Wednesday, November 26, 2008

Apa saya buat sepanjang berada di Taiping?

EE, Stoode, Bal and Me


Apa akan terjadi sekiranya 4 orang yang kepala gile2 pergi trip bersama2? hahaha.. saya ada jawapannya..
Jawapannya.. SEMESTINYA GEMPAK DAN BEST!


Haha.. Semasa trip ke Taiping utk wedding shoot Kak Ita and Abg Wan, macam2 yang kami buat. Bertolak dari sini dalam pukul 6.30 pagi, hari Sabtu ( 22.11.08 ). Siap tapau breakfast kat McD lagi.. huhuhu, sedapnye. Sampai taiping dalam pukul 10.30 am.. laju jugak la si Bal ni bawak kete. hehe..

Sampai2 je.. terus shoot gamba dorang bernikah. Agak tension gak la saya ni nk amik gamba sbb tak pandai MANUAL MODE. Adoii.. tah pape2 je gamba yg saya amik. Tapi, xpe.. demi keazaman nk jadi photografer yg gempak, try jugak! ngiahahaha..

Then, after nikah ( skali lafaz je.. alhamdulilah ).. trus g makan kat homestay. Then, since hari ni takde pape majlis, kami sume gerak ke hotel yg diberi nama Casuarina Inn.. Nk tau sejarah dia..? Bangunan dia.. adalah bekas kem dan dorm tentera British masa zaman dulu.... creepy je bunyinya. Dah terbayang dah cite2 hantu yang ada kawat2 tu! MAKK!!... Masa sampai, agak gloomy dan seram gak suasana dia.. even receptionist dia pon sangat creepy. Haha.. Tapi, dapat tau yang hotel tu fully book utk 2 hari ni, so.. takde la risau sangat.. hehe.

Then, kami sempat singgah di Taiping Lake Garden. YEahh! Tercapai impian ku nk pergi tempat ni. Mule2 jatuh cinta dengan tempat ni masa tgk SEPI. Dorang shoot kt lake ni la.. sangat cantik! Sy siap cari lagi kerusi yang Tony Eusoff ngan Eja dating dalam cite tu.. haha.. last2, jumpa jugak. Happynye!
Then sempat lagi amik gamba lompat2 dengan dorang! iyahh.. memang kali ni berjaya lompat dengan gaya yang agak pelik. haha.. berkali2 jugak try amik pakai shutter, tapi tak berjaya. Last2 .. ee yg snapkan.. sian ee tak dapat join! hehe..


On Sunday, shoot wedding dorang.. majlis bersanding. Alhamdulilah, everything went ok.. cume saya kene byk pektis amik gamba, manual mode ngan composition. Stakat ni, amik gamba ok.. cume tahap nye still beginner. But, EE n Bal banyak tolong saya utk lebih paham camana nk amik gamba.. ;) Thanks korang!

Bakal pengantin tahun depan ( EE dan BAL ) :D

Kami bertolak balik dalam pukul 6 petang, sampai umah dalam pukul 11. Masing2 dah penat n mengantuk. Tapi sempat gak melalak2 dengan dorang masa dalam kete.. hehehe.. Pape pon, pasni saya memang nk g Taiping lagi, sbb kat situ banyak tempat leh melawat.. tak rugi kalau g sane.

Thanks to EE n Bal n Stoode for the experience..
Thanks to Pengantin Baru.. korang memang gempak! :D
and Thanks to Kak Ann sbb jaga kami dengan baik sepanjang trip kami di sane..;)

Cheers!
- Fana a.k.a Farsha

6 comments:

Ee said...

kami dah start professionally... tapi belum pro.. wahahaha. keep it up fasha, mmg ade bakat edit gamba jadi mood kiut2.. :D

yatiesakura said...

taiping lake garden mmg sgt cantik!! plus if using slr..huhu

tekong said...

pergi kuew teoy doli tak ? kalu tak pergi, tak nama pergi taiping la:p

rinaKeiko said...

pegi taiping lagi sila ajak saya ok.
harap maklum :D

Fanapicaholic said...

alaaa...
Do Li tutp masa nk g tu...
bengang jeee!!!!

Warnawanie said...

jeles tgk rambut stoode!! guna jari pun blh... hehehe