Tuesday, February 24, 2009

Saya budak Pengakap 29 Petaling ;-)



Asalamualaikum n hye.. wahh..rase cam lame plak tk update blog.. hehehe. Actully, aktiviti ade saje.. tapi tak sempat nk share everything kat blog. Lagipon..proses menulis blog ni kene ade mood.. kalau x, mesti tak best.. hehehe..

So today, wanna share about last weekend. Apa saya buat masa last weekend...

Bendera rasmi Pengakap 29 Petaling ( through Nuar's video cam :P )

Nk tau ape? :P Saya pergi ke skola lame saya.. iaitu Sekolah Menengah Kebangsaan Puchong Batu 14, untuk join skali Perkhemahan Lencana Ahli, Pengakap 29 Petaling. Hehehe.. yup! I am a scout once! :D Masa skola dulu, saya join Pengakap di skola saya, saya join masa form 2.. so skang ni dah nk masuk 10 tahun berlalu! Uish.. gile la.. dah tua saya ni rupenye. hehe.
Pelapis Pengakap 29 Petaling

Got the information about this camping from my adik comel, Rafizan. She's the one who called and bgtau ada camping kat skola.. from 19-22 Feb 2009. So, jumaat tu.. saya pi ke skola saya.. tak jauh, dalam 7 km je dari umah. Hehehe..

Aktiviti " Memotong Tembikai " :)

Saya join dorang for 2 days.. Jumaat malam, and Sabtu petang n also malam. As for Jumaat, saya sempat join sesi suaikenal.. dorang panggil saya "akak senior".. hahaks... cam lawak je bunyi nye..:P hehehe. Malam tu, ramai jugak senior2 yang datang.. most of them from batch 1997 until 2002.. Geng skola saya yang datang malam tu adalah Kak Yong and Nuar.
Kanak2 riang yang dah besar .. ahaks!

With Kak Isz - She was my senior ;)

As for the second day, saya dapat join tgk dorang buat aktiviti Halangan Komando. Teringat masa zaman dulu saya yang g camping, abis sume longkang n parit yg ada kat skola tu saya redah.. kotor jangan ckpla, sampah, bau busuk, lumpur sume melekat kat badan n muka..eiii! Bile pk balik, g
eli je rase.. but, masa tu memang tk ingat geli, hanya ingat enjoy n sronok je.. ;)

Malam nye pulak, seperti biase.. malam kebudayaan.. ohh sungguh seronok! Sbb dah lame tak join! Malam tu.. patrol2 sume buat persembahan masing2.. biasela, budak2 kecik kn.. lawak je persembahan dorang. Smbil tgk persembahan, buat games and nyanyi.. dapatla saya join, sampaikan saya bergelek kat tengah stage tu.. haha. Dah name sporting kn? :D hehehe...

Abg Imran Navy and Nuar

Malam tu.. saya lepak sampai kul 5 pagi dengan dak2 pengakap skola and also seniors.. Happy sangat. Kitorang siap sambung pi minum kat ABC.. ramai2, sampai tak muat meja kat kedai tu. Hehehe..

Kak Yong, Kak Liyanna ( Scout ) and Kak Isz

Antara senior2 yang dapat saya jumpa adalah.. Kak Isz, Kak Liyana, Abg Zai, Ammar, Abg Husai, Abg Imran, Abg Man, Wanda, Nuar, Kak Yong, Along Jonit, Abg Mokhtar, Abg Botak yg sangat best!.. and jugak junior2 saya, Syafik, Rafizan, Liana, Syamin, Amin ( cute ), Pawi, Hafiz Musa, Wan Panjang, Wan Pendek...sape lagi ek? and ramai lagi la.. takleh nk sebut sume.. hehehe.

Dearest Sista - Syarmin Cute ;)

Pape pon.. pengalaman ni sangat best, bukan saja dapat kenal dengan orang2 baru.. also dapat jumpa kawan2 lame yang dah memang lame tk jumpa.. plus, pada saya.. sejak saya berpengakap ni la.. saya jadi lebih berdisiplin masa kat skola dulu.. ( yeaahh.. rite! ).. hehehe.

