Saturday, January 31, 2009

Happy Birthday Hot Mama! :)

Kecomelan melampau.. even when he was sleeping :)

Yesterday, got the chance to attend a good friend's kenduri akikah..
Kenduri Natasha Jauhari, akikah untuk her baby.. ;)
Muhammad Naufal Syahmi bin Muhamad Salehudin
.. :D
Nama penuh tu.. hehehe..

Tasha ni kawan dari skola rendah sampai la skola menengah...
Dia kahwin November, 2007 and dapat baby masa bulan August, 2008..
Skang ni, baby Naufal dah pon masuk 5 bulan... sekejap je masa berlalu..


Dulu dapat tgk Naufal masa dia baru lahir.. so smalam, dapat jumpa dia..
Dah makin tembam and cute! Geramnye tgk pipi dia.. hehehe..
Manage to met some of my old fren also.. Syamsida and Hubby, also Huda.. classmate masa darjah satu.. wuhu!


Nurul Syakila - baby Syamsida and Hubby :) cute!!

Syamsida pon dah ada baby.. Nurul Syakila namanya.. sebaya jugak dengan Naufal..
Waaaa.. bestnye dapat tgk dorang dengan baby masing2..
Tapi.. masa kenduri, takleh lari gak dari soklan cepumas.. " Ko bile lagi Fana?"...
Hahaha.. I do love babies.. tapi, untuk diri sendiri.. insyallah..
Kene kawin dulu la kn? :D hehehe...
Doa2kan la ek.. kami sedang berusaha... huhuhu..;)

Anyway.. tahniah buat Tasha and Hubby, Abg Saleh..
Semoga dengan kehadiran Naufal, menguatkan lagi ikatan korang yang dah lame sangat di meterai tu..;)
Sy sentiasa mendoakan kebahagiaan korang satu famili sehingga ke akhir hayat..;)

De Familia - Abang Salleh, Tasha and Baby Naufal.. :)

Oh yaa....
Happy 24th Birthday Tasha ku...
Kebetulan mak ayah dia buat surprise masa kenduri dia... dapat dia tiup kek! ehehe..;)

Happy birthday Hot Mama! :)
Love yaa...;) and also baby Naufal! :D

Cheers!
- Fana a.k.a Farsha

Wednesday, January 28, 2009

Elia in the house! :D

Hello..! Baru2 ini.. rumah ku menyambut kedatangan tetamu yang dah lame tk datang...
Hehehe.. that person is, Elia Juaini..
She was my roommate masa 1st year blaja kt MMU..
dah planning nk kuar n ajak dia lepak umah dekat stahun ni..
lately ni baru dapat, hehehe...

So, masa dia datang umah.. get the chance to go out with her..

Masa hari yang dia datang, angkut dia skali pi umah Abg shuk kat Bkt Jelutong..
Kebetulan masa tu abg shuk buat makan2, so angkut dia skali..
Mlm tu, kami pi jalan2 kat uptown Danau Kota..;)
Best, sbb x ramai sangat orang.. and saya berkesempatan bershopping skit.. :D

Then, the next day.. kuar lagi dengan Elia and my siblings..
Kami g piramid, nk tgk cite MAUT...
Erm.. cite dia ok la..sederhana je, but scene Neraka tu sangat menakutkan k..
Cam tersedar jugakla.. emm..

with my akak and adik..

Then..pas wayang, sempat jalan2 kat piramid..
and sopping lagi! Hahaha.. asik sopping je..
Budget pon dah lari dahh..:P ehehe...

After pnat jalan2, kami pon balik..
dah petang dah time tu...
Mlam anta Elia balik.. ingat nk suh stay lagi satu malam..
tapi pihak atasan tak kasik plak.. heheh...
So antala Elia malam tu jgak..ditemani Kioshii...

To Elia a.k.a Bebe ku,
Thanks sbb sudi datang umah and spent time with me..
Happy sangat dapat jumpa u..
Pasni kite kene buat lagi tau..n sopping2 lagi..
If anything, just sms, ym or call..
Jangan pendam masalah sorang2 k...
Im always here tau! :)
Love yu bebe ku...;)

Cheers!
- Fana a.k.a Farsha

Saturday, January 24, 2009

It's Official! :D


yeay! nk tgk Rihanna! :D

Hey! Hari ni nk update tentang sesuatu yang agak menarik..
Dengan ini secara rasminya saya mengumumkan bahawa saya akan menyaksikan Konsert Rihanna Live in KL!!!
Yeayyy!! :D hehehehe...
Kisahnya.. adik saya, "Raihana" yang beriya2 nk tgk.. so dia ajak la akak dia skali kn..
And part paling best, abah nk blanjer! Yeayyy! Lagi la best! :P hehehe...

