Tuesday, December 29, 2009

Wedding Kak Lizz & Ian

Sabtu lepas, 26.12.09, attend wedding Kak Lizz dan Ian di Rawang, Selangor..
Nasib baik senang nk cari rumah dia, thanks to Abah for the guide..
Kak Lizz cantik dengan baju serba hitam, berlatar belakang kan oren.. :)
Plus, rumah Kak Lizz tersangat lah cantik.. hehe..

Congratulations Kak Lizz...semoga Kak Lizz berbahagia di samping abang hubby.. :D
And happy to see Kak Siti, Kak Ika, Kak Fieza, Kak Linda and Kak Leha..
Semuanya saya kenal di MMU dulu..
Slalu manja2 dengan dorang ni lah dulu.. ngehehehe..

And TQ Kioshii, sbb menjadi peneman setia.. ;)

Cheers!
Fana a.k.a Farsha

Monday, December 28, 2009

Little angles on earth.












25.12.2009

Spend some time with my baby nephew and little princess..
Muhammad Rayyan & Nor Dini Atryssa..

Cutenye mereka..
Love them so damn much..

ps : Makin menggila simptom mengambil gambar. Hehe. Oh ya, thanks to Ryehanna for capturing some of these lovely shots. :)

Cheers!
- Fana a.k.a Farsha

Saturday, December 26, 2009

Ku ingin hidup di Pandora, bersama orang2 ini.

Asalamualaikum dan hye.

Hari Jumaat lepas pergi tgk Movie AVATAR kat Alamanda Putrajaya.

Dengan Abah, Mak, Dyana, Rai, Aniq dan Kioshii.
Patutnye ada lagi 2 orang join, tapi cancel last minit.


Bersama berhibur, sambil makan malam dan jalan2.
9.30 mlm baru masuk wayang.
Ish.. ish, AVATAR sungguh best!!
Lagi best dari Harry Potter dan Transformer.
Rasa nak g tgk 2 kali je.. :D


Tibe2 terasa nk hidup di Pandora, sebagai puak Na'vi.

Nak pijak2 tanah di Pandora, sebab dia akan glow stiap kali kita pijak.
Nak jalan-jalan stiap kali pada waktu malam, sbb hutannya indah, bersinar2.
Oh bestnya, bestnya ada imaginasi macam James Cameron. ;)

Ps : Memang muka saya pelik, sbb kali pertama cube pakai selendang. And i like it, Even though mlm tu kelihatan akak selebet. Hehe.

Cheers!
Fana a.k.a Farsha

Tuesday, December 22, 2009

Apa saya buat masa weekend? :D

Asalamualaikum dan hye.. ;)

*Pling Pling..

Apabila mood "travelling" dah menular kat ahli keluarga saya, jadinya semua tak reti dok diam. Ni nak cite sikit aktiviti last wiken.

Jumaat - Cuti Awal Muharram.

Saya dan family g Melaka. Kenapa? Sbb saje, dan bosan dok umah. Hahah..leh lak camtu kn? So kami pergi ke Melaka, dengan niat kunun2 nk amik gamba banyak2 masa kat sane. Last2.. Hujan selebatnya masa kami di Afamosa. Ceh, tersangkut la jap kat situ. Hehehe. So, sesi potografynye tak banyak, tapi kenangan jugak yg banyak.

Kenangan jumpa Jaclyn, kawan masa saya di MMU. Comel dia skang! :D Kenangan saya dan adik saya basah sbb berlari dari Afamosa ke Dataran Pahlawan Mall sbb nk beli payung. Konon2 nk selamatkan famili dari basah la, nk jadi hero.. last2 masa nk beli payung, Abah call, kata hujan dah stop.. adoiyai! Sia2 lari bagai nk rak.. :P

Sebelah malamnya, kami pergi naik Nite Cruise yang merupakan tumpuan utama sekarang di Melaka. Oh memang best! Redeem balik sbb tak dapat naik masa g dengan Rackfast ari tu. Hehe.. Lepas tu, kami pergi makan di Muara Sungai Duyung, direkemen oleh kawan Dyana, Kak Fathin, yang merupakan pemastautin tetap di Melaka. Hehe.. sungguh comel kakak ini.. akak tggu eh? Nnt kami datang sane.. meroyan kat umah akak! Hehehe.. Makanannye boleh tahan, tapi ikut pengalaman saya, Umbai lagi sedap kot.. hehe.