Thanks anyway buat junior2 yang sudi menerima kehadiran saya.. and thanks to all my frens who made my life more meaningful.. ;)

The true spirit of Scout, never dies.. ;)

Cheers!
- Fana a.k.a Farsha

Wednesday, February 18, 2009

Berjalan-jalan di FRIM :D

On last Sunday, 15 February 2009.. saya berkesempatan pergi ke FRIM ( Forest Research Institute Malaysia ).. The last time saya pegi FRIM masa umur 19 tahun, masa tu jadi Fasilitator utk juniornye camping.. so, after almost 4 years, saya dapat g balik.. ho yeahh! :D

Actually, idea nk g FRIM ni dikluarkan oleh my fren.. EE dan Bal.. ( kengkawan dunia camera dan fotografi :D ).. sminggu sblm g EE dah kol, bgtau nk g FRIM! So.. saya memang on aje kalau saya ada kesempatan! :D hehehe.. saya ajak Kioshii skali, since dia pon tak buat pape kt umah..;)

Sy bertolak dr umah dalam 7.30 am, awal macam nk g keje lak.. hehe. Fetch Kioshii at his home, then trus gerak .. dah janji dengan Bal n EE jumpa kat pertengahan MRR2.. so, jumpa kat Shell sblm simpang Ampang. Bal n EE bawak jiran dorang yg minat gak dengan potografi.. hehehe. Kami panggil dia Adik. Then, singgah Taman Melawati jap.. amik stoode! yeay.. stoode ade.. dia dah tuka pesyen.. dulu rambut panjang, ala2 rock start.. skang dah pendek.. :P jadi budak baik.. hehehe.. After fetch him, trus gerak ke FRIM yang terletak di Kepong.. dalm setengah jam, sampai la kami di sana.


Admission Fee, RM6.00 sorang rasenye. Kalau tanak bayar boleh, tapi parking kat luar.. kene menapak jalan kaki utk masuk dalam. :P jauh k.. so.. better parking dalam. FRIM tu tersangat la besar.. merangkumi pelbagai kawasan. Since EE n Bal tak penah datang, dorang suh saya yg lead the way. Sy pon main blasah je.. nasib baik jumpa ibu pejabat dia.. :P hehehe. Smpi situ, bilangan ahli kami bertambah, Farid dah sampai! Farid ni kawan masa pektikel kat Aspati. Dia baru je beli Canon 40D.. uish! Jeles! So.. dia join skali utk mengambil gamba2..;)
So.. kami set up barang sume nk angkut, sbb parking nye jauh. Kami kene berjalan kaki ke HQ frim.. masa tengah2 dok amik barang, saya kuarkan la kamera 350D kesayangan saya.. tibe2 Bal pnggil.. saya ternampak ada lens yg agak panjang ditangan nya! aaaaa... dorang bli lens baruu!!!! Tk ingat plak brape mm.. tapi tersangat panjang dari biase! Ooooohhh.. jelesnye!... Tetibe Bal panggil lagi.. dia bukak beg kamera dia. Dan apabile saya tgk isi kandungan beg nya.. sah!!! Bal beli kamera baruuuuuu!!!!!! Bal beli 40D..wawwawawa.. Jelesnyee.. kat situ dah 3 orang pakai 40D.. terasa kamera ku kecik plak time tu..

hahaks.. walaupapepon, suke sbb dorang dh upgrade tool dorang.. bleh pinjam kan?? :P hahaha.. takpe.. EE dan Bal memotivasikan diriku utk mencari duit lagi..! Nk bli kamera baru jugak! Hahaha.. :P


Even GOD knows how to show His love..
through His creation.. :)


Then, we headed to the HQ ( office ).. after jumpa org2 kat HQ dia.. dorang siap bg map and sedikit taklimat tentang tempat2 yg kami boleh pegi.. setelah dibincang2, kitorang spakat nk masuk utan..ikut trail yang dia kasik. So.. kami pon gerak, dengan map di tangan saya.. dalam ati doa je, jangan sesat! :P hehehe..

