Tuesday, July 14, 2009

Langkawi Yang Comel :)

Asalamualaikum and hye..
Wanna share about my trip ke Langkawi last weekend! Yup.. saya berjalan lagi. Last 2 weeks g Melaka, then g Langkawi plak. Ehehe..sukenye saya berjalan2!

Actually.. this trip was organized by my father, abah. Sebab makcik2 kat kawasan rumah saya tinggal sibuk nk berjalan2.. so, abah pon buat la trip g ke Langkawi. We started the journey pada malam Friday ( tak dapat saya g annual dinner company..huhu ). Kul 10 bertolak. Famili saya semua join, kecuali Dyana. Dia.. ke negeri lain. Hehehe..

We arrived at Jeti Kuala Perlis at 6.00 am, on Saturday. Then naik feri kul 9.00 am. Smpi di Langkawi, dengan tak mandinya..g berjalan2 area Langkawi. G tgk Gamat, Makam Mahsuri, Beras Terbakar and Geopark. Dulu saya pernah g ke sana, but masa tu budak lagi. So, now g ke sana.. rase sonok jugak. Cume tak best sbb terkejar2 dan cuaca tak menentu. Kejap panas, kejap hujan. Main2 lak cuaca ari tu. Hehe. Jom layan pictures! :)




















Rasenye, part yang paling saya suka g..masa g Kilim Geopark. But, oleh kerana hari hujan tak berenti, kami semua basah kuyup sepanjang berada dalam bot. Tapi, the journey was exciting.. sbb banyak bende yg leh kita tgk kat sane. Some of the spotlite, Gua Kelawar, Gua Buaya, Pulau Kasut, Helang Park and Sangkar Ikan. Tapi, sbb hujan, kami x dapat pi tgk semua. Aaa.. tension je. But, sempat snap few pictures at Geopark..;)








Gamba di atas :
Nampak tak apa yang ada kat atas batu tu..?
Sila klik pada gamba utk lihat lebih jelas .. :P


After Geopark, kami cek in hotel. Most of the nite, masing2 buat aktiviti sendiri. Tapi kalau dah berombongan dengan makcik2, confirm la masing2 nk g shopping kn? haha.. takpe, layankannn...:)
Bonus of this trip, saya terjumpa kenalan masa study kat MMU dulu, Kak Ina. She were one of my seniors, tapi dari faculty lain. Rasenye dah lame tak jumpa dia..bertahun jugak. Leh plak jumpa dia kat Langkawi. Hehee.. ape2 pon, best sangat dapat jumpa dia. And Thanks to Kak Ina, sbb slalu singgah kat blog kita ni! :) Hehehe..sayang akak!



Then, on Sunday.. kami bertolak kuar dr Langkawi seawal pukul 10.00 am. Sampai je Kuala Perlis, terus bergerak ke Padang Besar. Makcik2 semua dah standby, mcam nk g berperang je. Sampai je kat padang Besar.. terus SERANGGGG..!! :P Selepas 3 jam, masing2 datang dengan beg besar2. Hahaha.. terer makcik2 ni, sopping je keje.. :P hehehe..

But, for Sunday, saya tk shoot ape2 gamba.. sbb hujan lebat tak berenti. Sian lak kat DSLR kesayangan, asik sejukkk je. Hehehe. But, now.. saya sangat berminat nk amik gamba. Even though langkawi trip ni asik hujan je, but I managed to improved my photography skills.. best sangat shoot gamba.. ;)

Then, we headed back at 4.00 pm.. sampai umah pon dah kul 1.00 pagi. It was a great trip.. cume tak best, sbb tak puas sight seeing kat Langkawi. Saya berazam untuk pergi lagi sekali, dengan kawan2 plak.. :D hehe.

ps : Oleh kerana Langkawi ujan, saya demam lepas balik dari trip. Terus MC on monday. Tapi MC2 pon, leh plak saya g tgk wayang.. ICE AGE dengan Transformer. Hehehe.. Demi Optimus, ku redahkan jua! :)

Cheers!
- Fana a.k.a Farsha

8 comments:

Warnawanie said...

last kwani gi langkawi, 10thn yg lepas...huhuhuhu

E-e-E-leya said...

sy sukeeee

LanaBusyBee said...

aaaaaaaaaa tingat la g langkawi bulan 2 retu...beshkan g langkawi sambil bershoping...byk lagi tempat yang ruby lum smpi aaaaaaaaaa

HANIKO ARIHYOSHI said...

bestnya dpt oliday.....teringin sgt nak g langkwi...tp uhuh x pernah n x de peluang pun...adui!!!

noor afzan said...

wah2..
bestnyer pi jalan2 ke langkawi..
teringin gak nak pi..
x penah sampai..
(pecaya x?)

sarakay said...

AKU SANGAT SUKA GEOPARK!!!!

Fanapicaholic said...

kak wani : Hehe..lamenye kak wani tak g sane ek.. nnt dapat bby, leh la bawak bby jalan2 kat sane.. hehe

bebe : Masyeh sayang!

Ruby : Jom la pi jalan2 ruby oi.. ;)

Haniko : eh..penang tu dekat je ngan Langkawi.. akak kene g ni..

Afzan : Sangat tak percaya.. hehe! :D

Sara : I pun suke! mana u pigi? rindu kat u! :D

Anonymous said...

ade ajer la si ina nieh.. ape dia buat kat sane?? dia p ngan sape fasha? pst..pst... g ngan bf dia ke? ehhehe... gosip2...:P..
-kak ieka-