Tuesday, March 31, 2009

On the day of Earth Hour.. :)

On the day of EARTH HOUR, the plan was.. to watch Talentime at Sunway Pyramid, and head home to celebrate earth hour in front of my house. Tapi.. bile dah sampai sane, tak jadi plak.. sbb sangkut kat situ.. hehe.. :P

On Saturday, my siblings and I went out at 1.45 pm, selepas keje ye.. hehe. G Sunway Piramid with Kioshii and also Yusry. Sampai Piramid dah kul 2.30, trus g bli tiket wayang. Nasib baik dah book awal2..;) So, ade la tempat nye. We went in for TALENTIME at 3.00 pm.. the movie took about 2 hours. What can I say about this movie, TERSANGAT BEST! And all Malaysian should go and watch this movie.. :) Kerana saya telah pun tewas, dan mengalirkan airmata sebanyak 3 kali sepanjang tgk movie ni... aaa.. malu je dengan Kioshii. Heheh.

After tgk wayang, cadangnye nk terus balik.. tpi biasela, dah kata dalam shopping mall, kami jalan2.. plus, tunang Dyana, si Abg Hezri pon join skali.. hehe. So lengkap la kami adik bradik dengan BF masing2, kecuali Aniq, dia je single and available.. hahaks! Aniq tu baru darjah 3, tapi cakap dah macam tingkatan 3.. ada satu part tu, dia buat muka masam, sambil berkata " Korang ni bercinta tak ingat dunia, tak kesian kat Aniq.." hehe.. dia tak suke, sbb dia je takde pasangan.. hehe. Sori aniq! Nnt kitorang carikan GF satu utk Aniq eh..:) heheh.


Then, saya tetibe dapat satu idea.. saya ajak dorang amik gamba dalam peti mesin ajaib! ( ala.. mesin yang leh amik gamba tu.. ) Saje je.. dah alang2 sume ada kan.. It cost about RM28, Dyana blanje.. hehe.. makasih, sbb dia baru gaji, tu yang berbesar hati dia nk blanje.. ;). Hehehe.. Best sangat, sbb kami masing2 camwhore, boifren2 kami pun dah jangkit dengan prangai kami.. hehe. Plus aniq pun same! So.. inilah hasilnya.. comel tak? :D hehehe...Sori ek, kualiti gamba kurang memuaskan. Gamba dia kecik je.. jenuh nk scan.. heheh..;)

Jangan pelik tgk gamba2 ni.. hehe. Kami semua memang cam gini bile depan kamera. Sampai kan akak yng tlg jagakan mesin ni masa kitorang pose pun gelak tak benti tgk gelagat kami. Heheh. Paling kesian, Abg hezri.. kaler baju dia same dengan screen hijau kat blakang. So baju dia tak nampak, kdang2 baju abg hezri same dengan bg.. :P kamera tak detect.. hehe. Sian dia.. siapa ada awan2 lagi baju dia.. :P hehehe..

Selepas penat amik gamba.. kami g jalan2. .Then, lepas jalan2.. Dyana mencadangkan supaya Abg Hezri blanje kami makan.. and dia pon bersetuju. ( Yeay.. org banjer lagi! ) Hehe.. So
we headed to TGIF.... so at that time pon, dah pukul 7 lebeh, we decided to celebrate EARTH HOUR kat TGIF je. Plus, TGIF akan padam lampu, and pasang candle light.. yeay! Romantik. Hehe.. saya call mak, tanye dia padam lampu tak, dia kata dia padam.. and jiran2 terdekat pun nk padam same.. ;) hehehe.



Tepat kul 8.30, TGIF bergelap.. hanya disinari cahaya lilin! :) best! Even.. ada org countdown kat luar piramid, utk padam lampu.. And seluruh Piramid bergelap selama satu jam ( Kat luar building jela.. dalam psang gak lampu.. hehe ). Kami pon makan dalam keadaan serba kekurangan cahaya, but still enjoy and romantik. Sike tgk rakyat Malaysia yang turut same menyokong kempen ni.. ;)



After dah setel mamam, which was about 9.34 pm ( Kami tggu sampai EARTH HOUR habis ).. we all headed back. Tapi kami ramai2 hanta abg Hezri balik rumah, sbb dia dah banjer! So kami anta dia balik.. hehe..:) Pas hanta dia, kami pun balik, Kioshii hanta kami semua balik umah.. Thanks Kioshii!

