Sunday, May 31, 2009

Minggu Kahwin Sedunia :P

Asalamualaikum and hye.. ;)

Setelah lame tak update blog, hari ni dengan penuh bersemangatnye, saya nk update blog. Al-maklumla, hari ni.. seharian g attend wedding kawan2 je. Hehehe.. Minggu ni dah start cuti sekolah, sememangnya time cuti sekolah, memang akan banyak undangan ke majlis kahwin..

Hari ni, 31 Mei 2009, banyak wedding invitation famili saya dapat. Mak n abah saya dapat 7 jemputan! Huiyoo.. hehe. Saya pulak, dapat 3 jemputan. So, kami anak2 beranak kene bahagikan diri masing untuk pergi ke semua majlis2 tersebut..

Alhamdulilah, hari ni...saya ditemani dengan teman setia saya, si Kioshii. Dah lebih sebulan Kioshii berada di Kulim, outstation. Dia dapat balik minggu ni, so..berpeluanglah kami untuk pergi ke wedding kawan2 same2... Terima kasih ek Kioshii.. :) hehehe...

Jelin and Wawa :D

Wedding pertama yang saya pergi, dekat je..Kat kampung sebelah. Wedding Wawa dan Jelin. Wawa ni, kawan kelas saya masa Form 1 dan Form 2. Dan husband nye plak, satu kampung dengan Kioshii. So, bonus la.. sbb kawan kami kawin.. hehehe. Sebelum ke majlis kawin, sempat lagi saya ajak Kioshii g cuci kereta. Hehe.
We arrived there about 1.10 pm.. Best sangat, sbb berpeluang jumpa kawan2 skola yg dah lame tak jumpa. Kebetulan, kawan2 ramai yg duduk satu kampung dengan Wawa, so dapat la jumpa ramai members.. Ada yang dah kawin, ada yang dah ada anak and babies, ada yang dah tunang.. Hehe.. Sempat jugak bergamba dengan pengantin and kawan2 yang ada...

Most of yang saya jumpa.. semuanya perempuan. Hehehe.. Jumpa Ija and her 3 months daughter.. Insyirah Batrisya..Jumpa Ida with her 1 year old son, Dadat. And dia preggy utk baby kedua. hehe. Then jumpa jugak some of the girls yang masih available, hehe.. Sara, Nani, Ila, lini, Che, Elliz. I even met some of my juniors, Chot, Gie and also Fiza. Even, Mr Zul and Ina.. and their son, Mohd Aqil Farish yang baru je masuk sebulan, dah datang kenduri.. hehe. The baby is so tiny.. ;).. Then, berpeluang jugak jumpa Fieda and Id.. and also pasangan tunang, DIn and Siti. Hehehe..

Saliza and Baby - Insyirah Batrisya..



With Zie.. :)

Hot mama - Ida
and Linie...



With all the girls.
- Lini, Ila, Sara, Me, Nanie, Che, Pengantin Cun dan Eliz..

Zul and Wife - With their first baby..
Mohd Aqil Farish

Selesai je snap some pictures kat umah Wawa, saya dah Kioshii terus gerak ke UPM. Kat UPM ni, kawan masa saya skola rendah dulu. Siti Nazlia.. Dia ni masa skola, lemah lembut je orangnya.. and sangat sweet. Tibe2 je dapat sms dri dia kata dia nk kawin. Hehe.. dah jodoh kan? Kami sampai sane dalam pukul 2.30 pm.. My old fren, Shima pun ikut skali. We tag along masa kat highway. At Nazlia's wedding, jumpa dengan Tasha and Hubby plus baby. Si Naufal. Dah makin besar dan cute dia.. hehe. geram sangat tgk pipi dia! :)

Tasha, Shima, Nazlia and me.. ;)

Mohd Naufal Syahmi
Hehe.. Dia pandai senyum dh skang..