Tapi akak tu cakap, "tak sesat nye.. snang je trail dia.. ko ikut je jalan yg dah ada dalam utan tu..".. Insyallah kak! akan ku pollow map itu.. :D So, sepanjang perjalanan kami itu, terdapat banyak spot2 menarik yang telah saya jumpa... Antaranya adalah :

a) rumpun buluh tebesar.. ( tak psti satu malaysia atau satu FRIM ) :P
b) satu kawasan dipanggey "Drawing".. if korang lalu kawasan ni, nampak pemandangan depan korang cam dalam lukisan je.. lawa k?? Tak nampak cam utan betul, nampak macam drawing..;)
( Indah kan ciptaan Tuhan? )
c) akar2 pokok yg kelihatan macam gajah...

d) pokok maggi mee ( nampak macam maggi mee k.. :D )
e) one spot which is call WOW.. yang ni takleh cite, korang kene g FRIM..and masuk utan.. and pandang atas.. confirm korang akan sebut perkataan "WOW" :D..
d) Semut yang berukuran 3 cm panjang.. kepala dia pon dah 1cm k..:D

e) satu kawasan berbau garlic.. :D
f) sebuah batu besar yang sangat strategic utk amik gamba :D ( lama gile kitorang lepak sini utk posing sakan, yang jadi mangsa, si Adik la.. :P )






However, tak semua tempat di atas saya amik gamba. Actually, utk outting kali ni, saya kurang amik gamba skit, sbb saya banyak pose.. depan kamera2 40D .. hahaks!

Suke!
( Credit to photografer and editor - Iqbal )

Dalam kul 12 tngahari kami kuar dari utan.. alhamdulilah, tak sesat! :D Kami gerak ke kereta yang terletak berhampiran sebuah kawasan lapang yang penuh dengan poko, dan daun2 kering.. kat situ kami lepak smbil mam aiskrim, main gitar ( saya n Kioshii bawak ).. and test shooting gamba. Apa lagi.. saya pose je keje.. melompatla, lari la, tendang daunla.. macam2! But the gamba memang best. :D



After about 2 pm, kami gerak kuar dari FRIM...masing2 dah layu dah dalam kete, tapi masing2 lapa n dhaga. So, stoode ajak kami makan kat Taman Melawati. Time tu panas je pk.. dah la dah
aga. Kami bukan kenyang makan nasi, tp kenyang minum air.. hehe.

We all headed home at 3 pm.. it was s great day! Happy gile dapat outting ngan dorang.. Thanks to Bal, EE, Stoode, Farid, Adik and Kioshii for the great experience. Pasni kita buat lagi ek.. ;) Jalan2 satu Malaysia.. ;)

Saturday, February 14, 2009

SAYA DAH TENGOK GENG THE MOVIE! :D


Asalamualaikum and hai... sape dah tengok GENG THE MOVIE!? Kepada semua rakyat Malaysia, jangan lupe saksikan cerita Geng! Semalam saya berkesempatan menonton GENG di Sunway Pyramid.. dan apa yang boleh saya katakan.. GENG memang Super Duper bestt!!! Hahaks!.



Knape saya kata BEST? Sebab...

1) Ini adalah movie 3D pertama yang dilahirkan dari anak tempatan Malaysia


2) Jalan ceritanya yang sangat menarik dan langsung TIDAK MEMBOSANKAN dan TIDAK MENGECEWAKAN.. hehe..serius cakap, sampaikan part dalam gua tu pon saya jadi takut and suspen.. adik saya si Aniq siap peluk saya, sbb takut.. hehe!


3) Kualiti animasi yg sangat tinggi.... and even, lagu2 dalam cite ni pon sedap2! Especially lagu yang ITO blues gang nyanyi tu..waa...suke!!


4) Watak2 yang cute miyut.. sememangnya kecomelan Upin dan Ipin memang tak dapat disangkal lagi.. tapi kan, pas tgk cite ni .. saya makin suke dengan watak Rajoo.. he was the big highlight of the story.. slain Upin dah Ipin... ;)


5) GENG sesuai ditonton oleh semua lapisan masyarakat, tak kira umur dan apa jua bangsa.. sape sangka, abah saya yang jarang tgk kartun pon gelak tak benti bile tgk GENG.. hahaks!


