Friday, December 26, 2008

A nite with Dya :-)



Had a dinner with this lovely young lady, Dya..
Met her about 2 years ago through a fren..

Dah lame tak jumpa Dya ni, and dah janji nk belanja dia makan satu hari ni..
So, alang2 dia ngah cuti, jumpa la dia 2 hari lepas...

Belanja dia secret recipe.. ehehehe..

Mengah jugak kami nk habiskan makanan...
and the cake! Sangat sedapp! :D
It was a great nite..

To Dya, do study hard k..
Kene rajin2 blaja tau.. hehe..
Takleh memain.. nakal takpe! :P whehehe...

And thanks for everything yang pernah Dya buat utk akak slame ni..:)

Akak takkan lupe semua tu..:)

Kem salam kat abang sayang.. ehehe..
Love yaa Dya~ :)


Cheers!

- Fana a.k.a Farsha

Wednesday, December 24, 2008

She's officially engaged! Congrats my dear Dyana! :D

20.12.08.. another tarikh bersejarah buat my family.. My elder sister, Diyana Suraya Bt Wahab telah selamat melangsungkan pertunangan dengan buah hatinya, Mohd Hezri Fazhan. Hehehe.. Alhamdulilah, semuanya berjalan dengan lancar. Setelah penat lelah mak buat preparation rumah, abah menyediakan catering utk jemputan, Dyana tension2 dengan baju tunang, Rai bz kemas bilik, Aniq sibuk main psp ( tiada kaitan ), akhirnya berlangsung jugak majlisnya pada hari Sabtu lepas dengan penuh meriah.. ;)

Sy selaku adik dia, sponsor khemah dua.. hehehe. Ok la tu, kita sponsor gak tau! Ehehehe.. Anyway, majlis start around 3.30 pm. Guess what? Rombongan dari pihak lelaki datang dengan 18 kereta! Wawww.. ramai giler.. :D

My father mintak Pak Din, my uncle utk jadi tukang cakap utk majlis tu. Alhamdulilah.. everything went smooth. :D So.. ikatnye maksimum 2 tahun.. tapi, kalau boleh mintak dipercepatkan. Hehehe...

Jemputan yang datang..adalah dalam 450 orang kot.. macam majlis kawin dah! Hehehe..

This is some pitures from the engagement matrimony :



She looks beautiful aite..? :)



Diyana Suraya and Mohd Hezri Fazhan


My Lovely Family :)


My family - candid! :P


3 anak perempuan En Wahab :D


With abg2 and adik2 :D
( Kioshii, Yusry, Farahin and Faten )



Favourite shot! :D


Some of my angels who came ( clasasmates from MMU )
Lann, Faiz, Fhateem, Whyda and Farah

U guys are the greatest! :D


My dearest Kak Yong and Raja,
schoolmates a.k.a best frens


Actually gamba2 majlis ni ada dalam 400 lebih, cannot upload all. Saudara2 mara from belah mak and abah pon datang. Mama, bapak and famili Abg Shuk pun datang. Aci Tari, Nana Pai and Nana Dik pon mai dari penang! Thanks u guys.. ;) My parents were so happy when they saw ur face :D hehehe.. Adik beradik abah from Kampar and Gopeng pun datang.. sampaikan tak tau pun dah ade baby cousin baru, hehehe..

Pape pon.. it was a wonderful day. Minta maaf pada yang datang sebab tak dapat nk layan, tak terkejar sbb kelam kabut nk handle majlis. Hehe. But i hope the event was great :)


Thanks to Faten and Farahin, plus Encik Bulat, Yusry and of course Mr kioshii sbb banyak tolong masa majlis ni. Sory kioshii ku, asik kene tinggal je.. Itoshii bz layan tetamu. Nasib baik bf kita ni pandai jaga diri, sampai mak pun puji.. hehehe.

Congrats to Dyana.. semoga Jodoh korang berkekalan hingga ke jinjang pelamin and of course hingga ke akhir hayat. Simpan duit cepat, cepat kawin! :D hehehehe...

