Sunday, February 8, 2009

The story of Guitar and Yuna :D


Last night.. dapat keluar dengan Kioshii.. destinasinye? Ke Subang Parade.. tibe2 keinginan utk main gitar muncul kembali. Dulu ada 2 gitar, tapi satu dah kecundang.. hehee. So tinggal satu lagi, gitar classical Yamaha. But tali dia dah putus. So, ajak Kioshii g Subang Parade jap cos kat situ ada Yamaha nye centre..
But when we arrived there, mamat Yamaha tu ckap.. "Kat sini takde servis nk tuka tali la dik..". Alaaa... bengangnye! So.. cakap ngan Kioshii, nnt kita buat kat Alamanda la.. actually Kioshii leh je tuka tali, tapi ngat nk suh Yamaha jugak yang buat.. sbb yamaha nye gitar ni cam leceh sket.. so, kami gerak la dinner kat TGIF.. sangat lame tak mamam kat sini! Hehee...
I had Grilled Chicken with Cheese.. and Kioshii Grilled Chicken with Salad.. sebelum tu, kami start makan nachos dulu.. best nye! dah lame teringin nk makan kat sini... ;)


About 10pm, kami gerak balik.. tengokla, esok ke g Alamanda plak.. nk betulkan jugak gitar ni!

Actually, somebody did inspired my interest to start playing the guitar again.. Sebelom ni, masa kat opis tengah bosan takde keje, dok browse thru blog2 orang.. then suddenly terjumpa one page yang yg share one video about one female singer name YUNA...


So, saya cari page YUNA at myspace.. and i found out that, she is an indie singer.. yg dah lame berkarya.. Dia pakai tudung, pandai main gitar and her voice sound just like Norah Jones! Ohh.. terus jatuh cinta dengan lagu dia .. which is called " ROCKET "..

Sy kaji skit pasal dia.. and banyak dah video2 pasal dia kat Youtube. And dia dah kuar album dengan 5 singles ( kalau tak salah saya ). . campur2 bahasa, ada BM and also English. And even.. dia pernah peform kat MMU, saya je tak tau. Hehehe.. but, seriously, for me, she is very talented.. and even suara cam dia memang jarang kita jumpa kat Malaysia..

Soo.. To Malaysian people.. cube dengar lagu2 YUNA ni.. she is very3x talented.. and saya share lagu ni dengan korang semua..

The song is called ROCKET - by Yuna.. ;)





http://www.myspace.com/yunaroomrecords - Yuna's Myspace :)

ps : Pasni nk pektis main gitar.. nk jadi terer macam YUNA! Hehehehe.... oh ya, and thanks Kioshii for a great nite at Subang Parade.. :)

3 comments:

Warnawanie said...

Adik kak wanie dah lama giler addicted kat Yuna ni.. siap suh kwanie donlod full album Yuna ni..

Lagu Deeper Conversation pun not bad gak...

Fanapicaholic said...

ye ke kak wani?
orang bary pasan.. :P hehehe...

akak! pasan tak?
i pakai baju belang lagi.. :P
hehehehe...

lady dicaprio said...

deeper conversation sgt nk matiii best
waaaaa....