Kami balik..dan sampai umah, tepat pukul 2 pagi. :D

Sabtu - World Marching Band Competitio
n

Sabtu tengahari, saya teman kakak saya g wedding kawan dia.. dari tengahari sampai ke petang, lepak je dengan kawan2 dia.. hehe. Pada sebelah malamnya, abah ajak saya dan famili pergi tgk World Marching Band Competition di Stadium Bola Sepak, Cheras. Sepatutnya ada meet up dengan kawan2, so kene extend skit masanya.. hasilnya, saya ajak Ammar join skali. Dia jadi anak angkat. Hehehe. Kak Iva, kawan Dyana pon trut join same. Ramai anak2 mak ngan abah ari ni! Hehee..

As expected, masa sampai..memang dah ramai orang. So dapat tempat duduk pun kat belah tepi, tak syok sangat. But the adrenaline memang superb! Eksaited tgk Band2 ni perform.. bile wakil Msia muncul, terjerit2 kami semua menyokong, sampai kan suara pon ilang.. hahaks!

Kami tgk sampai kul 11 lebih, sampai band yang terakhir. Kami tak tggu keputusan, sbb Ammar dan saya dah panas bontot nk balik awal, sbb ada appointment lain. Hehe. But, dengarnya Thailand yang menang. Memang dorang best pon! Siap bawak satu grup sarkas datang.. :P

Lepas balik, saya terus ke Bravo's jumpa besties. Jumpa Kak Yong, Ammar, Shahnur, Hashim dan Nuar.. it was a great nite. Alamak, gamba takde..ada dalam hp je.. tak transfer lagi.. hehe. But the good news was, one of us dah nk kawin.. yes! Shahnur nk kawin, 1 January 2009.. i'm so happy for him.. :)

Malam tu, saya balik umah tepat pukul 3 am.. :D

Isnin - Konsert Gambus di Central Market

Yeahh! Saya berjalan lagi semalam.. abah ajak g tgk Konsert Gambus kat Central Market. Saya dengan eksaitednya, mestilah nk ikut. Tapi kali ni, kami g dengan abah dan adik badik je. Mak saya takde, g meeting katanya...

The show started at 8.30pm.. takde pape yng luarbiasa, cume persembahan dari Group Gambus dari seluruh Malaysia. But tarikannya, apabila Ella dan Ito from Blues Gang muncul. Masa tu penuh orang depan stage. Hehehe.. Syok tgk Ito nyanyi, lagu Blues + Gambus.. memang superb. Plus, 1st time tgk kemunculan pemain gambus perempuan, Fauziah Gambus. She was super talented.

Sempat jugak jalan2 jap kat Central Market.. hehe. Tak pasal2 tersopping jugak kat situ. Ngehehe. But it was fun! Lepas show, kami g makan kat satu restoran kat Jalan Raja Laut. Sedap gile ok! Nnt saya cube cek apa nama restoran tu.. hehe..

Lepas makan, kami pun balik. Dan malam ni.. saya sampai umah tepat kul 11 malam. :D
My weekend was full with activities, it's tiring, but it was damn fun. Kalau tiap2 minggu camni, alamatnye..penuh la blog ni dengan gambaaaaaa je..! Ahaks..! Tapi takpe, seronok dapat buat macam2 benda...and dapat spend time dengan orang2 tersayang...

Life is too short to be sad..kan? So..ape lagi..? Kene la enjoice! Yehhuu!!

Cheers!
Fana a.k.a Farsha

Wednesday, December 16, 2009

Kita dapat keluarga Doraemon lah!

Suatu malam, di IOI Mall Puchong...

