Thursday, August 20, 2009

Kioshii ingat tak? :D


Kioshii ingat tak?
Dari darjah satu, sampai la tingkatan lima, kita satu sekolah. Tapi kelas tak pernah same. Malah, kita tak pernah bertegur sapa atau pon bercakap. Pelikkan? Sape yg sombong ek? Awak ke kita? Hehe. Tapi itula..rasenye kita berdualah manusia yang paling kontra masa skola dulu. Saya dulu hyper active dan terlalu agresif. Saya busy dengan kelas, busy dengan aktiviti kokurikulum, mesyuarat sane sini dan sibuk tolong cikgu. Sampaikan satu masa tu, dalam satu majlis kat skola, saya la main kompang, saya la bagi ucapan, saya la yg buat persembahan! Haha..gile kuasa. Semua saya sapu. Tapi awak? Awak atlet skola.. yg sangat terkenal dengan muka comel, plus pendiam. Pendiam sangat2..sampai kan saya pon terpk, "rasenye tak penah dengar suara mamat ni..."

Kioshii ingat tak?
Rasenye..ada SKALI tu je..kita lepak same. Itu pon sbb saya tengah main gitar kat blakang Blok A dengan Boboy. Tibe2 awak datang and join skali main gitar. Tapi masa tu kita tak cakap pon. Stakat main gitar same2 je. Saya tak pandang awak, awak pun tak pandang saya. Lagipon, masa tu saya tak cantik. Dengan peluh dan jerawat, plus muka hitam dan berminyak.. sape2 pon tak nak pandang saya masa tu. kan? Huhu..

Kioshii ingat tak?
Lepas kita habis skola.. kita tak contact pon. Ada la skali masa Raya tahun 2003 kot, kita terjumpa kat rumah Kak Yong masa tu. Masa tu masing2 baru nk naik. Awak berambut panjang..and kurus! Tapi tula, kita tak bertegur pon masa tu. Ish, sombongnya kita kan? Hehehe. Masa nampak awak kan, saya pk..

" eh2, mamat ni! Panjangnye rambut dia..lurus plak tu. Shampoo apa dia pakai ek? ".. hahaks.

Rambut awak punye la cantik dan terurus, kalah rambut perempuan tau! Auuww... :P

Kioshii ingat tak?
Tibe2 ada satu raya tu..tibe2 kita tersms. Masa tu saya kat Kedah, kampung mak saya. Tibe2 awak sms saya.. sbb saje nk tanye khabar. Masa tu pukul 10 mlm, malam raye. Mule2 pelik, knape la tibe2 dia sms..? Tapi pelik2 pon saya layan jugak. Mesti lah teruja kan? Ada mamat comel nk sms2 saya.. saya layan la. Lagipon, saya single masa tu! Hahaha.. gatalnya saya masa tu.. Tapi, sms tu stakat tu je. Terhenti kat situ.. Lepas raya kita langsung tak contact..masing2 senyap n busy dengan life masing2..

Kioshii ingat tak?
Rasenye..titik permulaan hubungan kita ni start masa kat majlis kawin member skola kita, si Fhadil. Bulan Mac..tahun 2008. Masa tu la kita terjumpa balik. Awak still dengan rambut panjang. Saya tetap same cam dulu. Kita sembang tanye khabar semua.. tapi sekejap je sbb saya busy masa tu, sbb saya kene amikkan gamba dorang kawin.. so tak sempat nk sembang lame2. It's good to see u at that time. Tapi..masa tu takde rase pape. Skadar kawan masa skola je. hihihi..

Kioshii ingat tak?
Start lepas kenduri kawin tu la.. awak sms saya balik. Masa tu saya kerja, saya dapat sms awak. Awak tanye samada saya nk ole2 dari Penang tak? Sbb masa tu awak ada kat Penang, outstation kat sane. Masa tu kan, saya pk...

"knape tibe2 mamat ni message tanye nk ole2 ke tak? ni mesti nk ngorat ni..."

Hahaha.. tapi, saya buat biase je ( maintain la konon, tapi suke..ngeee! ). Saya pun layan je sms dengan awak. Yg bestnye.. dari perkataan KAU AKU, jadi SAYA AWAK.. dan terus tuka jadi ZAM DAN FANA. Dasat evolusi nama tu, berlaku tanpa sedar! Hehehe.. masa tu saya dah tau.. Awak nk ngurat kita. Mulanya, saya tak percaya. Ye, saya memang susah nk percaya kalau ada lelaki nk ngurat saya. Tk tau kenape. Tapi alhamdulilah, lame2 saya terima. Hehehe. Kita bersms je keje slame beberape minggu. Dan buat pertama kali dalam hidup saya, saya topup RM10 TIAP2 HARI selama 2 minggu. Huiyoooo! Dasat... Ada satu masa tu, Kioshii tengah message tu, tapi saya tengah kelam kabut bawak kete g 7E sbb nk topup!