After makan and chit chatting, kami pun minta diri, sbb nk g satu lagi majlis. Gerak keluar dari UPM around 3.00 pm, terus ke rumah Faten ( adik angkat saya ) di Sri Aman, Puchong. Actually, kakak Faten yang kawin, ehehe..Nurashikin namanya. Disebabkan, kami rapat dengan Faten.. kami pn datang ke umah dia. Sampai kat umah dia pon dah nk dekat kul 4.. tgk2, meja ngan kerusi dh siap kemas dah. Hehehe.. but, kami pergi jugak, and mak dia pun happy sbb tgk kami datang. Disebabkan umah dia dah takde orang, kami pon meronggeng kat atas pelamin.. sbb pelamin dia sangat cantik! Nmpak macam English Theme.. heheh..

Then, we go back at around 5.30 pm.. Saya dan Kioshii pon dah keletihan, so kami balik terus. But, walaupun kami letih berjalan seharian, it was a great day. Dapat tgk kawan2 kawin.. and dapat get in touch dengan kawan2 lame.. Masing2 dah ada haluan masing2.. hehehe.. seronok tgk dorang.

And.. as usual, bile g kenduri kawin.. mesti diselubungi dengan soklan cepumas.. " Ko bila lagi nk kawin dengan Kioshii ko..? ".. hehehe. Sudah kami agak, soalan itu akan terkeluar dri mulut kawan2...

Kalau dulu, kami akan jawab.. " Insyallah.. lambat lagi kot.."


Tapi sekarang...

" Insyallah, tengah mengumpul la ni.. tahun2 depan kot...doakan kitorang yeh.. :D"


Aminnnnn.. hehehehe....


Cheers!
Fana a.k.a Farsha.. ;)

Thursday, May 28, 2009

Lamanya tak update blog!

Asalamualaikum and hai... Blog saya agak 'Bersawang' sejak kebelakangan ini.. Minta maaf sangat2 kepada mereka yang selalu berkunjung ke blog saya, sbb dah lebih 2 minggu tak update blog, saya terlalu busy dengan kerja2 di opis.. hehe. Al-maklumlah, keje skarang memang super duper hardcore.. hehe. Insyallah, saya akan update blog saya nnt, bile ada story best. Sebenarnya, banyak aktiviti saya.. cume saya tak sempat nk story..
Anyway, last weekend saya spend most of my time with 2 of my angels, Elia and Fhateem. Glad to spent time with them. However, nnt saya story mory ek apa aktiviti kami. Kali ni, saya nk langsaikan hutang tag dengan kakak saya.. plus, dah lame saya tak buat tag... yeay! :)

Tagged by BEDENALICIOUS :)


1. Kekasih saya adalah : Kioshii ;)


2. Saya sedang mendengar : Terlanjur Cinta - Rossa ft Pasha Ungu...

3. Mungkin saya patut: Tido lebih dari 8 jam.. nk qada tido 2 minggu lepas..


4. Saya baru sudah : Mandii.. (11.12 pm baru nk mandi.. gileee..)

5. Beza rakan, sahabat, kawan : Semuanya sama.. istimewa dalam idup saya..

6. Saya tidak faham : Kenapa manusia suka menindas sesama sendiri..?


7. Saya perlu mencari: Idea untuk update blog saya.. asik takde mood je nk story kat blog lately ni.. aaaa...

8. Ayat terakhir yang dikatakan kepada saya : " Tunggu k.. orang akan cari keje lain.. Insyallah.." - Anonymous..
9. Makna kehidupan : Hidup terlalu singkat untuk ditangisi.. Jadi, jangan bersedih lagi.. sebaliknya nikmati apa yang kita ada stakat ini.. weeee...:D