So... tunggu ape lagi... ajakla mak, abah, kakak, abang, adik, pakcik, makcik, sepupu, sepapat, cucu, atuk, nenek, jiran sebelah rumah and even your gf and bf utk pergi menyaksikan GENG THE MOVIE! Jaminan - anda pasti terhibur and nk tgk lagi..!


ps : Saya nk g tgk GENG THE MOVIE lagi lepas ni.. ;) Biarlah 2-3 kali.. memang berbaloi..


G Tengok tau! :D


( Betul betul betul.. :D ) Hehehe..


Cheers!

- Fana a.k.a Farsha

Wednesday, February 11, 2009

Jalan Belamy, P. Ramlee dan KLCC

It is now 9.18 am.. today is Wednesday.. oh! Mengantuknya saya duduk di opis ini.. Hehehe. Seriously, today takde semangat langsung nk buat keje.. apesal tah. So saya amik kesempatan ni nk update blog.. ( ni tgh curi2 online kat pc ni ).. hehehehe...
Ok.. now saya nk story mory tentang apa saya buat masa cuti Thaipusam ari tu, which was on Monday ( 2 February 2009 ). Ingatkan nk g batu caves trus.. hehehe, but menurut kata radio, jalan sesak.. :P hahaks.. mandai je... Takdela.. Memandangkan senin tu cuti, my family sume ade kat rumah, so my dad ajak g makan kat Jalan Belamy.. near to Jalan Istana, KL..

Do you know about this Restaurant? Hehehe.. meh saya cite skit.. Actually Restoran kat Jalan Belamy ni glamer di kalangan orang2 KL.. mostly, sape2 yang keje kat KL, mesti tau Jalan Belamy ni.. Kawasan ni terkenal dengan ikan bakarnye yang sedap.. yup! Lunch makan ikan bakar.. Sedapppp k.. ;) So, my family and I arrived at Jalan Belamy at 1.30 pm.. ramai jugak orang datang makan kat situ cuti2 ni.. maybe sume datang bawak famili, macam saya n famili la..:P hehehe...

Kat situ ada nasi campur.. and a few selection of fish.. sy amik Ikan Terubuk.. Ikan yang banyak tulang, memerlukan kesabaran yang tinggi utk makan.. tapi sangat sedap! :D heehe... My mom and sis pon makan Ikan Terubuk, my dad makan Ikan Pari, Aniq makan Ikan Kembung.. and Dyana makan ayam kampung je.. :P hahaha...
Hasilnye.. tersangat kenyang.. hehehe. Memang best la makan kat sini.. sedap hingga menjilat jari jemari..! Hehehe.. Then after had our lunch, abah tanye.. " nk g mane..? nk balik?".. takkan nk balik kan? Aniq mencadangkan supaya g ke Arkib P. Ramlee.. hoh? Camana adikku yg berusia 8 thun itu tau tempat tu?? :P Hehehe.. Aniq ni peminat setia P. Ramlee.. so, sememangnya dia tau everything pasal P. Ramlee.. sampaikan, dia hafal dialog movie2 P. Ramlee.. dasat wooo.. :P hehehe..
So..we headed there... kecik je arkib dia.. kalau tak salah, arkib tu adalah rumah P. Ramlee dulu. Banyak bende2 kat situ yang menarik utk di lihat.. sampaikan surat cinta Saloma utk P. Ramlee pon ada.. ;) Ingat nk amik gamba.. tapi dorang tak benarkan.. ala tak best!