Cheers!
- Fana a.k.a Farsha





Wednesday, December 17, 2008

Fieda dah kahwin! :-)

Tanggal 12 Disember 2008, sahabat ku, Siti Nor Rafidah telah selamat diijabkabulkan dengan suaminya yang tercinta, Farid.. ehehe. Fieda was my classmate during secondary school, masa form 4 and 5 Budi dulu. Dorang ni dah bercinta lame, but not too sure how long. hehe..

Went to her wedding on Sunday, 14 Dismber 2008, at Taman Dato' Harun. Saya g dengan Mr Kioshii, and some of my old classmates, Effa, Ainur, Dee and Raja. Sampai sane dalam pukul 1.15 pm, keadaan agak mendung.. mesti Fieda lupe nk baling baju atas bumbung rumah dia.. Hehehe..

Here are some pictures from the wedding :


Kecomelan pengantin perempuan .. ;)


All of us.. Effa, Fieda, Raja, Ainur, Dee and Me.. ;)



With mr Kioshii ku ;)

Majlis bersanding start dalam pukul 2.. sempat jgak dorang berarak sebelum hujan turun dengan lebatnye.. heehehe. They do look cute together kn? :D Yang bestnye..si Fieda ni masa atas pelamin, asik dok tergelak.. hehehe.. dia tak abis2 ulang ayat ni " Betul ke aku kawin ni....??"


Hahaha.. apela Fieda. Sememangnya dirimu telah menjadi isteri orang..;) hehehe

Pape pon, semoga jodoh Fieda dan Farid berkekalan hingga ke akhir hayat. Semoga mendapat zuriat yang comel2 tak lame lagi..;) Hehehe...

Cheers!
- Fana a.k.a Farsha

Saturday, December 13, 2008

Sakit Tekak hari ni...

Semalam, had a blast nite with some of my old frens..
Keluar dengan Effa, Dee and Ainur.. they were my classmate masa skola form 4 and form 5 dulu...
Went out at 10 pm, and went to a mamak stall in putrajaya...
Selepas itu, kami ke Karaoke.. waaaa.. :P
Belasah dalam 20 lagu.. dari pukul 1 sampai la pukul 3 pagi..
but.. jangan lupe.. esok keje! Niceee...

And now, saya kat opis.. kemengantukan kesangatan..sbb pagi tadi balik pukul 4, so tido dalam 3 jam je.. hehehe..
but it was a great nite, dah lame tak spent time dengan dorang2 ni..

Thanks u guys.. love ya..;)

Tuesday, December 9, 2008

Dinner at TGIF

For the past 4 days, Mama and Bapak ( My aunty and uncle ) stayed at my house. Rumah dorang terletak hanya 400 meter dari kawasan Tanah Runtuh kat Bukit Antarabangsa.. nasib baik takde pape. So, mama n bapak duk umah kitorang utk sementara waktu. Lagipon, kerajaan pon dah warning suh pindah, sbb kawasan tu bahaya..

Mama and Bapak with their pose.. haha..

So, on Sunday.. around 8.00 pm, kami adik badik duk rasa bosan. Masing2 ngadap TV masing2. All the parents dok tgk TV kat ruang tamu, and kami adik badik tgk DVD kat dalam bilik. Argghh.. bosannya. So, Dyana came up with an idea nk g makan kat MCD. Erm.. best jugak. But then, terasa macam nk belanja my famili, hehehe.. sbb bulan ni cam ade rezeki lebih skit. So ajak g makan kat TGIF. At first masing2 cam dah liat, yelah masa tu dah pukul 8 lebey.. then, everyone agreed..! Yeay..!

So siap2, trus gerak g TGIF kat Subang Parade. Saya melaram dengan jacket baru..! wahaha..sanggup tu! :D hehehe.. so sampai kat TGIF, order our meal.. Saya makan grilled chicken with cheese.. a new meal in the menu. Wa.. memang sangat sedap! Mama n Bapak pon nampak menikmati makanan dorang. hehehe.. mak and abah pon same. Abah kepingin nk makan mud pie, so dia x amik heavy meal.