It was a great day.. pasni, nk g tgk Talentime lagi skali.. ;) nk nangis banyak kali.. hehe. Pastu.. masa balik, tunjuk kat mak gamba2 yang kami amik tadi.. Mak siap cakap, "Ini kalau tak kawin tak tau la nk cakap....".. Hahaha.. Insyallah mak, inilah bakal2 menantu mak.. doakan kami ye.. hehehe..

ps: Mak pun siap simpan satu copy gamba kami bertujuh dalam wallet dia. Tanda Restu la tu..! :P hehe..Sayang mak!!

Cheers!
- Fana a.k.a Farsha

Friday, March 27, 2009

Oh! Bulan.......

Jatuh cinta dengan lagu ini...

OH! BULAN
( by Zainal Abidin )


oh bulan dimanakah bintang
sudah terlindung di kayu ara

oh sayang dimanakah bujang
sudah menjadi orang perkasa


First time dengar lagu ni, masa bukak website Saiful Nang - www.candidsyndrome.com
Terus jatuh cinta and terus berusaha mencari mp3 lagu ni kat internet.. ;) Last2 jumpa jugak.. Walaupun lagu dia cuma seminit, and lirik dia hanya empat baris, tapi dah cukup buat saya tenang sampai satu hari.. ;)

Saya dah pun add lagu ni kat blog ni.. Supaya reader2 ku pun boleh dengar.... Emm.. best..nye..:D hehehe..


Oh ye, this is Muhammad Rayyan..
Anak kazen saya yg dah pun berusia 5 bulan..
Sblm ni saya penah masukkan gamba dia dalam previous post..
Dah besar dah dia.. Comel kn? :)

Cheers!
- Fana a.k.a Farsha

Monday, March 23, 2009

It's Underwater Time!


Tajuk :
Kami meronggeng di dalam air


Lokasi :
Swimming Pool, Ground Floor, Naza Hotel, Bt. Ferringhi, Pulau Pinang


Tarikh :
7 March 2009 ( 4.30 pm - 7.00 pm )

8 March 2009 ( 5.00 pm - 7.15 pm )


Kamera digunakan :

Olympus U1030SW

Gamba aniq paling smart! :D

heeee... Semacam je Izzah senyum dalam air :P
Syakir - sangat chumell...

Love bird
( kalau aniq tau, confirm dia cubit saya )


Cheers!
- Fana a.k.a Farsha

Monday, March 16, 2009

Akhirnya, sampai jua ke Penang.. :D

Day 01
Finally.. setelah duduk dalam kete lebih kurang 8 jam ( sbb banyak menyinggah ), akhirnya kami sampai jua ke Pulau Pinang.. yeay! sampai jua akhirnya.. Hehehe. ( ini adalah posting sambungan dripada posting sebelum ini, lepas singgah Taiping, kami terus ke Penang ) Hehehe...

Kami sampai di hotel kat Batu Ferringhi, nama hotelnya adalah NAZA HOTEL. Hotel ni btul2 located kat tepi pantai, so agak best jugak.. My family amik Family Suite, harganya RM400 satu malam. So, saya n kakak kongsi duit dengan abah utk bayar hotel, hahaha.. tong2..!:D Skali skale.. hehehe.

Sampai saje, kami dah check in.. tgk bilik.. wahh! best! Mengadap laut.. sangat indah pemandangan nya, walaupon hanya ada laut je kat depan. hehehe. But still can see Pulau Pinang.. cume kadang2 je keadaan berjerebu.. hehe. Lepas lepak dalam 30 minit, masing2 terus salin baju.. sbb nk terjun ke swimming pool!!!! Hahaha.. macam kanak2 je.. since saya ada adik berusia 9 tahun, and anak jiran yang berumur 10 dan 8 tahun, kami join skali jadi budak2! :D hehe. Kami trun ke pool.. dan debush!! Hahaha.. tk tunggu ape, trus terjun je. But, kami ni eksaited nk mandi kolam sbb nk amik gamba kat dalam air.. haha! My sis beli kamera olympus yang leh masuk dalam air tu.. hasilnya, 200 keping dalam masa 40 minit.. gile! :P camwhore tahap dewa...