Bile Kioshii tanye.. " Eh ade kredit lagi ke? "

.. dengan maintain saya jawab.. "Ada je..banyak lagi ni"....hahah! Kaver baik punyaaaa... :P

Kioshii ingat tak?
Selepas fasa kita bersms dan berkenalan.. kita pon memeteraikan hubungan kita ni ( Oh so suwiiit.. ). Hehe.. Tapi pada hari kita declare tu, kita deal nk jumpa.. so, kita pun g la dating buat kali pertama.. Ngiahahaha. Dekat jek, Kelab Komuniti Cyber je.. haha. Nasib baik kawan2 MMU saya semua takde kat Cyber dah. Kalu tak..kantoi! :P Masa dating tu kan, macam2 saya pk.. malu la, segan la.. ckp pon pelan2 je masing2.. tapi..it was a great day. Sampaikan tak perasan kita duk sembang sampai ke senja.. kan?

Kioshii ingat tak?
Masa kita mula2 declare..kita tak bgtau sape2. Semuanya rahsia. Macam lagu Siti Nurhaliza tu, Biarlah Rahsia..cewah! Yang tau pon, Famili saya je. Bukan tanak bgtau kawan2, tapi takut kawan2 takleh nk terima. Yelah..saya ni ganas n hyper, tibe2 kapel dengan the most silent boy in school. Mana tak pelik? Hehe.. so, slowly kita bgtau kawan2. Lepas 2 bulan kot, baru saya start upload gamba kita dalam Fesbuk. Memang havoc la kn masa semua tau tu. hehehe. Ingat lagi masa bgtau kat Kak Yong. Dia menjerit macam nampak hantu ok? Hehehe.. but all of them, walaupon terkejut, tetap mendoakan hubungan kita berkekalan.. thanks korang. :)

Kioshii ku,
Siape sangka.. sekejap je hubungan kita dah masuk setahun. Plus, saya still tak sangke kita berdua leh kapel! Hehe. Tapi ape2 pon, saya tetap bersyukur kerana ditemukan dengan awak. Pada saya, awak la lelaki yg paling baik dan ikhlas menerima saya dalam hidup. Saya slalu berdoa, agar jodoh kita berdua berkekalan sampai lah ada ikatan yg sah..dan juga hingga ke akhir hayat. Kadang2.. kalau saya tension, awak la yang mengajar saya erti bersabar. Kalau kita gaduh pon, tak pernah lame2. Paling lame setengah jam. Maksimum tu! Hehe.. awak tak pernah marah2 or tengking saya. Awak terlalu menghargai saya.. dan kerana itu, saya turut menghargai kehadiran awak dalam idup saya.. harap2, kita akan berkekalan mcam ni sampai bile2.. :)

Kioshii..
Selamat menyambut hari lahir yg ke 24 tahun.. ni kali kedua saya dapat celebrate besday dengn awak. Saya doakan.. awak sentiasa dipanjangkan umur..dimurahkan rezeki..dikurniakan kesihatan yg baik.. dan sentiasa mendapat keberkatan dari Yang Maha Esa.. Insyallah..

Saya sayang awak. Awak tau kan? :)

Selamat Hari Jadi.. Amad Pelojam apek! :D

Tuesday, August 18, 2009

Dia bukan teddy bear, ok?

*Amaran - Post EMO lagi.


" Saya nk putus dengan awak.. "

-" Tapi kenapa? "


" Saya menyampah dengan perangai awak. "

Boleh ek macam tu?
Dah kapel 3 tahun.
Susah senang same2.
Gelak same2.
Sedih same2.
Kuar same2.
Enjoy same2.
Beli kerete same2.
Tibe2 ko kate ko nak putus sebab menyampah? Ape kes?

Ingat dia teddy bear ke? Suke2 je nk buang sane sini?

Sampai kadang2 terpk.. ko ni naluri lelaki ke perempuan?
Kalau perempuan, ada kot alasan nk menyampah = datang bulan.
Kalau lelaki??
Aneh.

Buat yang teraniaya - Bersabarlah.. *ai jangan pk sangat. Banyak lagi kumbang di luar sane. Insyallah, famili *ai always dengan *ai. Plus, ur frens too. Dan, ini semua dugaan yg Tuhan bg kat *ai.. sbb Dia sayang kat *ai. Dun be sad ok.. ;)

oh ya.. thanks Kioshii for the SMS to *ai. Sedikit sebanyak, dia senyum jugak. Hehe.

ps : Bukan kisah saya, tapi kisah salah seorang orang yg saya sayang. Dengar kisah dia pon dah rase emo. Rase nk lempang laju2 je kat orang yg berkenaan. Haha!

