Tuesday, November 4, 2008

Trip to Bukit Berembun with GMS :D

Last Sunday, 2nd November 2008, sy berpeluang join Trip yang company saya bekerja skang.. ke Bukit Berembun, Raub, Pahang. Kalau tak pergi, kene tunjuk sbb. Hehehe.. So, sy memang g.. lagipon tak penah g sane.. so ape salahnye join kn? merasa n tengok tempat baru..;)

Kitorang bertolak seawal 6.30 pagi wooo.. nasib baik abah ku rajin nk hantar ke Subang, thank abah! Sampai2 je ada 3 bus.. ramainye! Almaklumla.. semua staff g..;). Bertolak.. then lebih kurang after 1 hour, stop kat RNR Genting Sempah utk breakfast. Mak aiii.. sejuknyee.. sbb hujan pagi tu.. hehehe. Had breakfast with Kak Aza, Kak Pu3 and Kak Wan. Kami berempat je wanita melayu yg join this trip.. hehe. Most of GMS staff is Chinese..:)

Pas makan, trus gerak ke Raub. Sampai sane dalam kul 10.30. Trus naik 4WD, syarat nk naik ke waterfall Bukit Berembun kene naik 4WD. Eksaited ni! Sbb tak penah naik. Naik 6 orang.. the journey took about 45 minutes. Jalan dia.. yarabbii.. tanah merah, berbukit, gaung kiri kanan! waa... Tapi respek kat driver, dia memang terer drive..:P hehehe... Tapi sakit badan sbb kene libas kiri kanan kat besi 4WD tu. heheh..

After that, sampai kat waterfall... wahhh sangat cantik! Skali tgk macam air terjun kat sungai gabai. Sayangnye, hari ni air keruh sbb hujan tak benti dari smalam. So.. memang tak jadi la nk mandi. Stakat main2 air aje la aljawabnye. Slain main air, snap2 gamba dengan kakak2 tu. Skali tgk kaki sy berdarah.. buat dek je la.. skali ada orang jerit.. "Waaa..pacat!".. Rupenye kakiku digeget pacat. Dah gemuk dah pacat tu isap darah ku... ptt la darah tak benti! Trus terbatal niat nk main air lame2...
( Pacat dah gemuk! )


Hahaha.. pengalaman2! Tapi takpe.. bukan snang nk kene geget pacat tau! Dalam banyak2 kaki2 gebu kat situ, kaki sy jugak pacat tu geget. mesti ada sbb..:P hahahhaa... ( Pasan! )

Dalam 12.30.. trun balik ke Raub tadi..naik 4WD. Lagi kaw2 dia bawak..dah rase macam roller coaster je. Hehehe.. but i think, that was the most ecxiting one.. naik 4WD! :D Then, had
our lunch.. and smbung journey ke merata2 tempat...
1) Kilang Tauhu
2) Sempalit Groundnut Factory and
3) Abalone Mushroom Factory

Masa g melawat kilang2 tu, skadar tgk ala kadar je.. sbb masing2 dah penat2. Most of the factory, sumenye kecik2.. family punye business kot agaknya. But, sy share some picture yg saya amik..;)

After melawat, dalam pukul 5.30, trus gerak ke Bukit Tinggi, for Company Annual Dinner.. Kami makan nasi bungkus je. Hahaha.. ada sbb berlaku perkara sebgini.. tapi malas nk cite. :P Pape pon, berbaloi g trip ni sbb dapat naik 4WD, pi air terjun baru, kene gigit pacat, and paling best.. dapat lucky draw RM300! Yeayy! Tapi lagi best Kak Wan, dia dapat lucky draw RM 1500! Wahhh.. Kak Wannnnn...blanje kamiii!! :P

It was a fun day.. Thanks to GMS for giving me the opportunity! :)

1 comment:

Yuzray Eusoph said...

hmm...ni tak jauh dari kobun ayah den nih... harap2 tak lama lagi jadi kobun den plak.. ;)