Tuesday, July 21, 2009

Outdoor Shoot - With Red Siblings :P

Asalamualaikum and hye... :D
Okay, officially.. leh dikatakan saya tengah gile photoshoot! Hehehe... sbb kali ni punye posting pun, penuh dengan gambar ..:D Harap2, pembaca2 blog saya ni tak bosan nk tgk gamba banyak2.. hehe.

Actually, sesi outdoor kali ni.. bukan datang dari idea saya, tapi idea kakak saya, Dyana. Dia ckp..dia jeles tengok gamba2 yang saya amik masa saya g Melaka ari tu. So, we plan to go out and shoot gamba. Destinasi? Putrajaya je.. tak larat plak nk g Melaka semata2 nk amik gamba je kn? :P Hehehe..

The original plan, shud be ada yg lain akan join.. Saila and Faten. But, last minit, masing2 kensel, sbb ada hal lain. So tinggal la kami adik beradik berempat je yang kuar. Kamera saya sbnrnye tak sihat, ada FUNGUS. Baru je anta servis tadi. So, for shooting kali ini, saya pinjam kamera member.. Terima kasih kat EE and BAL sbb sudi bagi pinjam 350D dorang! Hehehe..

Lens pun saya sempat pinjam..dari member MMU saya, Hanna. Panjang woooo lens dia. But anyhow, equipment2 ni bantu saya nk test n try skill photography saya. Hehe.. Jom layan gambaaa! :D























Kami sempat pergi ke dua tempat, satu Taman Wetland, satu lagi taman yang ada berdekatan dengan PICC. Tempat ni, EE and BAL yang cadangkan. Tempat dia cantik, memang kosong..sesuai la sape2 nk shoot gamba kat sini. Tapi, walaupon tmpt best, composition main peranan jugak. Dan saya rase, saya kene banyak pektis lagi utk mencantikkan composition saya.. Utk kali ni pnye photoshoot, saya rase composition saya tak best lagi..meaning, kene pektis lagi la ni! :P

Masa kat Taman Wetland, sempat la kawan Dyana join, Abg Rudy and Kak Ya.. so, terselit jugak gamba Kak Ya.. dan dia preggy 4 bulan! Nampak la perut dia naik skit.. hehehee...

Oh ye.. tips kepada orang2 yang nk buat shooting outdoor, pastikan tmpat best, cuace yg tak brape panas ( dlam pukul 5-7 mlm tu dh cantik ) dan paling penting, STAMINA KENE KUAT! Haha.. bukan pe, masa kami outdoor ni, kejap je dah pancit. Masing2 tk kuat stamina. Balik je rumah..semua terbungkang atas katil masing2..sbb penat sangat. Pdahal tak buat pape sangat pon. :P hehehehe

So..pasni nk buat sesi amik gamba banyak2 lagi.. ade sape2 nk join???? Sila hubungi saya... heheh :)

ps : Kioshii dah balik semenanjung! yeayyyyy! :D

Cheers!
Fana a.k.a Farsha

3 comments:

HANIKO ARIHYOSHI said...

luv all ur pics!!

FaNaQiLa said...

very nice pic! hei, korang lepak kat ne smpi dpt view best ek?

huhu...so happy huh? great!

Princess DiCaprio said...

pergh..cantek giler...
sape bg idea merah? terserlah..

oh yer.. babe, psl info yg u gtau psl mamat saga terbaru tuh,i guess i tau sape yg u maksudkan. Btw, die pon pnah sebut nk kuarkan saga masa kite karok last dulu reramai kan.. so da bole agak la...

sombong seh..mgu lepas ky call..die tak angkat. nyampah