10. Cinta itu adalah: Kioshii.. :D


11. Saya paling suka : Spending some quality time with my Family, Angels and Friends.. ;)
12. Saya akan cuba : Memikirkan kereta apa saya nak beli.. hahaha.. ( poyo jek )
13. Mengapa rakyat Malaysia suka menggunakan LAH di akhir ayat mereka : Emm..mungkin perkataan LAH tu membuatkan mereka lebih nampak MALAYSIA.. :D haha.. tah pape je.. :P

14. Telefon bimbit saya : Nokia 5800 Express Music


15. Katil saya : Single Bed, beli tahun 1999, spring dah patah... tunggu masa je nk rosak.. :P


16. Soalan yang bagi saya tidak perlu ditanya : " Perlu keee...? "
17. Teknologi adalah : Keperluan yang perlu ada pada setiap diri manusia..:P

18. Bagaimana saya boleh memasak masakan yang saya paling pandai masak : La... belajarlah dengan mak, pastu tau la.. adoii...


19. Semalam : Saya tido 3 jam je, sbb buat keje nk kejar dateline... :(


20. Hari ini : Saya berjaya siapkan kerja saya berdasarkan timeline yang dah dibuat..yeay!


21. Malam ini saya akan : Tido dengan penuh nyenyak..


22. Esok pula saya akan : Pergi keje..and setup PC baru.. yeay!
23. Saya betul2 inginkan : Diri yang sentiasa Positif.. :)
24. Badminton atau futsal : Futsal of course...

25. Karaoke : adalah hobi saya bersama Kioshii.. ;D
26. Kereta : Nissan Sunny tahun 1983..:D lagi tua dari umur saya.. hahaks..
27. Bilik yang terang atau gelap : Malap.. ( Bole? ) :D
28. Makanan jepun adalah : Makanan kegemaran kawan saya.. si Bebe.. :D ( Btul tak bebe? )
29. Ayat terakhir yang nak anda katakan pada seseorang : Sayang bangat sama kamu...
30. Siapa yang anda tag : Elia Juaini, Fhateem, Yon, Ee, Ruby Rina Keiko. ;)

Sunday, May 10, 2009

Kisah Mesin Basuh Mak

Asalamualaikum and hye..
Bersempena dengan Hari Ibu hari ini.. saya ada satu kisah yang ingin saya kongsikan di blog saya..

Semenjak saya dah mula bekerja di company baru di Damansara, pagi2 saya akan gerak ke opis pada pukul 7.40 am. Pada hari pertama, saya keluar 7.30 am, sbb saya tau Damansara se
lalu jem. So saya tak tau nk budget pukul brape.. so, saya kuar 1 jam setengah awal. Hasilnya? Saya sampai opis pukul 8.40 am.. huiyoo.. jem kat Damansara memang teruk. Hari pertama saya kerja saya dah pk, " mampu ke hari2 nk tempuh jem ni..? "..

Setelah pergi keja selama 4 hari yg lalu, memang mencabar. Sebelum ni, opis saya kat
Subang Jaya. Nak pergi memang takde jem langsung, cume kadang2 je kene jem. Itu pon tempias2 jem je. Hehe. So, saya tak pernah experience kene jem yang teruk. Bila lalu Damansara hari2 ni, memang sakit kaki. Saya bawak kereta manual, kereta lama plak tu. So, clutch pedal dia tersangatla keras. Mak ngan abah slalu suruh saya pegi worksyop, lembutkan skit clutch tu. Saya tanak, sbb saya kate saya dh biase..
Nasib baik, keja kat tempat baru ni ok. Plus, saya dapat boss yang sporting and flexible. Jadi.., dia bagi kelonggaran kepada saya untuk datang lewat skitttt.. je dari pukul 9. Dia kata.. "Cube awak kuar umah kul 8.30.. mungkin boleh sampai dalam masa 40 minit..". Even.. yonn, opismate baru saya pon kata, kalau kuar kul 8.40 camtu, leh sampai kul 9.15..