Monday, August 17, 2009

.Benci.


Benci.. hari Isnin bangun tanpa motivasi.
Benci.. pagi tadi terlepas Subuh lagi.
Benci.. semalam pokok tumbang sebelah bilik.
Benci.. semalam tak dapat tgk Talentime lagi.
Benci.. nk pergi keje rase nk pakai topeng, tapi tak pakai jugak.
Benci.. tgk headline dalam paper, orang baru bercerai kawin lagi. Menyampah.
Benci.. hari ini ada lagi yang mati sbb selsema babi.
Benci.. bawak kereta, bunyi gegar sane sini.
Benci.. bila sampai ofis, terasa lonely.
Benci.. bila masuk ofis, dua2 tangan kene cuci.
Benci.. rase tak tau nk makan ape masa tengahari.
Benci.. bile mengadap PC, blank lagi.
Benci.. bile pandang kanan dan kiri.
Benci.. bile pandang henpon, no tu tak naik2 lagi.
Benci.. tak kene2 lagi.
Benci.. BERPERASAAN MACAM NI.

Benci.
Sbb jiwe emo tak habis2.
Benci.

Tuesday, August 11, 2009

Naufal's 1st Birthday Bash :D

Asalamualaikum and hai...

It's gamba time! Hehehe.. On last Sunday, saya dipertanggungjawabkan untuk mengambil gambar birthday party someone.. wahhh..ni my first ever party shoot ni! I mean, officially la kan.. and my first client adalah, schoolmate saya, Natasha. Tasha was married in the year 2007 an
d was blessed with a cute baby boy named Naufal Syahmi. Ingat lagi..masa mula2 tgk dia, kecikkk je.. skang, dia dah masuk setahun. Sekejap je waktu berlalu.. :)


So..on dat Sunday, saya gerak ke rumah dia in Batu 14 Puchong. Tasha buat party ni kat rumah parents dia.. Heron Residency. Buat party kat pool side. Sampai saje kat sane, baru dapat tau.. i
t was a double birthday bash! Birthday Naufal..and Mak Ucu dia.. merangkap adik Tasha yang bongsu, Nurul Izzah. Hehehe.. The party started at around 4.00 pm.. and mostly yang datang adalah sedara mara family Tasha.


Mr. Clown arrived and started to make some ballons for the children... then we proceed to tiup lilin. Naufal nampak blur je masa orang dok nyanyi depan dia.. sangat cute! Dan kek dia memang marvellleesss...muka Elmo lagi, al maklumla..theme party ni Sesame Street..hehe. Then, lepas potong kek.. Mr. Clown take over for games. Macam2 ragam k budak2 ni... jom layan gamba! :D




















Lepas setel all the games.. kanak2 tu pon start terjun dalam swimming pool.. aa.. jelesnye! Dah la pool dia cantik. Hehehe.. so, time ni..saya fokus more utk shoot gamba burfday boy.. si Naufal... :)













Menurut kata mummy Naufal, Naufal tk leh jalan lagi.. tapi gigi dia dah tumbuh banyak dah. Takpe..orang tua2 kata, kalau gigi dah tumbuh, lambat skit dia nk berjalan.. tapi takpe, Naufal tetap cute.. Anyway, the party ended at around 6.30 pm. Mummy, Daddy dengan Naufal dah kepenatan.. si Naufal pon dah merengek2.. probably mengantuk.. hehe. Sian dia..

Anyway, thanks to Tasha and Abg Salleh sbb gave me the trust to shoot their son's birthday party. It was a good experience for me. Shooting budak2 can be hard..sbb dorang unpredictable. But, it was a great moment for me. Plus, seronok shoot birthday party ni.. sbb colorful and happy je.. ;)


Thanks again Tasha.. nnt saya kasik gamba2 ek.. ;) Hehehe..

And Happy First Birthday Naufal! May u stay cute and always be the angel for your mummy and daddy... :)

ps : Sempat jumpa dengan kawan masa skola rendah dulu.. Nazlia yang baru beberapa bulan Kahwin. Sebelum ni saya ada post gamba dia kawin kat UPM. Hehehe.. Dia tetap nampak sweet macam zaman skola rendah dulu.. hehehe. Dua2 kawan saya dalam gamba ni dah kawin.. Saya je belom lagi.. hihihhii...

Mummy Tasha, Nazlia and Me.