Sementara kat dalam tu, Aniq sempat sewa baju "Chief Penyamun".. ingat tak baju P. Ramlee pakai dalam cite Alibaba Bujang Lapok? haa.. baju tula.. sewa dalam RM3 je.. utk anda berposing2 kat dalam tu.. So sempat snap a few pictures.. ;) Baju saloma ada.. tapi utk kami adik bradik pakai, tak muatla.. saya n adik badik dah la stok cute2.. baju saloma tu punye la halusss... hahaks! Terpakse la melupakan hasrat hati nk bergaya dengan baju lip lap.. :P hehehehe...
So, if you want to know anything about the great P. Ramlee, pergila ke arkib P. Ramlee.. dekat je tengan Tasik Titiwangsa KL.. ;)
After jalan2 kat situ.. tibe2 kami kelaparan utk makan bende2 manis plak.. soooo, g KLCC plak! Yeehuuu! Best2.. dah lame tak pi KLCC.. abah cadangkan makan kat Haagen Dasz Ice Cream.. uishh! Kami memang tak menolak rezeki.. hehehe. So, g KLCC.. Sy makan Chocaholic.. gilee la.. banyak gile coklat nyee.. sedap2.. but, per meal is about RM 20++ .. Standardla for that brand kan..;) But, rasenye Baskin Robbin lagi sedap.. hehehe. But kami blasah je..

Oh ya.. masa ngah duduk2 kat situ, kitorang nampak bakal pengantin baru, Que Haidar n Linda Jasmine.. tapi, saya tak amik gamba.. sbb dorang msa tu kat bank.. takkan nk g amik gamba plak? :P cukupla skadar mata saya je yang nampak.. :P hehehe... lawa k linda jasmine..! :)


After mkan ice cream, jalan2 jap kat Toys'r'us, TopShop and Mark and Spencer.. oh cantiknya baju kat Topshop..!! Eii geram.. ingat nk bli, tapi tamau! sbb baju dalam almari sangatla banyak.. so watpe nk tamba lagi stok kan? :P Hehehe ( ayat sedapkan hati )

It was a super duper great day.. we went back at 6pm.. masa dalam kete otw balik, ma
sing2 penat.. saya tertido disamping dibuai dengan lagu " Bagai Bulan Dipagar Bintang " nyanyian P. Ramlee and Saloma, mak beli CD masa kat arkib tadi.. hehehe..

I Love my Family! :)

Cheers!
- Fana a.k.a Farsha.. :)

Tuesday, February 10, 2009

Saya pergi wedding lagi.. :D

On Sunday yang lepas.. saya pergi ke satu lagi wedding kawan saya.. ngeee.. banyaknye orang kawin kn? Nk buat camana.. masing2 dah sampai jodohnye.. hehehe...

So.. on Sunday, 8 February 2009, I went to my MMU mates wedding.. Umi Fareha Abu Takdir.. actually, saya satu class dengan kembar dia.. Umu Syahidah.. sempat kenal Fareha masa dia masuk MMU dulu.. Lepas beberape bulan, dia behenti MMU sbb dia dapat another offer kat University lain time tu. Dah lame tak jumpa Fareha ni, tpi.. terserempak dengan dia masa g Sogo ari tu dengan famili.. hehehe.

Sy g wedding dia kat Sungai Buloh dengan 2 of my most feveret girls from MMU... Bebe and Fhateem.. hehehe. So, memula sy ke rumah Elia, then from there gerak naik kete Fhateem ke Sungai Buloh. Majlisnya buat kat dewan.. dalam pukul 1.30 kami sampai, time tu pengantin dah pon bersanding atas pelamin..;)

Majlis ni ada 2 pasang pengantin yang diraikan.. Fareha and abang dia.. So.. meriah lagi la majlis nya.. Dapat jumpa kawan2 masa MMU yg sememang nya dah lame sangat tak jumpa.. hehe.. ;)

With lovely frens from MMU
Nadiah, Elia, Acap, Fhateem, Me and Munet
Akma, Soya, Nadirah and Syida

With Soya, Nadiah and Nadirah

Glad cos I've had the chance to went to the wedding.. Both of the pengantin look so comel together... To Fareha and Adeli, Selamat Pengantin Baru.. and semoga jodoh korang berdua berkekalan hingga ke akhir hayat.. ;)

And thanks to Fhateem and Elia sbb g same2.. best jumpa korang.. ;)

