Monday, March 2, 2009

DVD Marathoonnnn.. ;)

Asalamualaikum and hye.. ish, tak pasan lak.. dah 7 hari tak update blog. Hehehe.. Sori ye kepada reader2 ku ( ade ke..? ) :P hehehe.. Bukannya tanak update, keadaan kesihatan tak mengizinkan pulak lately ni.. last 2 week saya dah MC 2 hari. Pertama kali dalam sejarah hidup saya, saya dapat abiskan ubat2 yang doktor kasik.. Yg peliknye, 2 hari lepas saya demam balik. Demam kaw2 plak tu.. sampaikan tengahari buta, saya duduk berselubung dan berselimut, tanpa kipas! Ish.. nasib baik skang dah ok, alhamdulilah..;)

Erm.. selalunya, weekend2 saya dipenuhi aktiviti. Ekceli, weekend baru ni banyak jugak aktiviti saya, walaupon saya demam.. nnt ade pluang saya cite ek? :P hehee. Ni nk share apa yg saya buat masa saya tengah demam2 tu...



Haaaa.. nampak tu? Bersusun DVD saya.. hehe. Saya ni lain skit, kalau perempuan mostly suke masuk kedai PDI, Guess, Esprit and kedai2 baju lain, saya lebih suke shooping kat Speedy Video, My Video Ez, tak pon Tower Records.. hahaks! I love to buy DVDs.. especially cite tempatan yang best2! Hehehe.. Sebenarnya, DVD yg dalam gamba tu saya dah beli masa g Alamanda dengan Kioshii ari tu.. saya borong skali sume. Hahaks.. semuanya cite tempatan. Yup! kalau cite buatan Malaysia, confirm saya beli yang original.. ;). Kalau cite dari oversea, tak tentu lagi beli ori ke tak.. hahaks! ( jahatnye saya.. )


Kelima-lima DVD tu telah pon saya habis tgkk.. sangat best!!... saya ni takde la pandai sangat menilai cerita, but overall, sumenye ada kelebihan masing2..

DVD 1 ( I'm Not Single )
- Tak larat nk tahan senyum and tersipu2 tengok cite ni.. lawak n romantik. Sampai kan berangan la nk g bercuti kat kawasan tinggi n sejuk2 ni.. plus, Lisa Surihani n Farid Kamil nampak sepadan dalam cite ni.. ;) .. tapi rasenye, konsep cite camni banyak orang Barat dah buat.. pape pon, cite ni berbaloi utk ditonton.. ;)

DVD 2 ( Pensil )
- Teringin nk beli DVD ni after tgk movie ni banyak dapat pencalonan dalam banyak anugerah at TV. Jenuh pk, cite ape cite Pensil ni.. sbb pengarahnye india ( M. Subash ).. and pelakonnya pon orang yg same. So, masa ngah dok tgk2 DVD2 kat rack kedai tu, nampak cite ni.. trus sambar n beli!.. Cite ni penuh dengan message kemanusiaan, nilai2 murni, kasih sayang.. and idup berdikari. Tipula saya kata kalau saya tak nangis tgk cite ni.. meleleh jugak saya.. sbb sedih tgk penderitaan orang cacat yg diketengahkan dalam cite ni.. and Ruminah Sidek sememangnye seorang pelakon yang hebat. Memang best dia blakon dalam cite ni.. pape pon, satu percubaan yang baik dari pengarah baru... hehe.

DVD 3 ( Ayat-ayat Cinta )
- Ops.. cite ni dari Indonesia ye.. bukan tempatan, tapi jiran seberang.. hehe. Saya beli sbb ramai sangat kata cite ni best. Lagipon, teringin nk tgk sbb citer ni citer cinta yang berlandaskan prinsip2 Islam. Dan.. sememangnya cite ni sangat best dan sangat menginsafkan. Betapa Islam tu maha hebat.. menyedia landasan yng betul utk orang mencari jodoh.. ( terasa jahil je diri ini.. ).. Cite ni sedihhh.. tak sudah nangis je masa ending diaaa..waaaaa.. so kepada sape tk tgk lagi, tgk cepat.. sangat best!

DVD 4 ( Sepi )
- Cite ni saya tgk kat wayang 2 kali.. pastu saya bli DVD lagi! So.. sememangnya cite ni pada saya teramat bagus! Semua ada.. sedih, gembira, kelakar.. dan kerana cerita ini lah, membuatkan saya berkeinginan nk g Taman Tasik Taiping.. hehe. Cite ni memang best! Tak perlu cakap pape.. sbb memang besttt!!!! :D

DVD 5 ( Kami The Movie )
- Ok.. to be honest, saya hanya berjaya tgk Kami nye episod masa kat TV dulu, hanya 4 episod je.. so, mostly saya tak faham sepenuhnya apa kisah yang sebenar2 yg berlaku. But, cerita dia lebih berkisarkan pasal remaja, dadah, sosial, gig and dunia kehidupan remaja skang ni. Pada saya, ok la.. senyap sangat cite dia..x banyak background music.. hehe. Saya tak brape feel sangat. But berjaya la jugak tgk sampai abis.. :P hehe.

Eh.. tetiba posting ni dah macam column kritikan movie plak ek? :P hehee.. sori guys, just nk share apa yang dah saya tgk. Mana tau.. pas korang baca blog saya, teringin nk bli ke kan? hehehe.. Pasni nk tggu DVD cite Histeria ngan Geng The Movie plak.. sbb, both movies sememangnye best, and berbaloi utk saya bli DVDnye (pada saya la.. )

Okla.. saya nk titon, esok nk keje.. nnt saya update lagi ek..;) Jangan lupe, beli yang original.. ;) Hehehe..

Cheers!
- Fana a.k.a Farsha

4 comments:

Aza said...

Bila bahagia mula menjelma, seakan ku bisa hidup lebih lama..namun harus kutinggalkan cinta ketika ku bersujud...

Hana Jaffar said...

thumbs up! ayat2 cinta :)
hello fasha.i selalu visit your blog, tapi tak pernah bgtau. hhehe

Fanapicaholic said...

Aza : kemain feel plak kak aza ni.. ;P confirm dah tgk ayat2 cinta.. :P hehehe..

Hana Jaffar : hey hanna! orang yang sama nama dengan saya.. time kasih sbb slalu visit, pasni i plak visit ur blog selalu..;)

Aza said...

Aku hanya manusia biasa...kalau xde feel mcm bukan org jerk gamaknya.. :P