"Awak tunggu sini, saya nak awak pejam mata.." - Kioshii

" Eh.. tamau lah..segan, ramai orang ni. Ok, saya tak pandang mana awak pergi eh..? " - Saya

" Oki..janji? "
- Kioshii


" Janji..cepatlahh.. " - Saya

Selepas beberapa saat, tibe-tibe Kioshii bawak hadiah, dan serahkan pada saya. Ish, apa ni... dia bg hadiah lagi. Aaaaa....tak terkata ape, hanya mampu tersenyum kat dia..dan tak henti kata terima kasih pada dia. Suka buat surprise kat kita.. pandai aje nk terkezutkan kita.. lepas dia bg hadiah, dia buat muka *plink2! Suke la tu... tgk muka kita terkejut..hehe.

Hadiah tu, saya simpan dulu dalam kereta. Kami pergi makan light dinner dan tgk wayang dulu, cerita Princess and The Frog. Best sangat cite tu! Dah lame tak layan cite romantik2 walt disney .. so, sememangnya berada di awang-awangan masa tgk cite tu.. hehe. Walaupon cite dia lebih kurang same dengan animasi2 sebelum ni, tapi cite tu tetap best.. comel sangat2...

Pas tgk wayang..kami balik. Sampai kat umah, saya terus bukak hadiah tu. Bile nampak je, saya jerit... yeayyy!! Sukenyee saya... Kioshii bagi kita bende yang dah lame kita idamkan nk beli. Hehehe...

Ye.. inilah hadiahnya! Lawak kan? Umur dah masuk 24 tahun pon, saya nak kan bende ni. Yup, saya peminat cerita Doraemon, especially Movie-movie dia..skang saya dah ada lebih kurang 13 DVD movie2 dia. Hehe.. So memang dah lame idamkan nk beli satu koleksi patung keluarga Doraemon. Ari ni, Kioshii yang tunaikan.. dia bg full set, Doraemon, Nobita, Sizuka, Suneo dan Giant... oh sukenya saya..

Terus saya kemas2 rak meja komputer saya, sbb nk susun patung2 cute kat situ.. hehee..

Kioshii,
Terima kasih ye..sebab sentiasa tahu nk buat kita happy. Tahu nk amik hati kita.. Terima kasih sangat2. Boleh la patung2 ni jadi hantaran kita eh? Hahaks... takde kejeee..!

ps : 143 Kioshii! :)

Cheers!
Fana a.k.a Farsha

Tuesday, December 15, 2009

.Pangkor Island Trip, with Lovely Ladies.

Asalamualaikum and hye.

Last weekend was one of the greatest weekend I had in my life. Saya dan adik2 angkat since sekolah menengah lagi, went to Pangkor Island Trip for 2 days. Kami bertolak pada pukul 1.30 pagi, hari Sabtu.. dan sampai di Lumut pada pukul 6 pagi.

We enjoyed the journey and roadtrips,
We enjoyed the ferry ride,
We enjoyed the beach,
We enjoyed the bed we shared,
We enjoyed the snorkelling,
We enjoyed the fishes + corals + Landak laut!
We enjoyed the boat ride, especially Yann with Abang Bong.. ahaha,
We enjoyed the great service,
We enjoyed the food and BBQ,
We enjoyed the shootings and camwhoring,
and we enjoyed the moments we spend together...

Thanks to my lovely adik2 sayang..
Fiefie, Zanna, Nadd, Yann, Myscha and Dylla..
For such a great journey, great holiday and great moments together..

U all know that I love you guys rite? :)

And yeah, I Lovveeeee to shoot you guys. Mengalahkan model. Hahaks!

ps : Gambar saya memang tak banyak dalam ni.. sbb saya seronok amik gambar adik2 yang gorgeous. Tak sudah2 kene ngorat. Penat! :P Hahaha....

Enjoy the piccas! :)

Btw, gambar sawah padi tu bukan kat Pangkor.. tapi kat area Tanjung Karang kot, masa otw balik. Rezeki kami dapat jumpa bendang yang menghijau, dengan langit yang biru, dan matahari yang tak brape panas. Perfect! :)

Pangkor best. Adik2 best. Semuanya best.

I love them, I love photography.. and I love my life.. ;)

* For more pictures - go to my Facebook page. :)

Cheers!
Fana a.k.a Farsha