Sunday, February 8, 2009

The story of Guitar and Yuna :D


Last night.. dapat keluar dengan Kioshii.. destinasinye? Ke Subang Parade.. tibe2 keinginan utk main gitar muncul kembali. Dulu ada 2 gitar, tapi satu dah kecundang.. hehee. So tinggal satu lagi, gitar classical Yamaha. But tali dia dah putus. So, ajak Kioshii g Subang Parade jap cos kat situ ada Yamaha nye centre..
But when we arrived there, mamat Yamaha tu ckap.. "Kat sini takde servis nk tuka tali la dik..". Alaaa... bengangnye! So.. cakap ngan Kioshii, nnt kita buat kat Alamanda la.. actually Kioshii leh je tuka tali, tapi ngat nk suh Yamaha jugak yang buat.. sbb yamaha nye gitar ni cam leceh sket.. so, kami gerak la dinner kat TGIF.. sangat lame tak mamam kat sini! Hehee...
I had Grilled Chicken with Cheese.. and Kioshii Grilled Chicken with Salad.. sebelum tu, kami start makan nachos dulu.. best nye! dah lame teringin nk makan kat sini... ;)


About 10pm, kami gerak balik.. tengokla, esok ke g Alamanda plak.. nk betulkan jugak gitar ni!

Actually, somebody did inspired my interest to start playing the guitar again.. Sebelom ni, masa kat opis tengah bosan takde keje, dok browse thru blog2 orang.. then suddenly terjumpa one page yang yg share one video about one female singer name YUNA...


So, saya cari page YUNA at myspace.. and i found out that, she is an indie singer.. yg dah lame berkarya.. Dia pakai tudung, pandai main gitar and her voice sound just like Norah Jones! Ohh.. terus jatuh cinta dengan lagu dia .. which is called " ROCKET "..

Sy kaji skit pasal dia.. and banyak dah video2 pasal dia kat Youtube. And dia dah kuar album dengan 5 singles ( kalau tak salah saya ). . campur2 bahasa, ada BM and also English. And even.. dia pernah peform kat MMU, saya je tak tau. Hehehe.. but, seriously, for me, she is very talented.. and even suara cam dia memang jarang kita jumpa kat Malaysia..

Soo.. To Malaysian people.. cube dengar lagu2 YUNA ni.. she is very3x talented.. and saya share lagu ni dengan korang semua..

The song is called ROCKET - by Yuna.. ;)





http://www.myspace.com/yunaroomrecords - Yuna's Myspace :)

ps : Pasni nk pektis main gitar.. nk jadi terer macam YUNA! Hehehehe.... oh ya, and thanks Kioshii for a great nite at Subang Parade.. :)

Thursday, February 5, 2009

Jangan potong line boleh tak??

Salam and hye.. ok.. today saya nk update semua orang pasal sesuatu yang saya lalui.. and probably, semua orang yg penah bawak kete pernah lalui situasi ni kot.. Actually, bende ni jadi masa saya on the way nk balik umah, pas keje. So.. semua tau kan, kalau kita balik keje.. mesti penat... dengan keadaan traffic yang agak bz.. so semestinya dalam hati kita tercalit sikit perkataan " tension".. cume belum tahap yg kronik lagi.

So.. sedang saya bawak kereta.. utk balik ke umah saya, saya kene naik satu flyover yang ada traffic lite.. so, kerajaan dengan baik hatinye telah menyediakan flyover ni dengan 2 lane stiap haluan.. It is simple, ada 2 lane, kanan n kiri.. Cume, ada ruang lagi satu sebelah kiri utk org yang nk menyusur ke simpang kiri..utk 2 lane yang tadi tu yang nk menyusur ke kanan..dalam kes ini, jalan ke kanan tu menuju ke umah saya..
So saya duduk la kat lane kiri.. berhenti sbb lampu tengah merah.


Saya ok je time tu .. menikmati muzik ( lagu Jordin Sparks ) yang tengah berkumandang kat radio saya.. then.. suddenly, ada satu lori ni dari lane paling kiri menghimpit depan kete saya.. sbb dia nk masuk ke kanan.. Ini dah kes potong line!!!!
Ya Allah.. saya tak tau knape.. terasa hangin je time tu. Pemandu dia.. seorang lelaki, dengan jelasnye saya nampak muka dia.. Saya bagi jelingan kaw2 kat dia.. Sakit hati tau tak. Die dengan muka selamba yang takde lah hensem sangat, buat dek je.. Kenapela ada pemandu2 camni kat jalanraya..? agaknye dorang ni tertido kot masa blaja kelas amik lesen, sbb dorang memang tak tau apa itu Undang2 Jalanraya Kerajaan Malaysia!