However, sabar ek reader2 ku, saya akan post gamba dalam air selepas posting ini.. kene tggu giliran plak. :P hehehe.

Handbag2 yang ada kat Chowrasta..

Lampu2 yang sangat cantik..
saya bli 2 set! :D

After mandi manda sampai ptg, balik bilik n trus siap2. After maghrib, kami gerak ke Chowrasta Nite Market..located about 30 minit from our hotel. Jalan2 kat sane, dia lebih kurang macam petaling street. So.. banyak barang yg dijual.. antaranya jam tangan, kasut, handbags, baju, sluar, CD lagu and DVD! DVD kt sane murah ok.. RM4 je sekeping.. but, semuanya cetak rompak laaaa..:D

We all spend time kat situ dalam 3 jam jugak la.. sampai nk tengah mlm. Kitorang jalan sampai hujung, and balik ke kereta dengan menaiki beca.. sbb dah jauh sangat berjalan! :P but abang2 yang bawak beca ni semua peramah.. and hensem2 jua.. :P hehehe.After penat berjalan, we headed back to hotel.. and tidooo...zzzzzzzz....

Day 02
Bangun pagii... gosok gigi... had breakfast at the hotel. And terus gerak kuar dari otel. Destin
asi ari ni... BUKIT BENDERA! Ho yeahhh.. dah lame tak g sane.. last rasenye g masa zaman skola rendah kot. hehe.. so gerak dalam kul 9. Tapi malangnye, kami sesat masa nk cari bukit bndera..dekat sejam jugak la sesat, baru dapat jumpa.

Kanak2 riang.. :P
Abah, Mak and Kak Wan

Keluarga Abg Jiji

Sampai sane, kene bli tiket utk naik tren ke atas.. kami sampai kat situ nk dekat kul 11.. tapi tiket yang ada hanya kul 12.30.. adoi.. kene menapak sejam setengah. Kawasan Bukit Bendera tak banyak berubah, even train yang ada.. skali trip, satu tren je.. no wonder penuh sepanjang masa. Shud be tempat ni leh diupgrade lagi.. tak tau nape dorang tak upgrade. Kami terpakse la melepak sejam setengah kat kafe kat situ..
12.30..naik tren. Penuh sesak ok.. dah la panas.. adoi, basah kuyup dengan peluh dibuatnya. Perjalanan nk naik ke atas makan mase dalam 30 minit. But, nasib baik..sampai atas je dah sejuk... :) So.. terubatla skit. hehe.. sampai saja kat atas...WOW.. cantinye pemandangan. Leh nampak sebehagian dari Pulau Pinang. And i think, walaupon kene tggu lame, panas dalam tren, it's worth it.. :)


Kechomelan :D

Jalan2 kat atas.. amik2 gamba. Takde pape sangat kat atas.. ada kedai2 je..selain tgk pemandangan. But, we all bernasib baik, sbb kul 1.30 ada persembahan ular. So, at least.. kami ada entertainment. Sblm show start, ada sesi amik gamba dengan ular sawa.. aniq dengan syakir berani k! Dorang yang sibuk nk amik gamba dengan ular sawaaaaa.. waaa! Saya yang amik gamba.. pastu ada abg kat situ, "Adik ni dok amik gamba dorang je, tamau amik gamba dengan ular ke?".. haha.. saya terus lari.

