Tuesday, March 31, 2009

On the day of Earth Hour.. :)

On the day of EARTH HOUR, the plan was.. to watch Talentime at Sunway Pyramid, and head home to celebrate earth hour in front of my house. Tapi.. bile dah sampai sane, tak jadi plak.. sbb sangkut kat situ.. hehe.. :P

On Saturday, my siblings and I went out at 1.45 pm, selepas keje ye.. hehe. G Sunway Piramid with Kioshii and also Yusry. Sampai Piramid dah kul 2.30, trus g bli tiket wayang. Nasib baik dah book awal2..;) So, ade la tempat nye. We went in for TALENTIME at 3.00 pm.. the movie took about 2 hours. What can I say about this movie, TERSANGAT BEST! And all Malaysian should go and watch this movie.. :) Kerana saya telah pun tewas, dan mengalirkan airmata sebanyak 3 kali sepanjang tgk movie ni... aaa.. malu je dengan Kioshii. Heheh.

After tgk wayang, cadangnye nk terus balik.. tpi biasela, dah kata dalam shopping mall, kami jalan2.. plus, tunang Dyana, si Abg Hezri pon join skali.. hehe. So lengkap la kami adik bradik dengan BF masing2, kecuali Aniq, dia je single and available.. hahaks! Aniq tu baru darjah 3, tapi cakap dah macam tingkatan 3.. ada satu part tu, dia buat muka masam, sambil berkata " Korang ni bercinta tak ingat dunia, tak kesian kat Aniq.." hehe.. dia tak suke, sbb dia je takde pasangan.. hehe. Sori aniq! Nnt kitorang carikan GF satu utk Aniq eh..:) heheh.


Then, saya tetibe dapat satu idea.. saya ajak dorang amik gamba dalam peti mesin ajaib! ( ala.. mesin yang leh amik gamba tu.. ) Saje je.. dah alang2 sume ada kan.. It cost about RM28, Dyana blanje.. hehe.. makasih, sbb dia baru gaji, tu yang berbesar hati dia nk blanje.. ;). Hehehe.. Best sangat, sbb kami masing2 camwhore, boifren2 kami pun dah jangkit dengan prangai kami.. hehe. Plus aniq pun same! So.. inilah hasilnya.. comel tak? :D hehehe...Sori ek, kualiti gamba kurang memuaskan. Gamba dia kecik je.. jenuh nk scan.. heheh..;)

Jangan pelik tgk gamba2 ni.. hehe. Kami semua memang cam gini bile depan kamera. Sampai kan akak yng tlg jagakan mesin ni masa kitorang pose pun gelak tak benti tgk gelagat kami. Heheh. Paling kesian, Abg hezri.. kaler baju dia same dengan screen hijau kat blakang. So baju dia tak nampak, kdang2 baju abg hezri same dengan bg.. :P kamera tak detect.. hehe. Sian dia.. siapa ada awan2 lagi baju dia.. :P hehehe..

Selepas penat amik gamba.. kami g jalan2. .Then, lepas jalan2.. Dyana mencadangkan supaya Abg Hezri blanje kami makan.. and dia pon bersetuju. ( Yeay.. org banjer lagi! ) Hehe.. So
we headed to TGIF.... so at that time pon, dah pukul 7 lebeh, we decided to celebrate EARTH HOUR kat TGIF je. Plus, TGIF akan padam lampu, and pasang candle light.. yeay! Romantik. Hehe.. saya call mak, tanye dia padam lampu tak, dia kata dia padam.. and jiran2 terdekat pun nk padam same.. ;) hehehe.



Tepat kul 8.30, TGIF bergelap.. hanya disinari cahaya lilin! :) best! Even.. ada org countdown kat luar piramid, utk padam lampu.. And seluruh Piramid bergelap selama satu jam ( Kat luar building jela.. dalam psang gak lampu.. hehe ). Kami pon makan dalam keadaan serba kekurangan cahaya, but still enjoy and romantik. Sike tgk rakyat Malaysia yang turut same menyokong kempen ni.. ;)



After dah setel mamam, which was about 9.34 pm ( Kami tggu sampai EARTH HOUR habis ).. we all headed back. Tapi kami ramai2 hanta abg Hezri balik rumah, sbb dia dah banjer! So kami anta dia balik.. hehe..:) Pas hanta dia, kami pun balik, Kioshii hanta kami semua balik umah.. Thanks Kioshii!

It was a great day.. pasni, nk g tgk Talentime lagi skali.. ;) nk nangis banyak kali.. hehe. Pastu.. masa balik, tunjuk kat mak gamba2 yang kami amik tadi.. Mak siap cakap, "Ini kalau tak kawin tak tau la nk cakap....".. Hahaha.. Insyallah mak, inilah bakal2 menantu mak.. doakan kami ye.. hehehe..

ps: Mak pun siap simpan satu copy gamba kami bertujuh dalam wallet dia. Tanda Restu la tu..! :P hehe..Sayang mak!!

Cheers!
- Fana a.k.a Farsha

1 comment:

Denalicious said...

Ala gmbr blur.. Xpe2..
Nanti amik blk smua kat diorg and scan... Hahhaha...