Em.. best jugak tu.. leh bgun lmbat skit. Hehehe. So, pada hari kedua saya nk g keje kat tempat baru, saya plan nk kuar umah kul 8.40. Pukul 7.30am saya bangun. Saya mandi dan terus bersiap nk g keje. Masa saya nk gosok tudung saya, saya keluar bilik.. then, saya ternampak mak saya tengah cuci baju kat dalam toilet. Saya pun pelik, sbb selalunya mak basuh baju pakai mesin basuh.

Saya tanye pada mak,

Saya : Mak.. kenape mak cuci baju kat toilet ni..? Kenapa tak pakai mesin basuh?

Mak : Mesin basuh rosak la dik.. sbb tu mak cuci pakai tangan je..

Saya : Eh? Bile masa rosak? tak tau pon?

Mak : Dah seminggu lebih dah.. washer dia ada masalah, tapi still boleh spin lagi. lepas mak cuci pakai tangan, mak masukkan dalam mesin basuh utk spin. Kering skit sblm jemur..


Saya : Habis tu.. dah seminggu la mak cuci baju pakai tangan?

Mak : Haah la.. abis tu...

Saya tak tau kenapa, masa tu saya terasa sangat tersentuh. Mungkin kerana saya tak sanggup nk biarkan mak cuci baju pakai tangan. Lame2 nanti mesti mak sakit pinggang. Dan saya terkilan sebab saya lambat tahu seminggu pasal benda ni. Selame ni saya keluar rumah awal pegi keje, sbb tu saya tak tau apa yang mak buat lepas tu.. :(

Pagi tu, saya pergi keje.. saya lalu jem 30 minit pon saya tak perasan. Dok pk kan mak cuci baju dalam toilet tu. Yup, saya mengaku, mak saya masih cuci baju saya.. dan mak tak pernah kata ape2. Saya tak tau kenapa, saya malu..
Balik malam tu, saya ajak adik bradik saya pergi ke kedai elektrik terdekat. Saya survey harga mesin basuh. Mak kata nk repair je, tapi saya tau.. mak takkan panggil org kedai utk repair dalam masa terdekat. Mak pk duit. Mak memang camtu. So, saya pergi survey, niat di hati nk belikan mesin basuh baru utk mak. Masa kat kedai elektrik tu, macam2 mesin basuh saya jumpa. Ingat nk terus beli. Tapi kakak saya sarankan, tanya mak dulu. Kalau dia tak approve, dia tak pakai nanti. Alaa... baru nk buat surprise.

Keesokan paginya, saya cakap dengan mak, saya nak belikan mesin basuh ba
ru...

Saya : Mak.. adik ade bende nk ckap ni. Tapi syaratnya, mak kene setuju je.. takleh tak setuju.

Mak pandang saya dengan penuh pelik...


Saya : Adik nak belikan mesin basuh baru untuk mak.. yeh?

Mak : Eh.. nk buat ape? takpe.. mak boleh basuh pakai tangan..

Saya mencebik.. : Ala.. tanak la, adik tanak mak sakit pinggang..

Mak : Dari adik guna duit adik beli mesin basuh baru, baik adik guna duit tu utk lembutkan PEDAL CLUTCH KERETA ADIK.. lagi elok..


Pada saat ituu... saya tak tau kenapa saya nk nangis.. Mak...kenapa dalam keadaan macam ni pon, mak masih pkkan pasal anak mak yang sorang ni.. Saya rasa sangat terharu, sbb mak langsung tak pk kan sakit pinggang dia, tapi dia pkkan sakit kaki saya sbb nk tekan clutch pedal yang keras hari2...

Ya Allah.. sesungguhnya, hati seorang IBU tu terlalu mulia..sentiasa pkkan anak2 dia...walaupun perkara itu sekecil hama, dia tetap mengutamakan anak2 dia..


.:: Surat Untuk Mak ::.

Mak..