Syakir and Aniq pose dengan Ular Sawa.. :D
Tapi rase tercabar plak dengan soalan abg tu. Adik saya umur 9 tahun pun brani, takkan saya tanak kot. So.. saya pon memberanikan diri amik gamba dengan ular. Sambil dijoin oleh Dyana, Rai and Kak Wan. Heeeee... gelinyeeeeeee ... lembik dan sejuk je kulit dia. Saya pegang ular sawa warna kuning...aaaaa.. memula panik! Lame2 dah ok.. siap melingkar kat tengkuk lagi. Yng bestnye, saya sorang je kene.. yang lagi tiga tu pegang skit2 je.. haha. But, it was a great experience.. hey! saya dah pegang ular! :D

Mak n Abah pose jugak tau!

Tngok tu! Dia cium ular tedung tu!
Aksi raja ular dengan King Cobra..
Pastu kami tgk show.. haha.. abg ular ni memang best! Dia ada bakat jadi entertainer. And dia tak abis2 nyakat kitorang, sbb kitorang yang dok depan skali.. hehehe. Ada ular sawa, ular terbang, ular tedung, and King Cobra. Rilek je abang ni pegang ular, siap main2 lagi.. cium la.. eiii.. dasat tul.. tapi, memang best la show dia.. :D

After the show, continue jalan2 kat kedai2.. bli souvenir skit2.. then trun ke bawah. Then.. kami terus gerak ke Kuil Pagoda. Ekceli, saya tak penah tau tempat ni, but jiran saya, Abg Jiji yang kata tempat tu best. So, kami pon g ke sane.. dekat je dengan Bkt Bendera. So, sampai je.. tempat tu Kuil Cina.. besar jugak. Love to see the art there.. tapi kami tak spent lame2 kat situ.. yg best nye tmpat ni, sepanjang tangga nk trun ke jalan besar, penuh kedai.. so, kene trun ikut tangga la.. my dad bawak kete trun, kami2 yg tinggal ni je yang trun ikut tangga.. mostly banyak jual souvenir, baju, toys and macam2 lagi. Jalannye pon tak jauh.. dalam 10 minit je leh sampai kat bawah. Tapi disebabkan asik benti beli barang, tu yang jadi sejam.. hehe.

Then, kami terus balik ke hotel, sbb masing2 dah penat.. the activity at the evening, continue mandi kat pool.. and malam kami pi makan dinner kat Gurney Drive.. there are a lot of choices of food there.. after dah kenyang, kami ke Chowrasta lagi.. sbb dorang sume tak puas shopping lagi smalm.. so smbung shopping lagi..saya pun shopping lagi! Adoi! :P
Day 03Bangun pagi.. gosok gigi.. had our breakfast.. then, bg masa kat budak2 mandi swimming pool. My mum, Rai and me went to the beach.. saje jalan2 sambil kutip siput2 yang ada.. ;) Cuace pn tak terik.. so, takdalah sunburn kan?? :D hehehe...

Pemandangan dari balkoni hotel my famili :D

Pukul 12 kami check out, and had our lunch kat satu restoran nasi kandar.. tapi sayangnye, tak best pulak.. tak brape sedap.. takpela, takde rezeki nk dapat mamam yg sedap2... after lunch, pergi Pagoda lagi, sbb ada yang nk sopping lagi.. pastu singgah kat satu kawasan pasar yang ada jual all the jeruk and buah pala.. ;) After mak2 semua bli, kami terus gerak nk balik.. tapi kami tak ikut Jambatan Pulau Pinang, kami naik feri! Yeay.. hehehe. Kalau nk kuar dari pulau tak kene bayar, FOC. Naik la feri dengan kereta2.. masing2 jadi jakun jap! hehe.. dalam 20 minit je, dah sampai seberang.. hehe. Abg Jiji yang ajak, kalau tak, kami memang tak terpk nak naik feri..hehe. Thanks abg jiji!

Aksi mereka dengan angin, masa atas feri

Then, we straight go back home.. and alhamdulilah, sampai rumah dalam kul 10 malam...

It was a great trip.. and rase cam nk pegi lagi je! Suke sangat sbb Penang tu banyak tempat menarik utk dikunjungi. Bleh la.. pasni nk plan pi sane dengan kawan2 plak :D hehehe... To abah n mak, thank u sbb sudi bawak anak2 mak and abah g jalan2.. ;) and to family abg jiji, thanks jugak sbb sentiasa sporting dalam melayan kerenah famili kami.. :) hehehe...