Saya memang pantang orang2 camni.. sbb tak tau adab. Kita ni dari tadi elok beratur, dia tetibe leh lak menyelit.. Ish3x.. astaga.. Time tu saya minta Tuhan supaya tenangkan hati je.. So, apabila lampu isyarat bertukar hijau, dengan selambanya, dia terus masuk depan saya.. ISH! Kalau ikutkn hati, memang rasa nk langgar je lori tu.. tapi pk, nnt kita plak dipersalahkan.. Plus, perbuatan tu sangat tak bermoral.. So, saya bagi la dia jalan.. Kesian la kat dia, tak reti bahasa! haha!

Contoh paling senang.. katakan la anda sedang beratur, menunggu giliran nk beli tiket wayang.. tibe2, ada orang menyelit depan anda dan terus potong line anda.. tak ke anda marah? Rasa macam nk duku2 je kepala orang tu kan? :P Hahha.. memang marah kan? Macam tu la saya rasa time tu..

Sooo.. saya merayu kepada pemandu2 di Malaysia, jadila pemandu yang berhemah dan beradab.. jangan la jadi seperti pemandu2 'agung' yang telah saya terangkan tadi. Sbb, dengan perbuatan kita tu, tak semena2 boleh buat orang lain tension dan marah! Walupon dengan hanya perkara kecik...

Soo.. Lain kali jangan potong line.. boleh tak?? boleh kan? :)

ps : Tapi takpe.. walaupon post saya kali ni agak 'garang'.. sbenarnya saya ok, dah cool dah.. hehehe.. Sbb balik tu dapat lepak dengan family, and gelak2.. so, lagi berbaloi gelak2 dengan family daripada saya pkkan lori yang tidak bertanggungjawab itu! Huhu!

Cheers!
- Fana a.k.a Farsha

Wednesday, February 4, 2009

Shahreza is married!

Pengantin of the day - Shah and Ika

Salam and hye.. ;) Hari ni nk bercerita pasal wedding schoolmate saya yang telah berlangsung pada 1 february lepas.. ;).. Sape kawin kali ni? :P Hehehe.. Shahreza Roslan yang kawin. He was my schoolmate masa skola menengah dulu. Penah rapat dengan dia masa zaman2 Hip Hop tengah glamer kat skola.. wahaha! Tamau ingat dah! :P

Tapi.. Shah ni memang gile2 orang nye.. suke buat lawak, and he was the joker among us. Plus, dulu satu team unit beruniform dngan dia masa skola.. Pengakap 29 Petaling.

Now, he is married..;) Tahniah Shah.. Smoga jodoh mu dengan Ika akan berkekalan sehinggah ke akhir hayat..;)
And Ika, welcome to Puchong! :P Ehehe..

With Suek and Fatimah

Mr Tolly, Kioshii and Ammar

Went to the wedding at 12.30 pm.. g amik Kioshii dulu. Ari ni sy lak bawak kete, sbb Kioshii takde kete..:P hehehe. So, after fetch him, trus gerak ke rumah Shah. Umah nye dekat je dengan skola rendah kami dulu.. dalam 8 - 10 km dari umah saya.. ;)

With best buddy - Ammar

Sampai je.. pengantin pun dah sampai. So dapat la tgk dorang berarak. Manage to met some schoolmates and old fren at the wedding. Liza, Siti, Din, Idung, Fadzil, Suek, Fatimah, Lini, Wawa, Nanie, Ammar, Tolly, Daniel, adik2 RACKFAST ku and ramaila lagi.. :D hehehe.. tk cukup space kalau nk state sume name.. ;)

With some of my schoolmates - Liza, Siti, Fatimah, Suek, Tolly and me

With Wawa, Lini and Nanie

With Adik2 Rackfast - Nadd, Me, Zanna, Fifi and Yann


Pengantin pakai baju serba Hijau.. and they suite each other.. Hehe..

