Friday, March 13, 2009

Kami Singgah di Taiping, sebelum ke Penang :D


Poster Sepi Pose ( abah n mak yang nak ) :P

Asalamualaikum.. and hye.. dan salam sejahtera. Hehehe.. Lame ke saya tak update blog ni ek? hehehe.. ada la kot beberape hari.. bukan ape, tersangat la bz dengan keje2 kat opis.. hehe.. So, saya mengambil kesempatan ari ni utk mengupdate blog saya.. :D
Pada 7 hingga 9 March 2009, saya bersama family saya dan jugak jiran saya, telah pergi bercuti ke Pulau Pinang. Wuhuuu! Sebenarnye, dah banyak kali dah g Penang sbnarnye.. tapi slalu balik kampung, kali ni, kami g bercuti dan berjalan2.. hehehe..

BUT...!!! Posting kali ni saya terpakse pecah2kan.. sbb.. gamba masa g Penang ada 700 keping! wahahaha.. gile la.. amik gamba macam ape je saya ni. So, saya akan pecah2kn kisah saya kepada beberape bahagian.. hehe. Cam formal plak ayat saya.. hehe.

Who said abah cannot pose? :D
Mak and Aniq - sangat chumel...



For today, saya nk cite pengalaman saya masa dalam perjalanan nk ke Penang. Saya ajak famili saya g ke Taiping, sbb dah otw kn.. alang2 dah lalu, singgah la.. Famili saya tak pernah g ke Taman Tasik Taiping. So, kami bertolak dr umah dalam kul 7.30 pagi.. siap singgah Slim River, abah jumpa kawan. Then, we headed to Taman Tasik Taiping.

Sampai saja kat sane.. wahhh, seperti biase, sangat cantik dan indah. And my family also fell in love with the place. Adik badik saya pon suke gile masa kat sane. hehe.. Kami tidak melepaskn peluang utk bergamba dan berposing sakan.. :D. Tapi, ngah syiok2 amik gamba tu, bleh plak ujan trun renyai2.. hehe. Tapi sekejap je.. hujan rahmat tu kan! :DThen, after spending about 1 hour kat kawasan taman tu, kami trus g makan kat Restoran DOLI. Setahu saya, DOLI ni memang dikenali ramai di Taiping.. kerana Char Kuey Tiawnye yang sedap.. so, we had our lunch there. My rating, ok la.. sedap jugak. But masa tu ramai orang, so sangat la lembap servicenye.. but overall, sedap jugak la.. :P hehehe. But.. saya rase lagi sedap Char Kuey Tiaw kat Hartamas Square.. wewewew...

Then, kami terus sambung perjalanan kami ke Penang... so, maknanya, cite saya di Penang akan saya smbung dalam posting seterusnya.. ;) hehe.. Tunggggguuuuuu...


Thanks for reading.. ;)

Cheers!
- Fana a.k.a Farsha

1 comment:

rinaKeiko said...

aaaaa takmau tungguuuuu!!!
pachaaa.. cepat upload gambaaaaaa!!!!
XDDDDDDDDDDDDDD