Cheers!
- Fana a.k.a Farsha

Friday, March 13, 2009

Kami Singgah di Taiping, sebelum ke Penang :D


Poster Sepi Pose ( abah n mak yang nak ) :P

Asalamualaikum.. and hye.. dan salam sejahtera. Hehehe.. Lame ke saya tak update blog ni ek? hehehe.. ada la kot beberape hari.. bukan ape, tersangat la bz dengan keje2 kat opis.. hehe.. So, saya mengambil kesempatan ari ni utk mengupdate blog saya.. :D
Pada 7 hingga 9 March 2009, saya bersama family saya dan jugak jiran saya, telah pergi bercuti ke Pulau Pinang. Wuhuuu! Sebenarnye, dah banyak kali dah g Penang sbnarnye.. tapi slalu balik kampung, kali ni, kami g bercuti dan berjalan2.. hehehe..

BUT...!!! Posting kali ni saya terpakse pecah2kan.. sbb.. gamba masa g Penang ada 700 keping! wahahaha.. gile la.. amik gamba macam ape je saya ni. So, saya akan pecah2kn kisah saya kepada beberape bahagian.. hehe. Cam formal plak ayat saya.. hehe.

Who said abah cannot pose? :D
Mak and Aniq - sangat chumel...



For today, saya nk cite pengalaman saya masa dalam perjalanan nk ke Penang. Saya ajak famili saya g ke Taiping, sbb dah otw kn.. alang2 dah lalu, singgah la.. Famili saya tak pernah g ke Taman Tasik Taiping. So, kami bertolak dr umah dalam kul 7.30 pagi.. siap singgah Slim River, abah jumpa kawan. Then, we headed to Taman Tasik Taiping.

Sampai saja kat sane.. wahhh, seperti biase, sangat cantik dan indah. And my family also fell in love with the place. Adik badik saya pon suke gile masa kat sane. hehe.. Kami tidak melepaskn peluang utk bergamba dan berposing sakan.. :D. Tapi, ngah syiok2 amik gamba tu, bleh plak ujan trun renyai2.. hehe. Tapi sekejap je.. hujan rahmat tu kan! :DThen, after spending about 1 hour kat kawasan taman tu, kami trus g makan kat Restoran DOLI. Setahu saya, DOLI ni memang dikenali ramai di Taiping.. kerana Char Kuey Tiawnye yang sedap.. so, we had our lunch there. My rating, ok la.. sedap jugak. But masa tu ramai orang, so sangat la lembap servicenye.. but overall, sedap jugak la.. :P hehehe. But.. saya rase lagi sedap Char Kuey Tiaw kat Hartamas Square.. wewewew...

Then, kami terus sambung perjalanan kami ke Penang... so, maknanya, cite saya di Penang akan saya smbung dalam posting seterusnya.. ;) hehe.. Tunggggguuuuuu...


Thanks for reading.. ;)

Cheers!
- Fana a.k.a Farsha

Tuesday, March 10, 2009

Coming Soon :D


Asalamualaikum and hye...

just got back from Penang yesterday..
It was a super duper great trip! :D
Will update soon ya...
nk edit gamba dulu.. hehehe..

Sneak Peak :

Underwater =)

Cheers!
-Fana a.k.a Farsha

Thursday, March 5, 2009

Apa itu EARTH HOUR?

Asalamualaikum and hye..
Did u guys ever heard about Earth Hour?

I got the opportunity to come across to their website, through a friend..
Please do read the article below...

Taken from http://earthhour.org.my/

What its all about

It's as simple as a flick of the switch

This year, Earth Hour has been transformed into the world's first global election, between Earth and Global warming.

For the first time in history, people of all ages, nationalities, race and background have the opportunity to use their light switch as their vote - Swithcing off your lights is a vote for Earth, or leaving them on is a vote for global warming.


