Thursday, April 2, 2009

Kenapekah engkau tak pandai sangat?

Bile Client kata ada bende kene tukar, aku tukar la...
Dah keje aku sebagai seorang designer, and aku yang buat design tu..
So.. bile nk kene tukar.. aku tukar la...
Bukannya aku memandai-mandai nk tukar...
Kenapakah engkau tak pandai sangat??



Aku ni duduk tingkat atas...
Ko duduk tingkat bawah..
Keje aku buat design, keje ko setup design...
So kalau aku kene buat perubahan, meaning ko pon kene buat perubahan...
Susah ke?
Kenapakah engkau tak pandai sangat?

Aku cakap lelok dengan ko, ko nk jerit-jerit..
Aku tak balas pon jeritan ko, sbb aku pk ko jauh lebih tua dari aku...
Dan jauh lebih senior keje dari aku...
So aku cakap elok2...
Tapi ko balas marah2, sampai kan ko boleh mencarut...
Diulangi.. Ko MENCARUT...
Kenapakah engkau tak pandai sangat?

Kite keje satu company...
Maknanya semua department berkaitan dengan satu dan lain...
Kalau nk jual barang, kene ada org pandai cakap, pastu kene pandai buat, pastu pandai pasang...
Orang A tu dah siap cakap, aku ni dah siap buat, sooo.. ko pasang je la...
Kenapakah engkau tak pandai sangat?

Aku tak penah emo2 dalam blog..
Tapi hari ni aku tak bleh nk tahan dahhh..
Terpakse aku coretkan calitan hitam kat blog aku..
Sbb aku dah naik menyampah dengan sikap ko..
Dari minggu lepas ko camni..

Ko ingat ko sorang je banyak keje?
Ko ingat ko sorang je stress?
Ko ingat ko sorang je tension?
Ko ingat ko sorang je nk cari rezeki?

Kenapakah engkau tak pandai sangat.....??????

Note : Kepada reader2 ku.. maafkan saya dengan bahasa2 yang agak kasar daripada biase di atas.. sy tengah bengang dengan sesorang.. and dun wori, 'seseorang' itu tiada kaitan dengan reader2 ku.. dijamin.

14 comments:

E-e-E-leya said...

xpe..i pun nk mencalitkan sedeket keemoaaan di blog i....cume xde mase je...tu je yg bole buat i krg tense sket...

HANIKO ARIHYOSHI said...

maybe minggu ni..minggu meluahkan perasaan kat blog ni....have toooooooo....

Fanapicaholic said...

tula...tah la kenape..
semua nk menyakitkan hati..
rase cam nk lempang org tu laju2 je..
eiiii...

LanaBusyBee said...

bila menyampah mcm farsha menyampah ni,ruby pun selalu rs nk lempang lelaju pastu lari jejauh dgn sekuat hati ahahaha

HANIKO ARIHYOSHI said...

kalo ada org wat hal lagi..surely akan kena lempang laju2....wajib tu!

E-e-E-leya said...

tu la...ngade je kan..hoh..ajk i suping!!...tidak..itu adela feberet i..hihiih

feeza.yusoff said...

^___________________^
1st time sampai sini

Ee said...

kalau dia buat hal lagi ubatnye tempeleng aje... :p

Aza said...

aku tau sape dia..ahaakkss.. dia mmg begitu dari azali gamaknya..aku pon tak paham..sudah dkt 4 thn lebih ku bekerja dgnnya..dia mmg ada angin pasang surut.. tapi dia lupa kita pon ada angin gaks..tunggu jer...bersedialah kau wahai @#$%^&&*..nasibmu takkan selalu baik..

Aqmalaily said...

Sian yu org duk ketuk cmtu.
benci sgt org office kalo cmtu..bagik dier, dier sorang la problem plg besar ya rabbi kan kan?

*hugs*

P.s: Ritu 016 tu yu call ker?

Fanapicaholic said...

ee : memang p0n ee..pasni dah tanak ngadap muka dia..

aza : ahaha.. akak je yg kenai orang itu.. hehehe .. pasni kita ramai2 boikot dia..!

kiyu : Miss u so much kiyu..bile nk mai sini! rindu gilaa kat hanggg!!!!

rinaKeiko said...

wow. org begitu mmg sgt membencikan.
org2 opis sememangnya tak bes!! mereka hanyalah habuk2 yg singgah dlm hidup kita. mmg menyakitkan mata dan hati kan?
ah! persetankan saja mereka. jom kita gi mkn ikan bakar. yu blanja ai ok! *winks* pastu kita kutuk2 psl opismate. budak2 kt opis ai ni pon mcm2 perangai. hari2 la sakit ati. ili je la jd tpt ai mengadu (psl dia kenal org2 kt opis tu)

rinaKeiko said...

oh ya.
bahasa yu ok je.. masih mengekalkan sifat2 perempuan yg sopan.
tak mcm ai. segala carut caci maki semua kluar. tak sopan langsung. hehe *blush*

Fanapicaholic said...

alalal..kecomelan nye ku baca komen mu rina keiko ku..
okeh! dun worry laling..
nnt kita kuar k..
dah lame janji ni, tak kuar2 lagi..
pastu ai banje u mamam k..
promis2.. ;)