Adik terlalu menyayangi mak, sepenuh hati ini. Adik tau adik bukan anak yg baik, selalu buat mak sakit hati. Kadang2 mak sambut adik balik keje dengan senyuman, tapi adik balas dengan muka masam, sbb terlalu penat bawak kereta dalam jem. Mak, tak pernah sekali pon mak tak tanya anak2 mak dah makan ke belum kn? Kadang2, pagi2 buta mak dah bangun sbb nk masakkan nasi goreng untuk adik bawak g keje.. mak tau2 je adik lapar kan?


Mak..
Dari hari pertama famili kita duduk rumah ni, sampai la sekarang.. mak slalu bangun pukul 3.00 pagi kan, sbb nk tutup aircond bilik anak2 mak. Mak kata, kene tutup, sebab nnt bil elektrik mahal. Mak lah yang bangun pagi2, pastu tutup kan. Mak jugak yang gerakkan anak2 mak pagi2.. sbb tanak kami semua terlewat g keje..

Mak...
Mak tau tak, masakan mak sedap sangat2... Even ayam goreng kunyit mak pon sedap, tak same langsung dengan kedai.. Mak selalu masakkan macam2 makanan untuk keluarga mak. Tapi mak mesti sedihkan? Sebab kadang2.. mak penat, so lauk mak tak banyak macam biase. Tapi ade je soalan yang terkeluar.. " Ini je lauk? ".. Jahatnya mulut anak mak ni kan, tak bersyukur langsung.. Sedangkan ada je lauk atas meja tu, tapi tetap nk tanye cam tu sbb nk sakitkan hati mak..


Mak...
Keluarga kita selalu keluar makan kan? Kadang2 kita suke g makan kat kedai tomyam kat Putra Perdana tu. Anak2 mak suka makan lauk Ikan Siakap Masak 3 Rasa. Kadang2, mak kene order 2 ekor sebab takut tak cukup. Tapi, adik selalu perasan, mak tak pernah usik ikan tu. Bila anak2 mak pelawa, mak kata mak tak minat nk makan ikan. Adik tau, mak tak makan sebab mak nak bagi anak2 mak makan.. mak takut lauk tu tak cukup, so.. sbb tu mak tak amik.. kan mak?

Mak..

Kadang2.. adik ada masalah dengan tempat kerja, masalah dengan kawan2.. adik selalu buat muka masam, tak banyak cakap. Adik selalu diam, duduk dalam bilik. Mak mesti tanye, kenapa? Tapi adik tak cite kat mak, sbb tanak susahkan mak.. Malam tu jugak, mak masakkan lauk Kari Ayam sebab mak tau adik suke. Pandai mak kan.. pandai sangat amik hati anak2 mak, tapi.. anak2 mak ni tak pandai langsung amik hati mak...

Mak..
Hari ini hari ibu.. adik nk buat sesuatu yang istimewa utk mak, tapi adik tak tau camana. So, adik bangun awal.. adik keluar belikan breakfast. Adik ingat nk masak, tapi adik tak pandai. Jad
i, adik belikan nasi lemak utk mak ngan family.. tak seberape pon berbanding apa yang mak buat, tapi adik just nk buat sesuatu untuk Mak.

Mak..
Hari ini hari ibu, pagi ni mak masih basuh baju kat toilet.. adik cakp, adik nk belikan mesin basuh baru petang ni.. tapi mak tanak. Mak siap cakap, kalau adik beli, mak tanak amik dan mak akan letak mesin basuh tu dalam bilik adik. Ala.. mak, jangan la macam tu. Adik cume nk ringankan beban mak.. adik tanak lame2 nanti mak sakit pinggang sbb basuh baju.. adik tetap nak belikan mesin basuh utk mak. yeh mak?