WWF are urging the world to VOTE EARTH and reach the target of 1 billion votes, which will be presented to world leaders at the Global Climate Change Conference in Copenhagen 2009. This meeting will determine official government policies to take action against global warming, which will replace Kyoto Protocol. It is the chance for the people of the world to make their voice heard. Earth hour began in Sydney, when 2.2 million homes and businesses switched off their lights for one hour. In 2008 the message had grown into a global sustainability movement, with 50 million people switching off their lights. Global landmarks such as the Golden Gate Bridge in San Francisco, Rome's Colosseum, the Sydney Opera House and the Coca Cola billboard in Times Square all stood in darkness.

In 2009, Earth Hour is being taken to the next level, with the goal of 1 billion people swithcing off their lights as part of a blobal vote. Unlike any election in history, it is not about what country you're from, but instead, what planet you're from. VOTE EARTH is a global call tp action for every individual, every business, and every community.

A call to stand up, and take control over the future of our planet. Over 74 countries and territories have pledged their support to VOTE EART during Earth Hour 2009, and this number is growing everyday.

We all have a vote, and every single vote counts. Together we can take control of the future of our planet, for future generations.

VOTE EARTH by simply switching off your lights for one hour, and join the world Earth Hour.

Saturday, March 28, 8.30 - 9.30 pm.

Taken at http://mohazu.blogspot.com

Apa itu Earth Hour?
Earth Hour merupakan acara tahunan peringkat antarabangsa yang dianjurkan oleh WWF bagi menangani masalah pemanasan global dengan menyarankan kepada seluruh dunia supaya tindak menggunakan peralatan elektrik selama satu jam pada hari sabtu terakhir bulan March.

Acara ini diilhamkan oleh WWF-australia pada tahun 2007, sebanyak 2.2 juta rumah serta premis perniagaan memadamkan penggunaan lampu selama satu jam. setahun kemudian, acara ini dianjurkan ke peringkat global dengan 50 bilion penduduk di 35 negara menyertai kempen ini. mercu2 tanda seperti Golden Gate Bridge di san fransisco, Colosseum di Rom serta Coca-cola Billboard di time square bergelap bagi menyokong kempen ini sebagai tanda keperihatinan terhadap pemanasan global.

Pada 28 March 2009- 8.30pm, Untk pertama kalinya Malaysia, menyertai Kempen "Earth Hour" secara rasmi. Untuk kempen kali ini, sasaran seramai lebih dari satu juta penduduk di 1000 buah bandar seluruh dunia memadam lampu yang tidak digunakan selama satu jam bagi menujukkan keperihatinan terhadap perubahan iklim (pemanasan global)

So.. saya menyeru kepada semua rakyat malaysia, marilah kita sama2 mengorbankan waktu kita selama satu jam untuk memadamkan suis lampu anda, pada 28 Mac 2009, pukul 8.30 malam hingga 9.30 sebagai tanda kita menyokong BUMI, dan mengatakan tidak kepada fenomena Pemanasan Global.. tindakan kita hari ni, mungkin mampu menyelamatkan masa depan generasi akan datang...


Jom padam suis!!! :)

ps : Nak bagitau mak abah, adik bradik, jiran-jiran sekeliling, satu taman perumahan and all kawan2 and sedara mara utk same2 padam lampu 28hb nnt.. korang jngan lupe join skali! tau? :D

For more info, go to their official website http://www.earthhour.org.my

Cheers!
-Fana a.k.a Farsha

Mari buat Tagged!


Asalamualaikum..

Today saya ngah ada mood nk buat tagged.. dah lame dah kene ni.. tapi tk nyempat lagi nk buat.. ni pon ada utang ngan kak wani n dyana..aaa...tggu ek.. nnt saya buat! hehehe..

To Bedenalicious : Sori ek.. lambat plak adik buat.. hahaks.. ;)

Tagged by BEDENALICIOUS.

1. The most sweet moments in your life?
- Convocation
- Holidays with Family to Hollywood ( 1996 )

2. Named your idol?
- My Abah and Mak

3. What will you do if you're the last person in this world?- Tiru apa yang Will Smith buat dalam movie yg dia last person on earth.. :P hahaks.

4. The most important things in your life?
- My family and beloved ones.

5. Arrange marriage or love marriage?
- Semestinya Love Marriage ( tapi dulu pernah gak rasa nk arrange marriage, sbb masa tu dah lame takde boifren.. hahaha..)

