Saturday, February 14, 2009

SAYA DAH TENGOK GENG THE MOVIE! :D


Asalamualaikum and hai... sape dah tengok GENG THE MOVIE!? Kepada semua rakyat Malaysia, jangan lupe saksikan cerita Geng! Semalam saya berkesempatan menonton GENG di Sunway Pyramid.. dan apa yang boleh saya katakan.. GENG memang Super Duper bestt!!! Hahaks!.



Knape saya kata BEST? Sebab...

1) Ini adalah movie 3D pertama yang dilahirkan dari anak tempatan Malaysia


2) Jalan ceritanya yang sangat menarik dan langsung TIDAK MEMBOSANKAN dan TIDAK MENGECEWAKAN.. hehe..serius cakap, sampaikan part dalam gua tu pon saya jadi takut and suspen.. adik saya si Aniq siap peluk saya, sbb takut.. hehe!


3) Kualiti animasi yg sangat tinggi.... and even, lagu2 dalam cite ni pon sedap2! Especially lagu yang ITO blues gang nyanyi tu..waa...suke!!


4) Watak2 yang cute miyut.. sememangnya kecomelan Upin dan Ipin memang tak dapat disangkal lagi.. tapi kan, pas tgk cite ni .. saya makin suke dengan watak Rajoo.. he was the big highlight of the story.. slain Upin dah Ipin... ;)


5) GENG sesuai ditonton oleh semua lapisan masyarakat, tak kira umur dan apa jua bangsa.. sape sangka, abah saya yang jarang tgk kartun pon gelak tak benti bile tgk GENG.. hahaks!


So... tunggu ape lagi... ajakla mak, abah, kakak, abang, adik, pakcik, makcik, sepupu, sepapat, cucu, atuk, nenek, jiran sebelah rumah and even your gf and bf utk pergi menyaksikan GENG THE MOVIE! Jaminan - anda pasti terhibur and nk tgk lagi..!


ps : Saya nk g tgk GENG THE MOVIE lagi lepas ni.. ;) Biarlah 2-3 kali.. memang berbaloi..


G Tengok tau! :D


( Betul betul betul.. :D ) Hehehe..


Cheers!

- Fana a.k.a Farsha

5 comments:

yatiesakura said...

betol!! betol!! betol!!...chumelll sgt3!! n paling best giler yg part lastttt sekaliii tu..."mak uda!!!!!!"..ahahhaa

Ee said...

baeklah!!! saye akan tgk dengan bakal mak dan pak mentua sekali.. :p

rinaKeiko said...

kita tgk sama2 jom.
yu blanja ai :D

Ida said...

yey thank you so much for the blog post! wah gald sume enjoyed it. berbaloi sume kerja keras, tak tido sume tu. haaa ajak geng mmu tgk ramai2. dengar kata alamanda,midvalley etc full house. so awal2 la book tau! thanx again!

faiz said...

tengok 8 kali pun takpe !! thanks for ur support !