Sunday, April 26, 2009

Gitar Baru Saya ; )

Asalamualaikum and hai.. Kali ni, saya nk story pasal gitar baru saya.. hehe.. ;)
Pada satu hari itu, berulang kali Kioshii bertanya pada saya..

" Gitar awak ok tak? " ..

" Gitar awak ada kat umah? "


Eh.. cam pelik je Kioshii ni. Asik tanye pasal gitar je. Sebelum ni memang sy ada 2 gitar, satu gitar Yamaha, satu lagi gitar kapuk biase.. Dah lame dah sy simpan dua gitar ni, sejak dari umur saya 15 tahun. Nak dijadikan cerita, gitar kapuk saya tu dah patah, masa dalam simpanan Kioshii.. dia punye la rase bersalah pada saya, tapi saya tak marah pon.. sbb gitar tu memang dah lame, masa beli dulu pun dengan harga murah.. RM99 je.. hehe. So, memang dah nk tamat riwayat dah kot.

Last Saturday, Kioshii ajak jumpa dia, katanya nk ajak main gitar petang ni. Saya pon kata OK je, since memang dah lame tak jumpa dia.. asik busy dan outstation je dia. Dia datang ke rumah saya.. masa tu pukul 5.30 ptg. Then, dia ajak saya pegi kat kereta.. dia kata nk bg something. Saya dah pelik dah..


Bile saya g kat kete dia.. saya terkejut... Aaaaa... dia beli gitar baru untuk saya. Hehehe.. saya dah tak terkata apa dah time tu, lidah kelu sebab terkejut.. ( walaupun dalam ati sy dah bole agak.. hehe ). Saya tk terkata sbb Kioshii ni pemurah sangat, dah banyak brg dia bagi kat saya. Saya hanya memandang dia dengan senyuman.. dan just berkata.. " thank u so much Kioshii.. dah tak tau nk kata ape.. ". Dan dia hanya membalas senyuman saya.. ( Suka la tu.. buat kite terkejut.. hehe.. )

Malam tu, kami jamming same2 kat depan umah. Selalu kami buat aktiviti ni, since memasing malas nak keluar jalan mane2.. Saya bentang tikar kat depan umah, kami jamming same2.. Ditemani cahaya bulan dan bintang.. cewah! :P Bile saya dengan Kioshii la saya dapat banyak pendedahan tentang cara main gitar dan chord gitar.. and dah banyak lagu dah saya boleh main... Semuanya saya belajar dari Kioshii... ;)

Malam tu saya dan Kioshii dapat main 2 lagi lagu baru, Aizat - I Go ( OST Talentime ) dengan lagu Hujan - Kotak Hati.. bestnye.. ;)
To Kioshii ku.. Terima kasih sangat2 sbb bagi kite gitar. Walaupon awak kata awak bagi kat kita sbb nk ganti gitar yang dah patah tu, tapi saya tau.. awak beli sbb nak buat saya happy. Thanks sangat2 Kioshii.. kita hargai sangat.. Kita sentiasa doakan kebaikan awak dibalas.. dan awak sentiasa dimurahkan rezeki.. :).. Thank u Kioshii.. Smga jodoh kita berpanjangan, Insyallah.. ;)

Lepas ni boleh la kita jamming same2 lagi.. pastu kita cipta lagu sendiri.. hehehehe...

Ps : Teringat masa Kioshii bgi saya gitar.. satu soalan je yang saya tanye masa tu.. " Duit nk kawin dah simpan belom...?? ".. Kioshii pon jawab, " Dah.. jangan risau.. ".. hehehehee...


Cheers!
- Fana a.k.a Farsha

9 comments:

Denalicious said...

poyos...
Xpe2... Sok2 my turn plak nk dpt surprise... hehehhe...

hana said...

nak kahwin dah ke fasha??? :)

Ee said...

soalan last tak tahan.. wahahah. Tapi tu soklan yg same org selalu bagi bal dulu kalau dia belikan pape... :p.

Fanapicaholic said...

Denalicious : Kalau dena dapat surprise dari abg hezri tu, mmd adik takleh lawan la.. :P hehe..

Hana : Hannaaa... lom lagi, perancangan je.. kekeke..:P

Ee : hahaks! Wajib k soklan tu tanye..:) hehehee...

FATIMOIST said...

Wow!
Besh nye... dpt da guitar baru..
Want mine too!
Waaaaa...

Sweet OK korg..
Jeles pon ade gaks..
Bile nak dpt boipren yg tao maen gitar same.. n bole ajar kite jgk..

Sob.. Sob..

(Nie yg semangat nk beli gitar cepat sket..)

HANIKO ARIHYOSHI said...

ohh guitar....
i hav one ... last year bday gift from my frendz...tp al kisahnya...smpai skrang x pandai main....huuhuh harap2 dpt koishi mcm fana ..leh ajarkan..ehehe

E-e-E-leya said...

tibe2...i terharu..rs nk nanges...so sweet la kioshii...kemslm kt die..ckp elia comel kemslam...kikiki

Fanapicaholic said...

fhateem : Hey babe, nnt kita jamming same2 plak ek.. u mesti tau banyak lagu dari i.. hehehe.. ;) cepat tau bli gitar.. :D

Haniko : Hey akak! haha.. insyallah, nnt akan menjelma lelaki itu utk akak..cewah.. :) nnt leh la test main gitar same2.. hehe.

Elia : Bebe ku.. jangan la ngis.. nnt i kem salam kat kioshii.. heheh. rindu yu nii... :)

rinaKeiko said...

uwahh!! suweeeetnya kamurang!! *jeles* :(