Monday, July 20, 2009

It's Baby Time :D

Baby Salikin :D

Asalamualaikum and hye..
Saya masih lagi dalam mood photoshoot. Hehe.. Tak tau pesal, lately ni..saya agak stress dengan something agaknya. So, nk buat saya lupe dengan 'something' itu, saya isikan masa lapang dengan hobi mengambil gamba. Kali ni, gamba baby! yeay! :D

Actually, saya berpeluang shoot gamba anak classmate saya masa skola menengah dulu. Nama nye.. Yuli. She have a cute little baby daughter, yang berusia lebih kurang 10 bulan. Namanya Fadhila Salikin. Hehe.. last time jumpa Salikin masa dia berusia 60 hari, btul2 lepas mummy dia habis pantang. Setelah lamenye berjanji dengan Yuli nk tgk anak dia, saya berpeluang jumpa dia n baby on last Saturday. Saje je ajak jumpa dia, then nk shoot gamba anak dia skali. Nk test amik gamba baby plak.. hehe.

Saya ingatkan senang nk shoot gamba baby ni, rupanya susah jugak.. hehe. But, nasib baik baby Salikin ni best. Dia tak banyak kerenah, tak cranky pon. Dia sangat ceria! Rajin je dia nk tunjuk gigi 4 batang yang baru tumbuh tu. Hehehe. Comel nye!! Here are some pictures that I took.. ;)















Had a great evening that day, dapat tgk baby n mummy yang ceria. But, yang tak bestnye.. masa tengah best shooting, tibe2 saya terdetect something pada gamba yang dh saya amik. Cek punya cek, ada FUNGUS! Camera ku ada FUNGUS!! Aaaa..mencik. Nk kene service la plak DSLR kesayangan ku ini..

Nasib baik dapat shoot gamba baby siap2.. kalau tak, tak pasal2 ada 'tanda lahir' tambahan plak kat muka si Salikin ni.. hehehe. Thanks to Yuli kerana kesudian dia memberi peluang kepada saya utk shoot gamba anak dia.. Salikin memang cute! Sangat2! Thanks Yuli.. :)

Ps : Mesti si Mummy Yuli sakit2 sendi lepas shooting, asik dok lambung si Salikin je.. confirm penat. Hehe!

Cheers!
- Fana a.k.a Farsha

9 comments:

Warnawanie said...

jgn lupe amek gambar 'Aaron Azhar' lepas ni yer....

Fanapicaholic said...

huiyooo...Aaron yu! :)
Kelasss nama itu..:D

Wajib kak wani..mmg kene amik gamba baby Aaron nnt! Tak sabar!

FaNaQiLa said...

Wah...fana! baby yuli ek? bila u jumpa yuli ni?

hehe..tahun depan u kena amik pic my baby pulak k? hihi

HaliaManis said...

suka gamba ke-9 itu..sungguh aerobatik...sgt cute..aoron azhar?? so klass!!

noor afzan said...

hari tu pun ada jumpa si kecik nih kat mcD bersama ibunya~
sangat comel..
geram tengok..

Aiesh said...

Assalamualaikum....

Saye suka tgk gambar2 yang awk ambik. Especially pics kat Melaka. Ceria jer...
Nak tanye n bantuan... mcm mane ek nak dapat mp3 lagu zainal abidin tu... Ada sorang kawan saye ni minat sangat dengan lagu tu. Dah lame kiteorg cari. Cept dari candidsyndrome bolgspot, tak tau dah nak cari kat mane. Tlg ye....

HANIKO ARIHYOSHI said...

so sweet...cntk2 n sukanya!!!
btw ...i like ur blog header!!

Fanapicaholic said...

FanaQila : Hey yu! :) I jumpa dia sabtu lepas.. tahun depan baby u lak? Boleehhh...dah preggy ke ni? :D

HaliaManis : thanks che jah! aaron yuu.. sangat hot nama tu k..:P

Afzan : Afzan, cepatla kawinn! :D

Aiesh : Hi Aiesh :) Thanks sbb sudi baca blog saya.. pasal lagu Oh Bulan tu, mmg susah nk cari. But, saya ada mp3 dia.. if nk, saya leh emailkan. Bg ur email nnt k..;)

Haniko : Thanks kak haniko! :)

Linie said...

FANA...i found you here...
OMG I never met YULI after he wedding and x pernah jumpa Salikin pun...
But I saw both of them here in your blog...
:)