Wednesday, February 11, 2009

Jalan Belamy, P. Ramlee dan KLCC

It is now 9.18 am.. today is Wednesday.. oh! Mengantuknya saya duduk di opis ini.. Hehehe. Seriously, today takde semangat langsung nk buat keje.. apesal tah. So saya amik kesempatan ni nk update blog.. ( ni tgh curi2 online kat pc ni ).. hehehehe...
Ok.. now saya nk story mory tentang apa saya buat masa cuti Thaipusam ari tu, which was on Monday ( 2 February 2009 ). Ingatkan nk g batu caves trus.. hehehe, but menurut kata radio, jalan sesak.. :P hahaks.. mandai je... Takdela.. Memandangkan senin tu cuti, my family sume ade kat rumah, so my dad ajak g makan kat Jalan Belamy.. near to Jalan Istana, KL..

Do you know about this Restaurant? Hehehe.. meh saya cite skit.. Actually Restoran kat Jalan Belamy ni glamer di kalangan orang2 KL.. mostly, sape2 yang keje kat KL, mesti tau Jalan Belamy ni.. Kawasan ni terkenal dengan ikan bakarnye yang sedap.. yup! Lunch makan ikan bakar.. Sedapppp k.. ;) So, my family and I arrived at Jalan Belamy at 1.30 pm.. ramai jugak orang datang makan kat situ cuti2 ni.. maybe sume datang bawak famili, macam saya n famili la..:P hehehe...

Kat situ ada nasi campur.. and a few selection of fish.. sy amik Ikan Terubuk.. Ikan yang banyak tulang, memerlukan kesabaran yang tinggi utk makan.. tapi sangat sedap! :D heehe... My mom and sis pon makan Ikan Terubuk, my dad makan Ikan Pari, Aniq makan Ikan Kembung.. and Dyana makan ayam kampung je.. :P hahaha...
Hasilnye.. tersangat kenyang.. hehehe. Memang best la makan kat sini.. sedap hingga menjilat jari jemari..! Hehehe.. Then after had our lunch, abah tanye.. " nk g mane..? nk balik?".. takkan nk balik kan? Aniq mencadangkan supaya g ke Arkib P. Ramlee.. hoh? Camana adikku yg berusia 8 thun itu tau tempat tu?? :P Hehehe.. Aniq ni peminat setia P. Ramlee.. so, sememangnya dia tau everything pasal P. Ramlee.. sampaikan, dia hafal dialog movie2 P. Ramlee.. dasat wooo.. :P hehehe..
So..we headed there... kecik je arkib dia.. kalau tak salah, arkib tu adalah rumah P. Ramlee dulu. Banyak bende2 kat situ yang menarik utk di lihat.. sampaikan surat cinta Saloma utk P. Ramlee pon ada.. ;) Ingat nk amik gamba.. tapi dorang tak benarkan.. ala tak best!

Sementara kat dalam tu, Aniq sempat sewa baju "Chief Penyamun".. ingat tak baju P. Ramlee pakai dalam cite Alibaba Bujang Lapok? haa.. baju tula.. sewa dalam RM3 je.. utk anda berposing2 kat dalam tu.. So sempat snap a few pictures.. ;) Baju saloma ada.. tapi utk kami adik bradik pakai, tak muatla.. saya n adik badik dah la stok cute2.. baju saloma tu punye la halusss... hahaks! Terpakse la melupakan hasrat hati nk bergaya dengan baju lip lap.. :P hehehehe...
So, if you want to know anything about the great P. Ramlee, pergila ke arkib P. Ramlee.. dekat je tengan Tasik Titiwangsa KL.. ;)
After jalan2 kat situ.. tibe2 kami kelaparan utk makan bende2 manis plak.. soooo, g KLCC plak! Yeehuuu! Best2.. dah lame tak pi KLCC.. abah cadangkan makan kat Haagen Dasz Ice Cream.. uishh! Kami memang tak menolak rezeki.. hehehe. So, g KLCC.. Sy makan Chocaholic.. gilee la.. banyak gile coklat nyee.. sedap2.. but, per meal is about RM 20++ .. Standardla for that brand kan..;) But, rasenye Baskin Robbin lagi sedap.. hehehe. But kami blasah je..

Oh ya.. masa ngah duduk2 kat situ, kitorang nampak bakal pengantin baru, Que Haidar n Linda Jasmine.. tapi, saya tak amik gamba.. sbb dorang msa tu kat bank.. takkan nk g amik gamba plak? :P cukupla skadar mata saya je yang nampak.. :P hehehe... lawa k linda jasmine..! :)


After mkan ice cream, jalan2 jap kat Toys'r'us, TopShop and Mark and Spencer.. oh cantiknya baju kat Topshop..!! Eii geram.. ingat nk bli, tapi tamau! sbb baju dalam almari sangatla banyak.. so watpe nk tamba lagi stok kan? :P Hehehe ( ayat sedapkan hati )

It was a super duper great day.. we went back at 6pm.. masa dalam kete otw balik, ma
sing2 penat.. saya tertido disamping dibuai dengan lagu " Bagai Bulan Dipagar Bintang " nyanyian P. Ramlee and Saloma, mak beli CD masa kat arkib tadi.. hehehe..

I Love my Family! :)

Cheers!
- Fana a.k.a Farsha.. :)

6 comments:

Eilea said...

comelll

Eilea said...

ikan bakar tu mlm xbukak ke

Fanapicaholic said...

malam tk bukak kot sayang...

sape yg comell!? :P hehe

Eilea said...

ohh...nnt nk ajk parents i g situla..drg ske ikan2 bakar ni...jgn terkejut kalo i cal u tny jalan..:P...

kamu2 sume la comel..ngeee

whitelilies said...

pachaaa... jom la pegi mkn ikan bakar sama2 :(

Eilea said...

sy ade blog baru...bebeleya.blogspot.com