Cheers!
- Fana a.k.a Farsha

Thursday, August 6, 2009

Who said Friends cannot last forever? :D

Asalamualaikum and hai...

Agak bersawang jugakla blog saya ni.. selepas post2 yang agak EMO last month. Hehe.. Sori.. sbb agak lame tk update blog. Minggu ini terlalu busy dengan keje2 di opis.. Ari ni la baru dapat curik masa nk update blog. Hehehe...

Hari ni saya nk cerita pasal aktiviti saya on last Friday, 31 July 2009, di mana saya berpeluang berjumpa balik dengan kawan2 sekolah saya. Nak dijadikan cerita, sbnarnye.. dalam 2 minggu lepas, saya dok tgk Rancangan kat 8TV, yang tnjuk aktiviti budak2 PLKN kat Kem Heliza tu ( yang ada Diana Danielle, Suki dengan Aliff tu ). Bila dok tgk rancangan tu, tibe2 saya teringat kenangan zaman2 skola dulu, dengan kawan2. Tibe2 jadi mood sayu dan rindu plak. Huhu..

So, mlm tu..masa saya tengah dok online kat PC, saya YM dengan one of my frens masa kat high school dulu, Lizza. Ckp ngan dia rindu dengan kawan2.. apa kata kita ajak lepak? Dan dia pon kata on.. lagi pon, last gathering yang kitorang buat masa Oktober 2008. Nk dekat stahun jugak tu. So, saya plan dengan dia untuk ajak kawan2 skola.. lepak Jumaat nnt.

Esoknya..saya pon SMS, call, YM, facebook kat kawan2 skola yg saya kenal. Ajak punya ajak.. nk dekat 60 orang saya ajak! Hahaha..hebat! :P So, cakap ngan Lizza, kita panggil je gathering. Senang. :P Hehehehe..

So, masa 31 July 2009, ari Jumaat, pkul 8.30 mlm.. berjumpala saya dengan kawan2 lame.. kat Restoran Bravo's, Puchong Utama. Alhamdulilah..walaupun bukan semua 60 orang yang datang, ada la dalam 30 orang yang datang. Itu pun dah cukup memadai. Yg paling best, mostly yang datang..kawan2 saya masa skola rendah. Ada yang saya tak jumpa sejak umur 11 tahun lagi...! Huiyyoo... dah 13 tahun tak jumpa..dapat jumpa balik. Suke! Suke!

Masing2 dah besar dah skarang.. ada yang dah kawin, ada yang dah ada anak.. ;)..ada yang dah kerja.. ada jugak yang dalam tahun akhir nk habiskan studies.. alhamdulilah, semuanya 'berkembang'.. hahaks! Jom tgk gamba skit.. ;)

Nuar, Shahnur and Yuli

Dari dulu same je, tak suke amik gamba :P. Kak Nor

Afzan, Kak Yong and Ammar's Gurl - Noorul Akmar

FanaQila & Baby Salikin

Daniel - last jumpa dia masa darjah 5.. :P

Ieta & FanaQila
Yus, Lizza and Wan
Lizza, Wan and Faiszah
Faiszah ni bestfren sy, kami suke berutus surat sejak dari skola rendah lg..
Masa tu xde handphone ngan internet lagi..hehe
Noorul, Ammar, Faesz, Shahnur, Daniel and Kak Yong
Hidayat, Yaqzan & Daniel

Fitri, Wan & Aweh

Che dan Din, ni la satu2nya gamba dorang..
Galak sembang sampai lupa nk amik gamba dorang.. :(
Gamba si Fala pon tak sempat nk snap, sori bro..

Kami melepak malam tu..sampai la pukul 12 tengah malam.. tapi, saya balik pukul 3 pagi sbb lepak lagi dengan adik bradik angkat saya.. hehe. Gamba2 ni serba sedikit yang sempat saya snap. Actually, tak banyak sangat gamba.. sbb mlm tu dok galak bersembang dengan kawan2. hehe.. so kualiti gamba pon tk brape best. Tapi tetap nk upload jugakk! :D

Kepada kawan2 ku.. terima kasih banyak2 sbb sudi datang ke gathering yg di plan last minit ni. Thanks to Lizza sbb tolong jemputkan kawan2 skali.. Kawan2, maybe kita kenal masa kat SK Puchong atau SMK Puchong, but saya harap..persahabatan kita kekal sampai bile2.. frens foreva k? :) Love ya guys..

ps : Projek seterusnya : Nk digitize kan video2 VHS masa skola dulu.2 Video darjah satu pon ade... tggu ye kawan2..? :D

Cheers!
- Fana a.k.a Farsha