Monday, December 8, 2008

Perkahwinan Khatijah & Hanafi at Melaka :)

Lovely Ija.. ;)



Pengantin Rock - Khatijah :D

Last Saturday, on 6 December 2008, Kioshii and I went to Melaka.. sempena wedding kawan baik saya semasa practical kat Aspati dulu, Khatijah @ Ija. Dia dah awal2 lagi dah jemput saya ke majlis perkahwinan dia. Pada mulanya, plan macam nk g ramai2.. but, last2 minit semuanya ada hal, and cancel. Even saya pon rasa macam dah tak dapat nk g je, but last2.. ada orang nk temankan, Kioshii saya la yg teman.. hehee.. Thanks Kioshii!

Gerak dari rumah dalam pukul 9 pagi...dengan kereta lama baruku! haha.. Keta saya yang cantik itu.. tak sangka, kete tu dah seusia dengan saya, tapi masih mampu membawa kami sampai melaka! yeay! Sayang bangat sama itu kereta.. hehehe..

Then, sampai sane dalam pukul 11.40.. awal jgakla, sbb senang nk cari umah dia.. Jumpa Ija, dia bz make up2 lagi.. hehehe. Then, makan sekejap, dalam pukul 1.30 pm, pengantin lelaki pon sampai. Ija n hubby pakai baju serba putih.. wahhh, they so cute and adorable. Ija nampak cantik sangat.. Sy sempat snap a few pixtures.. ;)


Tapi si Ija ni memang Rock.. selamba je dia buat peace masa tengah sanding atas pelamin.. haha.. tapi dia tetap buat muka cute. And hubby dia nampak selamba je.. hehehehe...


With all my MMU frens who came

Fhateem, Me, Inarah, Fad and Tunang Fad ;D

BTW, at the wedding, jumpa some of my MMU frens.. - Fhateem, Lindda Sha, Nina and Nita, Inarah and Fad. Lama giler tak jumpa si Inarah ni.. :P hehe.. so dapat la jumpa ari ni..

Me, Lindda Sha and Fhateem

Then, lepak sane sampai pukul 3.. then, salam2 with the pengantin, trus gerak ke Dataran Pahlawan. Masa OTW tu, nampak si Dato' Shah Rukh Khan dekat Selat Melaka.. haha, ptt la jem je kat kawasan tu, lupa plak on that same day, Shah Rukh Khan datang.. dapat anugerah Dato' tu. Hehe...

Sampai kat Dataran Pahlawan, jalan2 .. wahh..sangat cantik Mall baru ni.. Kedai2 dia pon best! :D yuhuuu! So, jalan2 dengan Kioshii.. Dia sempat beli satu tshirt.. saya blikan one tshirt for little Aniq.. then jalan2 kat Butik Adidas.. wahhhh! terjumpa satu jacket ni.. cantiknya, dah lama mengidam nk bli satu jacket adidas.. pk2 punye pk.. sambar jugak akhirnya jacket tu!! Harga dia dalam Rm200 lebey jugak la after less.. tapi takpe! worth to buy.. :D

Kami gerak kuar dari Melaka dalam pukul 5.30 after had some meals dekat McD. Then.. sampai umah dalam pukul 9 malam. It was a great day! Thanks to Kioshii sbb temankan kite.. ;) Tahniah buat Ija n Hanafi on their lovely wedding! :)

2 comments:

Inarah said...

kioshi anda muka nye same mcm anda ..

Ee said...

comeinye ija.. :D