Mak..
Hari ini hari ibu...SELAMAT HARI IBU mak.. adik doakan mak sentiasa dipan
jangkan umur, sentiasa dilindungi ALLAH S.W.T dan sentiasa dikurniakan kesihatan yang baik. Adik tau mak dah banyak berkorban untuk keluarga mak. Terima kasih mak.. tak terbalas segala jasa dan pengorbanan mak selama ni. Adik akan cuba jadi anak yang terbaik.. dan adik janji, adik akan sentiasa jaga mak dan keluarga kita...

Adik sayang mak.. terlalu sayangkan mak.. Love you Mak...

Mak saya..
Puan Fatima Binti Osman

Nukilan dari anak mu,
Farhana Wahab
( Fana a.k.a Farsha )

Wednesday, May 6, 2009

It's ABAH's Birthday.. ;)



Asalamualaikum and Hye.. ;)

Rase macam baru je kita sambut birthday abah yang ke 51..kan? Pejam Celik.. dah setahun berlalu.. Smalam 050509, it was ABAH's Birthday. Tarikh 050509 ni.. ada kisah yang tersendiri.. Semalam.. seekor hamster yang kami bela dah mati, si Ichii.. sedih jugak, sbb antara semua hamster2 yang ada, dia sangat manja dan baik.. dia lah yang paling gebu.. dia mati semalam..:( maybe sbb dh tua.. lame jugak dia hidup dengan famili saya.. dekat 3 tahun jugak..

Semalam jugak.. saya baru start keje tempat baru... :)

Semalam jugak.. saya g celebrate birthday Abah with family, mama and bapak.. Tapi masa dalam pejalanan, kereta rosak.. Saya pun dah tension, sbb smalam badan penat sbb masa g keje kene tempuh JEM yang hebat.. tapi abah saya rilek je buat muka cool.. nasib baik ada orang tolong, and last2 skali.. AAM datang tow kereta.. and maybe sbb smalam birthday abah, abah dapat special privilege naik LORI TOW.. hehehe.. Sian abah.. xpasal2 kene balik naik lori..

Pape pon, banyak perkara yg jadi semalam.. ada sedih, ada gembira.. but, it was a special day sbb it was ABAH's birthday...

So.. to my dearest Abah..
Selamat menyambut Hari Jadi yang ke 52..
Adik just wanna say that I Love You So Much..
Semoga Abah sentiasa dipanjangkan umur, dibukakan pintu rezeki..
Dikurniakan kesihatan yang baik, sentiasa dilindungi Allah s.w.t..

Mak, Dyana, Rai, Aniq n Adik sentiasa menyayangi Abah tau.. :)
Semoga Keluarga kita diberkati and dikurniakan kebahagiaan selalu.. :)
Happy birthday abah..

Love youu....

Cheers!
- Fana a.k.a Farsha

Sunday, May 3, 2009

My New Hope : )

Asalamualaikum and hye to all.. :) Wahh.. seminggu jugak saya tak update blog. Em.. as some of you know, lately ni, life saya agak terumbang ambing. Bukan terumbang ambing dengan masalah, tapi terumbang ambing dengan perkataan STRESS. Bulan ni pon, kurang aktiviti yang best. Mostly yg best pon, saya lepak dengan famili, jumpa Kioshii, g wedding sedara and kawan2, main gitar and main layang2 ( memang best! :D ).. Hehe.. so takdela produktif sangat bulan APRIL yang lalu.

Now, dah masuk bulan MAY. Saya harap sangat, bulan MAY ini penuh rahmat dan kebaikan buat diri saya dan semua orang yang saya kenali, Insyallah.. :) Apa cerita terbaru saya yang nk saya update kat blog kali ni? Hehehe.. percaya atau tak, 30 April yang lalu adalah hari terakhir saya bekerja di syarikat yang dah saya join sejak April 2008.. Yup, saya berhenti kerja on that day..with 24 hour notice. :D
Kenapa saya berhenti? Emm.. maybe sbb saya nk cari ruang pekerjaan lain, yang lebih sesuai dengan saya. Company sblm ini, sbnrnye ok.. tapi pada permulaan nye la.. Tahun lepas masih ok, cume sejak tahun ini, banyak peristiwa yang kurang enak berlaku pada diri saya yg membuatkan blood pressure saya naik tinggi.. sehinggakan saya mengalami hypertension dan stress yang melampau..

