangat2 best!!!
kiut sangat!!!

Cik Qemm said...

sweet nye entry ni.best2.