6. Eight things that you'll bring along with you everyday?
- Wallet
- Telekung
- Compact powder and Lipgloss ( caye tak?? ) :P
- handphone
- Company tag
- bagpack Fila
- Tissue

7. Eight things that you passionate about?
- My family
- Kioshii ku
- My Dslr
- My Datsun Rock ( Keretaku )
- My photography
- My DVDs
- My Closest Friends
- My PC

8. Your favorite quote or wisdom words?
-" There is no better time than right now to be happy. Happiness is a journey, not a destination. So work like you don't need money. Love like you've never been hurt, and dance like no one's watching."

9. Your best listener or advisor?
- Abah n Mak, Kioshii and My Sisters

10. Romantic words or poem you wrote?
- " Kurniakan aku insan sejati..yang mampu membimbing diri..yang sedia menyinari .. mengasihi dan menyayangi diriku sepenuh hati.. " ( 11 September 2007 )

11. Ten love songs you been listening over and over again?
- Kaulah Segalanya - Hazul Nizam
- Konayuki - ( 1 liter of tears OST )
- Rocket - Yuna
- One Sweet Day - Mariah Carey ft Boys 2 men
- I'll never break ur heart - BSB
- Music of my heart - N'sync
- This I'll promise you - N'sync
- Aku dan Dirimu - Bunga and sape ke name dia..?
- Can I Have This Dance - Zac Efron and Vanessae Hudgens
- Leka - Atilia

12. Shoes size?
- 8 - 9 ( Besarrrr )

13. Named 5 your favorite perfume?
- Seriously tak ingat nama perfume.. slalu bile nk bli, tau bau je.. :P tak heran nama dia..

14. Place you wanna visit?
- Makkah and Madinah
- Australia
- Pulau Sipadan
- Sunway Lagoon ( nak main air! )

15. Hugs or kisses?
- Hugs and kisses with family and girlfriends

16. The most expensive thing you owned?
- My Canon 350D

17. Your valentine gift?
- Tak penah sambut.. skiann.. :P

18. The most weird birthday present you got?
- Gundam ( apekah? )

19. People you wanna tag?
- Kak Wani
- Elia Juaini
- EE
- Hanna Jaafar! :D
- Fana Qila
- Kak Yong
- Rina Keiko

Skian....

Cheers!
- Fana a.k.a Farsha

Monday, March 2, 2009

DVD Marathoonnnn.. ;)

Asalamualaikum and hye.. ish, tak pasan lak.. dah 7 hari tak update blog. Hehehe.. Sori ye kepada reader2 ku ( ade ke..? ) :P hehehe.. Bukannya tanak update, keadaan kesihatan tak mengizinkan pulak lately ni.. last 2 week saya dah MC 2 hari. Pertama kali dalam sejarah hidup saya, saya dapat abiskan ubat2 yang doktor kasik.. Yg peliknye, 2 hari lepas saya demam balik. Demam kaw2 plak tu.. sampaikan tengahari buta, saya duduk berselubung dan berselimut, tanpa kipas! Ish.. nasib baik skang dah ok, alhamdulilah..;)

Erm.. selalunya, weekend2 saya dipenuhi aktiviti. Ekceli, weekend baru ni banyak jugak aktiviti saya, walaupon saya demam.. nnt ade pluang saya cite ek? :P hehee. Ni nk share apa yg saya buat masa saya tengah demam2 tu...



Haaaa.. nampak tu? Bersusun DVD saya.. hehe. Saya ni lain skit, kalau perempuan mostly suke masuk kedai PDI, Guess, Esprit and kedai2 baju lain, saya lebih suke shooping kat Speedy Video, My Video Ez, tak pon Tower Records.. hahaks! I love to buy DVDs.. especially cite tempatan yang best2! Hehehe.. Sebenarnya, DVD yg dalam gamba tu saya dah beli masa g Alamanda dengan Kioshii ari tu.. saya borong skali sume. Hahaks.. semuanya cite tempatan. Yup! kalau cite buatan Malaysia, confirm saya beli yang original.. ;). Kalau cite dari oversea, tak tentu lagi beli ori ke tak.. hahaks! ( jahatnye saya.. )


Kelima-lima DVD tu telah pon saya habis tgkk.. sangat best!!... saya ni takde la pandai sangat menilai cerita, but overall, sumenye ada kelebihan masing2..