Dari peristiwa saya dimaki dan ditengking, sehinggalah peristiwa saya ditindas dan tak dihargai.. semuanya berlaku pada saya dalam beberape bulan yang lalu. Dan, saya nekad bahawa saya perlu cari ruang pekerjaan yang baru... dan alhamdulilah, saya dapat tawaran lain dalam masa terdekat, dan saya mengambil keputusan utk berhenti dengan notis 24 jam.. hehehe..

Ramai jugak yang terkejut dengan keputusan saya.. sampai kan ada staff kat opis pelik and katakan betapa beraninya saya berhenti 24 jam. Hehehe.. ntahla, saya just pk, kalau saya behenti one month notice, kemungkinan lebih banyak lagi unsur2 'penindasan' yang akan berlaku pada diri saya. Betul tak? So.. saya lebih sanggup bayar sebulan gaji, daripada saya ditindas lagi..But, alhamdulilah..
company saya tu tak mintak ape2.. just bayar RM100 utk cuti lebih yang dah saya amik. So.. memang senang la urusan saya.. setel terus. :) ehehehe..

Despite all the bad things happened while I'm working in the company, there are some good things happened to me also.. ;). Selame setahun sebulan saya kerja di situ, banyak kawan baru yang dapat saya jumpa. Plus, saya berpeluang join company trip and annual dinner. Dapat RM300 utk lucky draw.. hehe. Dapat kenal dengan beberape good chinese people like Ms Chow, Ms Tan, Chew, Ah Fai, Yap, Thai Ling, Mr Lua and Ms Foo. Dorangla yang pernah baik dengan saya, masa saya keje di sane.. :) ( Tak berpeluang amik gamba dengan dorang sbb tak plan nk resign..hehe ).


There are 130 staff in the company, and most of them are chinese. Tapi, awek2 melayu ada la dalam 15 orang camtu. Sempat kenal dengan akak2 customer support, Kak Farah, Kak Pu3, Kak Wan, Kak Faliza, Kak Ina, Kak Faza, Kak Siti and also Nisa. Dorang ni slalu bz, so tak dapat nk lepak lame2.. but, they are really friendly people. There's also Kak Laila, engineer yang baru keje 5 bulan, tapi d
ah rapat. Sbb slalu g lunch dengan dia. Hehe...

Kak Aza and me ;)

But, paling rapat masa keje kat company ni, Kak Aza la.. Dia la teman lunch dari hari pertama saya masuk keje, sampai la last day saya masuk keje.. Dialah yang slalu dengar cerita saya.. masalah saya and rungutan saya. Hehehe.. gonna miss her I guess. Dialah slalu yg bg support kalau saya kalau saya dah tak bersemangat. Dia jugak yang slalu kata pada saya, jangan pedulikan "orang2" itu.. So, to Kak Aza, thanks for all the things that you have done for me.. akak jangan sedih2 tau, Kak Laila ada utk temankan akak lunch. Saya tau akak dah imune dengan keadaan kat opis tu.. hehe. Insyallah, kita takkan lost contact.. Tak puas lagi naik KUDA baru akak tu. Ngiahaha..Orang just harap, apa yang berlaku pada org, tak berlaku pada akak.. ;) Jangan lupe kt orang eh.. :)

Insyallah..saya akan mula bekerja di tempat baru tak lame lagi. Saya cume harapkan, tempat baru ini akan memberi sinar dan harapan baru buat kehidupan bekerja saya.. hehe.. Insyallah.. It's gonna be hardcore werkload like before.. but, I'm ready! Wehehehe.. :)

Cheers!
- Fana a.k.a Farsha