So, kami dah pon beli tiket.. RM128.. tu yang paling murah...
dan tempatnye yg paling tinggi.. :P hahaha..
takpela.. walaupon nampak Rihanna nnt macam semut je, at least berpeluang untk "experience" konsert dia
kn.. ;)



So, it's official! Tiket dah beli! Saya akan pegi! Tgk Rihanna nyanyi! Yipppie!! :D

p/s : Skang ngah sebok dengar lagu Rihanna hari2, nak hafal semua lagu dia ( dulu hafal 2-3 lagu je ).. so masa konsert nnt bleh nyanyi kuat2! hahaha.. Busuk je kan? :P

Cheers!
- Fana a.k.a Farsha

Tuesday, January 13, 2009

My New Year Celebration :D

My angels
Whyda, Que, Farah, Fhateem, Lann, Elia, Ili, Nita and Faiz
( Ada lagi yg tk dapat datang.. ramai lg sbenarnya. Hehe.. :P )

Hey.. ! This is a late entry for my blog.. hehe. Actually, lately ni tak berkesempatan nk berblogging, al maklumla.. kebizian melampau! hehehe.. Now ada chance, amikla chance yg ade ni..

Actually for this post nk stori mori pasal malam new year saya. It was a day before my trip to Arab. G arab 1hb, so.. mlm new year tu berkesempatan berjumpa dengan Angels2 ku.. Que kebetulan dapat datang to KL, she's from Alor Star. Alang2, ajak yang lain2 skali.. :D

So..manage to gather all kat Mc'D Subang Jaya. Lawak je kan? Malam2 new year lepak kat McD. Msalahnye nk lepak sembang2, takkan nk pi tempat yg ramai orang plak kn.. So, lepak situ lagi best..

But, saya sempat lepak beberape jam je dengan angels2.. sbb saya tk packing barang2 lagi utk g Arab.. hehe. So, lepak dari kul 9 sampai kul 12 je.. Terlepas jugak la rindu pd mereka..

Takpe, at least dapat jumpa dorang.. especially Elia and Kiyu. Rindu bangat sama mereka.. Yg lain2 pon rindu jugak tau! Hehehe.. Balik je pastu, trus packing barang nk g Arab..

It was a pleasent day.. Glad to have them in my life ;)

Monday, January 12, 2009

They were singing together.. :)

Manage to spent some time with my lovely mr computer just now. For the last 2 month, banyak sangat snap pictures. Sampaikan dah tak ingat gamba ape yang ada dalam pc ni. Storage for gamba saja dah cecah 150 gig!! Ish2.. sangat2 banyak! hehehe..

Anyway, tengah2 dok browse thru my pc, terbukak one folder. .and cam e across to one lovely pic :


This picture was taken on the Christmas Day, 25 December 2008. On that day, Persatuan Penduduk area rumah saya anjurkan satu jamuan santai2, sempena nk masuk tahun baru. As usual, my dad n my mom la uruskan, since my father is the Pengerusi of the persatuan. Hehehe.

So, for that day, ada set karaoke yang telah disediakan utk insan2 yang nk menyumbangkan suara.. hehe. Alhamdulilah, everything was going by the plan. After dah petang2 skit, masa dh tk ramai orang, kami2 yang tinggal ni dok lenjan karaoke set.

And..siapa sangka, mak and abah berduet menyampaikan satu lagu. Dorang nyanyi lagi P.Ramlee dengan Saloma, ala... tak ingat plak tajuk dia. But saya ingat lirik dia, " Hensem macam.. gajahh.." Hhahah.. tu je ingat. Yang buat sy terkejut, when my mother request for the mic, and ajak my abah nyanyi.. terkejut tau! Since, my mom memang tak minat karaokee.. Abah sememangnya suke karaoke, tapi bile mak sendiri nk nyanyi, sudah semestinya best!

So, what I did, I took my lovely Dslr, and starts to snap some pictures. Hapynye at that moment, because they look so cute together. And i do know the do love each other very much....

To abah and mak.. i do love u so much.. ;)
Adik suke gamba ni! Suke sangat2.. ;)

Thursday, January 8, 2009

Crazy New Year ! :D

Asalamualaikum, and hai to all...wow.. terasa lame tak update blog ni..
Sori sangat, sbb sejak December until present, have been busy with something.
I just got back from Riyadh today, went there for about one week..
It was a good and great experience..

Pape pon, ari ni tak sempat nk update lagi..
Nnt ek, nk letak gamba banyak2 nnt.. ehehe..


Share with you, a picture i took during my trip to Riyadh :

The building was called, Kingdom Tower.. sangat unik bangunan dia. 1 thing i do about Riyadh, their architecture.. sangat cantik!

Later, will update laghi dengan gamba2 k? and also my nite out with angels, just before midnite :D


Tunggggggggggggguuuuuu... :D


Cheers!

- Fana a.k.a Farsha