DVD 1 ( I'm Not Single )
- Tak larat nk tahan senyum and tersipu2 tengok cite ni.. lawak n romantik. Sampai kan berangan la nk g bercuti kat kawasan tinggi n sejuk2 ni.. plus, Lisa Surihani n Farid Kamil nampak sepadan dalam cite ni.. ;) .. tapi rasenye, konsep cite camni banyak orang Barat dah buat.. pape pon, cite ni berbaloi utk ditonton.. ;)

DVD 2 ( Pensil )
- Teringin nk beli DVD ni after tgk movie ni banyak dapat pencalonan dalam banyak anugerah at TV. Jenuh pk, cite ape cite Pensil ni.. sbb pengarahnye india ( M. Subash ).. and pelakonnya pon orang yg same. So, masa ngah dok tgk2 DVD2 kat rack kedai tu, nampak cite ni.. trus sambar n beli!.. Cite ni penuh dengan message kemanusiaan, nilai2 murni, kasih sayang.. and idup berdikari. Tipula saya kata kalau saya tak nangis tgk cite ni.. meleleh jugak saya.. sbb sedih tgk penderitaan orang cacat yg diketengahkan dalam cite ni.. and Ruminah Sidek sememangnye seorang pelakon yang hebat. Memang best dia blakon dalam cite ni.. pape pon, satu percubaan yang baik dari pengarah baru... hehe.

DVD 3 ( Ayat-ayat Cinta )
- Ops.. cite ni dari Indonesia ye.. bukan tempatan, tapi jiran seberang.. hehe. Saya beli sbb ramai sangat kata cite ni best. Lagipon, teringin nk tgk sbb citer ni citer cinta yang berlandaskan prinsip2 Islam. Dan.. sememangnya cite ni sangat best dan sangat menginsafkan. Betapa Islam tu maha hebat.. menyedia landasan yng betul utk orang mencari jodoh.. ( terasa jahil je diri ini.. ).. Cite ni sedihhh.. tak sudah nangis je masa ending diaaa..waaaaa.. so kepada sape tk tgk lagi, tgk cepat.. sangat best!

DVD 4 ( Sepi )
- Cite ni saya tgk kat wayang 2 kali.. pastu saya bli DVD lagi! So.. sememangnya cite ni pada saya teramat bagus! Semua ada.. sedih, gembira, kelakar.. dan kerana cerita ini lah, membuatkan saya berkeinginan nk g Taman Tasik Taiping.. hehe. Cite ni memang best! Tak perlu cakap pape.. sbb memang besttt!!!! :D

DVD 5 ( Kami The Movie )
- Ok.. to be honest, saya hanya berjaya tgk Kami nye episod masa kat TV dulu, hanya 4 episod je.. so, mostly saya tak faham sepenuhnya apa kisah yang sebenar2 yg berlaku. But, cerita dia lebih berkisarkan pasal remaja, dadah, sosial, gig and dunia kehidupan remaja skang ni. Pada saya, ok la.. senyap sangat cite dia..x banyak background music.. hehe. Saya tak brape feel sangat. But berjaya la jugak tgk sampai abis.. :P hehe.

Eh.. tetiba posting ni dah macam column kritikan movie plak ek? :P hehee.. sori guys, just nk share apa yang dah saya tgk. Mana tau.. pas korang baca blog saya, teringin nk bli ke kan? hehehe.. Pasni nk tggu DVD cite Histeria ngan Geng The Movie plak.. sbb, both movies sememangnye best, and berbaloi utk saya bli DVDnye (pada saya la.. )

Okla.. saya nk titon, esok nk keje.. nnt saya update lagi ek..;) Jangan lupe, beli yang original.. ;) Hehehe..

Cheers!
- Fana a.k.a Farsha