So.. to Shah and Ika..
Selamat pengantin baru.. smoga korang akan bahagia and berkekalan ye..
;)

Ps : At the wedding, sume tanye saya dan Kioshii one question.. " Korang bile nk kawin..?" Wahahaha... Jawapan kami : " Insyallah.. doakan2 la ye.. tapi lame lagi kot.. " Hahahaks.. ;)

Monday, February 2, 2009

Gathering with Adik Bradik Angkat :D

Salam and hai..today wanna update my blog with my activities on last weekend..
Skang ni tengah ada kat opis.. walaupon smalam tak cukup tido sbb dok tgk DVD, tapi alhamdulilah ari ni tak rase ngantuk pon..;) Maybe sbb banyak keje kot? ( Banyak kee..? ) Hehehe..


So.. wanna story about last Saturday ( 31.01.09 ), apa saya buat ek? oh ye.. pagi tu saya keje.. almaklumla, minggu ke 5.. so kene la keje sparuh hari.. hehe. Then.. petang nye, saya g ke umah one of my bestest fren...umah Faadhila Noraen, a.k.a Kak Yong ( KY ). Dia buat special gathering for my frens.. KY ni kawan masa skola.. jadi rapat ngan dia since form 4. And after dah abis skola, skali skale dalam beberape bulan kitorang akan g lepak umah dia.. dari mlm sampai la ke pagi esok nye! Hehee.. punye dasat melepak kan? :P Since that, hubungan kami dah macam adik beradik.. :)

Raja and Mel ( ahli baru ) tengah gelak2.. :P hehe..

So.. for today, kitorang gather lagi skali. Rasenye dah dekat 4 bulan tak jumpa geng2.. tu yang KY buat
gathering tu. It started at 4.00 pm, tp biase la kan.. janji melayu.. so.. yang betul2 sume ada masa malam ...

Nape kioshii gelak besar ni? Takpe.. cute jugak! :D

Syarmin and Faisal kesayangan nye..
( they look cute together ) :)

Guest list yang datang.. Saya & Kioshii, KY, Bonda, Syamin, Faisal, Zul & Ina, Nuar, Raja & Partner, Mel ( Ahli baru :P ), Faesz, Hashim and Amir.. ( rasenye tu je yang datang ). However ada 2 lagi yang tk dapat datang sbb ada hal lain, Fala and Ammar. Takpe.. korang kene redeem utk gathering sterusnya. Huhuh..

Mr. Nuar Busuk :P hehe..

Raja and Partnert ( *wink )

It was a great nite.. slalunye kami lepak and sembang tentang banyak perkara. Skang ni.. salah sorang antara kami ada yang dah kahwin, which are Zul and Ina. So, pejumpaan slalunya tak sampai pagi.. sbb Ina ngah pegnant, so dia kene balik.. sian dia nk menunggu sampai pagi dengan baby dalam perut. Hehehe..

Pape pon, gathering kali ni jadi best.. sbb sy berjaya buat Bonda ( mak KY ) terkejut dengan sesuatu. Saya buatkan satu gamba, specially for her family ( Bonda, KY, Min and Ariff ) sbg tanda terima kasih sbb slame bertahun2 ni sudi melayan kami seperti anak dia sendiri.. Masa bagi kat bonda, it was a great moment.. sbb Bonda terkejut sangat. And she gave me a hug after receiving the hadiah.. huuhu.. nk nangis..

This is the picture that I made for Bonda and Family :)

Walau ape pon.. hadiah tu kecik je nilai nye berbanding dengan apa yang dah Bonda satu family buat utk kitorang.. ;)

That nite ended at 2.30 am.. sy balik dulu. Sbb mak dah pesan suh balik awal.. hehe.. but the nite was great! Like always..:)

Ps : To Kak Yong and family.. we all love you so very much.. ;) Nnt kita g trip same2 ek. :D Hehe..

Cheers!
- Fana a.k.a Farsha