Mak and Aniq.. asal muka mak camtu? :P

It was a great nite..sbb dah lame tak lepak2 camtu dengan famili.. siap camwhore lagi. Lagipon saya dah lame tak pegang Sony Cybershot saya punye kamera, asik dok pegang DSLR je. Haha. Gamba pon asik goyang. But saya sempat snap a few pictures. ;)

my Abah!

Pasni leh makan kat TGIF lagi.. dah tau faveret menu! Mak abah siap pesan, tahun depan kene banjer lagi.. huahuha.. tk kisah, andai ada rezeki lebih, x salah rasenya saya nk belanja :D...

Hehehehehe..;)


Cheers!
- Fana a.k.a Farsha

Monday, December 8, 2008

Perkahwinan Khatijah & Hanafi at Melaka :)

Lovely Ija.. ;)



Pengantin Rock - Khatijah :D

Last Saturday, on 6 December 2008, Kioshii and I went to Melaka.. sempena wedding kawan baik saya semasa practical kat Aspati dulu, Khatijah @ Ija. Dia dah awal2 lagi dah jemput saya ke majlis perkahwinan dia. Pada mulanya, plan macam nk g ramai2.. but, last2 minit semuanya ada hal, and cancel. Even saya pon rasa macam dah tak dapat nk g je, but last2.. ada orang nk temankan, Kioshii saya la yg teman.. hehee.. Thanks Kioshii!

Gerak dari rumah dalam pukul 9 pagi...dengan kereta lama baruku! haha.. Keta saya yang cantik itu.. tak sangka, kete tu dah seusia dengan saya, tapi masih mampu membawa kami sampai melaka! yeay! Sayang bangat sama itu kereta.. hehehe..

Then, sampai sane dalam pukul 11.40.. awal jgakla, sbb senang nk cari umah dia.. Jumpa Ija, dia bz make up2 lagi.. hehehe. Then, makan sekejap, dalam pukul 1.30 pm, pengantin lelaki pon sampai. Ija n hubby pakai baju serba putih.. wahhh, they so cute and adorable. Ija nampak cantik sangat.. Sy sempat snap a few pixtures.. ;)


Tapi si Ija ni memang Rock.. selamba je dia buat peace masa tengah sanding atas pelamin.. haha.. tapi dia tetap buat muka cute. And hubby dia nampak selamba je.. hehehehe...


With all my MMU frens who came

Fhateem, Me, Inarah, Fad and Tunang Fad ;D

BTW, at the wedding, jumpa some of my MMU frens.. - Fhateem, Lindda Sha, Nina and Nita, Inarah and Fad. Lama giler tak jumpa si Inarah ni.. :P hehe.. so dapat la jumpa ari ni..

Me, Lindda Sha and Fhateem

Then, lepak sane sampai pukul 3.. then, salam2 with the pengantin, trus gerak ke Dataran Pahlawan. Masa OTW tu, nampak si Dato' Shah Rukh Khan dekat Selat Melaka.. haha, ptt la jem je kat kawasan tu, lupa plak on that same day, Shah Rukh Khan datang.. dapat anugerah Dato' tu. Hehe...

Sampai kat Dataran Pahlawan, jalan2 .. wahh..sangat cantik Mall baru ni.. Kedai2 dia pon best! :D yuhuuu! So, jalan2 dengan Kioshii.. Dia sempat beli satu tshirt.. saya blikan one tshirt for little Aniq.. then jalan2 kat Butik Adidas.. wahhhh! terjumpa satu jacket ni.. cantiknya, dah lama mengidam nk bli satu jacket adidas.. pk2 punye pk.. sambar jugak akhirnya jacket tu!! Harga dia dalam Rm200 lebey jugak la after less.. tapi takpe! worth to buy.. :D

Kami gerak kuar dari Melaka dalam pukul 5.30 after had some meals dekat McD. Then.. sampai umah dalam pukul 9 malam. It was a great day! Thanks to Kioshii sbb temankan kite.. ;) Tahniah buat Ija n Hanafi on their lovely wedding! :)