Sunday, May 31, 2009

Minggu Kahwin Sedunia :P

Asalamualaikum and hye.. ;)

Setelah lame tak update blog, hari ni dengan penuh bersemangatnye, saya nk update blog. Al-maklumla, hari ni.. seharian g attend wedding kawan2 je. Hehehe.. Minggu ni dah start cuti sekolah, sememangnya time cuti sekolah, memang akan banyak undangan ke majlis kahwin..

Hari ni, 31 Mei 2009, banyak wedding invitation famili saya dapat. Mak n abah saya dapat 7 jemputan! Huiyoo.. hehe. Saya pulak, dapat 3 jemputan. So, kami anak2 beranak kene bahagikan diri masing untuk pergi ke semua majlis2 tersebut..

Alhamdulilah, hari ni...saya ditemani dengan teman setia saya, si Kioshii. Dah lebih sebulan Kioshii berada di Kulim, outstation. Dia dapat balik minggu ni, so..berpeluanglah kami untuk pergi ke wedding kawan2 same2... Terima kasih ek Kioshii.. :) hehehe...

Jelin and Wawa :D

Wedding pertama yang saya pergi, dekat je..Kat kampung sebelah. Wedding Wawa dan Jelin. Wawa ni, kawan kelas saya masa Form 1 dan Form 2. Dan husband nye plak, satu kampung dengan Kioshii. So, bonus la.. sbb kawan kami kawin.. hehehe. Sebelum ke majlis kawin, sempat lagi saya ajak Kioshii g cuci kereta. Hehe.
We arrived there about 1.10 pm.. Best sangat, sbb berpeluang jumpa kawan2 skola yg dah lame tak jumpa. Kebetulan, kawan2 ramai yg duduk satu kampung dengan Wawa, so dapat la jumpa ramai members.. Ada yang dah kawin, ada yang dah ada anak and babies, ada yang dah tunang.. Hehe.. Sempat jugak bergamba dengan pengantin and kawan2 yang ada...

Most of yang saya jumpa.. semuanya perempuan. Hehehe.. Jumpa Ija and her 3 months daughter.. Insyirah Batrisya..Jumpa Ida with her 1 year old son, Dadat. And dia preggy utk baby kedua. hehe. Then jumpa jugak some of the girls yang masih available, hehe.. Sara, Nani, Ila, lini, Che, Elliz. I even met some of my juniors, Chot, Gie and also Fiza. Even, Mr Zul and Ina.. and their son, Mohd Aqil Farish yang baru je masuk sebulan, dah datang kenduri.. hehe. The baby is so tiny.. ;).. Then, berpeluang jugak jumpa Fieda and Id.. and also pasangan tunang, DIn and Siti. Hehehe..

Saliza and Baby - Insyirah Batrisya..



With Zie.. :)

Hot mama - Ida
and Linie...



With all the girls.
- Lini, Ila, Sara, Me, Nanie, Che, Pengantin Cun dan Eliz..

Zul and Wife - With their first baby..
Mohd Aqil Farish

Selesai je snap some pictures kat umah Wawa, saya dah Kioshii terus gerak ke UPM. Kat UPM ni, kawan masa saya skola rendah dulu. Siti Nazlia.. Dia ni masa skola, lemah lembut je orangnya.. and sangat sweet. Tibe2 je dapat sms dri dia kata dia nk kawin. Hehe.. dah jodoh kan? Kami sampai sane dalam pukul 2.30 pm.. My old fren, Shima pun ikut skali. We tag along masa kat highway. At Nazlia's wedding, jumpa dengan Tasha and Hubby plus baby. Si Naufal. Dah makin besar dan cute dia.. hehe. geram sangat tgk pipi dia! :)

Tasha, Shima, Nazlia and me.. ;)

Mohd Naufal Syahmi
Hehe.. Dia pandai senyum dh skang..

After makan and chit chatting, kami pun minta diri, sbb nk g satu lagi majlis. Gerak keluar dari UPM around 3.00 pm, terus ke rumah Faten ( adik angkat saya ) di Sri Aman, Puchong. Actually, kakak Faten yang kawin, ehehe..Nurashikin namanya. Disebabkan, kami rapat dengan Faten.. kami pn datang ke umah dia. Sampai kat umah dia pon dah nk dekat kul 4.. tgk2, meja ngan kerusi dh siap kemas dah. Hehehe.. but, kami pergi jugak, and mak dia pun happy sbb tgk kami datang. Disebabkan umah dia dah takde orang, kami pon meronggeng kat atas pelamin.. sbb pelamin dia sangat cantik! Nmpak macam English Theme.. heheh..

Then, we go back at around 5.30 pm.. Saya dan Kioshii pon dah keletihan, so kami balik terus. But, walaupun kami letih berjalan seharian, it was a great day. Dapat tgk kawan2 kawin.. and dapat get in touch dengan kawan2 lame.. Masing2 dah ada haluan masing2.. hehehe.. seronok tgk dorang.

And.. as usual, bile g kenduri kawin.. mesti diselubungi dengan soklan cepumas.. " Ko bila lagi nk kawin dengan Kioshii ko..? ".. hehehe. Sudah kami agak, soalan itu akan terkeluar dri mulut kawan2...

Kalau dulu, kami akan jawab.. " Insyallah.. lambat lagi kot.."


Tapi sekarang...

" Insyallah, tengah mengumpul la ni.. tahun2 depan kot...doakan kitorang yeh.. :D"


Aminnnnn.. hehehehe....


Cheers!
Fana a.k.a Farsha.. ;)

9 comments:

hanida lavida said...

jumpa blog akak :)
ni wawa kawen harini kan kan?

Fanapicaholic said...

hey yu!
jumpa kat sini plak ek! :D
haah..;) kawin kak wawa la ni..
ada ke tadi??

YATIEsakurokawa said...

oh abg zul da kawen eh?? dgn sape tu??
~naufal sgt chumell!! geram3!! =p

Hana Jaffar said...

kawen jgn lupa ajak! :)

Fanapicaholic said...

yatie : anak sedara awak mmg sangat cute.. hehehe.. abg zul dah kawen la yang.. dengan sarina.. kenal tk?

Hanna : Of course i akan ajak u darling! :)

FaNaQiLa said...

wah..btl la. but u missed my wedding pic. huhu...

sorila xjemput u secara rasmi to my wedding. uploadla lagi byk2 gambar masa nazlia kawen..nak tgk.

sarakay said...

Aku pun tolong Amin kan!

noor afzan said...

sgt rugi lex dapat gi..
sebab..time nih balik kampung..
cousin pun kawen 30 May 2009 kat Terengganu..
kalau diikutkan ada lagi sorang member kat Shah Alam kawen 31st May..tapi xdapek nak pegi juga..
huhu~

Ramainyer yang farhana jumpe yer...
jeles gitu..

Linie said...

I was here too...hahahahahhaha